E Ticaret Siteleri İçin Yapılacak SEO Çalışmaları Nedir? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
36
Kredi
0
E Ticaret Siteleri İçin SEO Çalışmaları Nasıl Olmalıdır?

E Ticaret piyasasında günden güne rekabet artmaktadır. Büyük, küçük birçok yatırımcının varlığını sürdürmeye çalıştığı internet dünyasında, E Ticaret siteleri için SEO çalışmaları büyük öneme sahiptir. SEO çalışmaları, firma ve markaların organik trafik kazanmaları konusunda büyük önem taşımaktadır. Yatırıcımlar, doğru ve düzenli SEO çalışmaları sayesinde E Ticaret sitelerine hak ettikleri değeri kazandırabilirler. Burada önemli olan doğru SEO stratejileri belirleyip, uygulamaktır. E Ticaret siteniz için yapacağınız SEO çalışmalarında atacağınız her adımı, arama motorları ve kullanıcı kullanımı odaklı olarak atmanız gerekir. Böylelikle her şey istediğinizden daha iyi sonuçlanacaktır. Peki, E Ticaret SEO çalışmaları nasıl yürütülmelidir?

E-Ticaret-Siteleri-%C4%B0cin-SEO-calismalari.jpg


E Ticaret SEO Çalışmasına Sağlam Temel Atmak için Amacınızı, Hedeflerinizi ve Stratejilerinizi Belirleyin

Bir işe başlamadan önce yapılması gereken ilk şey doğru yol haritasının belirlenmesidir. Neyi, nasıl ve neden yapmanız gerektiğini önceden belirler ve bilirseniz, çalışmalarınız daha iyi ilerleyecektir. SEO, uzun vadeli bir çalışma biçimidir. Yani canınız istediği zaman yapıp, sıkıldığınızda bırakabileceğiniz bir çalışma şekli değildir. Bu yüzden yapacağınız her şeyi en başından planlayarak, yola koyulmanız gerekmektedir. Bu açıdan öncelikli olarak E Ticaret SEO çalışmaları doğrultusunda amacınızın ne olduğunu belirleyin. Daha sonra hedeflerinizi ve hedef kitlenizi belirleyin. Çalışmalara başlamadan önce; rakip analizleri, sektör analizleri, rakiplerinizin SEO konusunda yaptıkları çalışmaların analizlerini yapın. Sitenizin eksiklerini tespit edin ve e ticaret sitenizin SEO açısından ne durumda olduğunu raporlayın. Tüm ön hazırlık aşamalarını yaptıktan sonra ise kendinize uzun vadeli ve karlı bir SEO stratejisi belirleyin.

E Ticaret SEO Çalışmasıyla Hedef Kitlenize Ulaşabilmek için Doğru Anahtar Kelimeleri Tespit Edin

Anahtar kelime analizi ve tespiti, SEO çalışmaları açısından büyük öneme sahiptir. E Ticaret sitenize ve hizmetlerinize uygun doğru anahtar kelimeleri belirlemeniz, SEO çalışmalarının başarıya ulaşması için çok önemlidir. İçinde bulunduğunuz sektörü iyi analiz edip, arama motorlarında rakiplerinizin önüne geçebilmenizi sağlayacak olan anahtar kelimeler; sizin internetteki vizeniz olacaktır. Her sektörün kendine özel kullanılan belli başlı, popüler terimler vardır. Bunlar arama motorlarında rekabeti yüksek kelimelerdir. Birde rekabeti daha düşük ama kendine has olan kelimeler vardır. Burada önemli olan size en faydalı olabilecek kelimelerin araştırılıp, analizlerinin yapılarak belirlenmesidir. Sonuçta sizin ürünlerinize ya da hizmetlerinize ulaşmak isteyen kullanıcılar arama motorlarında bu kelimeleri aratarak sizlere erişim sağlayacaklardır.

E Ticaret SEO Çalışması Geri Dönüşümünü Arttırmak için Site Tasarımınıza Önem Verin

Site tasarımları kullanıcılar açısından çok önemlidir. Sitenizin profesyonel bir imajının olması, kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecektir. E Ticaret sitenizin; iyi tasarlanmış, kolay kullanılabilen, site içi yönlendirmelerin kolay olduğu, özgün bir tasarıma sahip, renklerin doğru seçildiği ve bütünlük oluşturduğu bir yapıda olması gerekmektedir. Tüm bunlar size çok büyük artı değerler kazandıracaktır. Sitenizde kullanacağınız görsellerin yüksek kalitede olmasına ayrıca önem vermelisiniz. Site içinde yer alan; butonlar, görseller, kategori yerleşimleri ve isimleri, sayfa alanları, sayfa yönlendirmeleri, header, footer ve sidebar alanlarının hepsi özenle ve profesyonelce hazırlanmalıdır. Tüm bunları eksiksiz yapmanız, sizin ziyaretçi kaybınızı önleyecektir.

E Ticaret SEO Çalışmasında Başarı için Bütünlük Gerektiğini Unutmayın

SEO çalışmalarında başarılı sonuçlar elde edebilmek için E Ticaret sitenize ait tüm sayfaların, SEO kuralları çerçevesinde optimize edilmesi gerekmektedir. Sitenizde yer alan tüm sayfaları optimize ederken; “sayfa etiketlerini, sayfa başlıklarını, title alanlarını, descriptionları, sayfa bağlantı yapılarını, URL’leri, kırık linkleri, yönlendirme linklerinin doğruluğunu, H etiketlerini, resim optimizasyonunu, sayfa içeriklerinin optimizasyonunu†eksiksiz ve doğru yaptığınızdan emin olun. Tüm bunlar birer parçayı temsil etmektedir ve parçalar doğru birleştirildiği zaman başarılı bir bütün ortaya çıkacaktır. E Ticaret sitenizin başarılı bir şekilde optimize edilmesi, sitenizin SEO uyumluluk düzeyini artıracaktır.

E-Ticaret-Siteleri-%C4%B0cin-SEO-calismasi-blog.jpg


Sitenizi Sosyal Medya Çalışmaları ile Destekleyin

Sosyal medya platformlarında E Ticaret sitenize ait hesaplar oluşturarak hem marka bilinirliğinizi güçlendirebilir hem de ziyaretçi kitlenizi artırabilirsiniz. Oluşturacağınız sosyal medya hesapları üzerinden; kampanyalarınızı ve duyurularınızı paylaşarak daha çok kişiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca popüler sosyal medya ağları üzerinden, ürünlerle ilgili kampanyalar oluşturup, paylaşmanız doğal ziyaretçi kitlenizi ve kullanıcıların sitenize bağlılığını artıracaktır. Sosyal medya hesaplarınızdan düzenli paylaşımlar yapılması, kullanıcı hafızasında sürekli kalmanızı kolaylaştıracaktır.

Sitenize Blog Kısmı Oluşturun

E Ticaret sitenize blog sayfası eklemeniz size büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü birçok kullanıcı sitelerin blog kısımlarını takip etmektedir. Sitenizde yer alacak blog sayfasında; ürünlerle ilgili haberler, ürün bilgileri, ürün tanıtımları, güncel kampanya duyuruları, sektör haberleri ve bilgiler ve makaleler yayınlayabilirsiniz. Sitenizde yapacağınız bu blog çalışması hem site trafiğinizi artıracak hem de arama motorlarındaki sıralamanıza katkı sağlayacaktır. Ayrıca sitenin güncelliği açısından da bloglar önem taşımaktadır. Burada özenle dikkat etmeniz gereken nokta ise; oluşturacağınız içeriklerin özgün ve kaliteli olmasıdır. Kesinlikle kopya içeriklerden uzak durmalısınız.

E Ticaret Firmanız İçin Blog Siteleri Açın

Kendi yazılarınızı ve içeriklerinizi yayınlayabileceğiniz birçok paravan blog sitesi vardır. Ayrıca bu blog siteleri arama motorları nezdinde de önem taşımaktadır. Örnek verecek olursak; blogcu, blogspot (blogger), wordpress ve benzeri siteler. Bu blog siteleri üzerinden oluşturduğunuz özgün içerikleri paylaşabilir ve paylaşılan yazıların içerisinden sitenize link yönlendirmesi yapabilirsiniz. Bu hem site trafiğinizi artıracak hem de ürünlerinizin ve hizmetlerinizin tanınmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu blog siteleri SEO açısından da sitenize artı katacaktır. Bu blog sitelerinde oluşturacağınız hesapların, belirlediğiniz anahtar kelimelere yönelik olarak açılmasına özen gösterin.

Sitenizin Arama Motorlarında İşletme Kaydını Oluşturun

E Ticaret sitenizin; Google, Yandex, Yahoo ve Bing gibi arama motorlarına işletme kaydını oluşturun. Oluşturacağınız bu işletme kaydı, arama motorlarında daha kolay bulunmanızı sağlayacaktır. Arama motorlarında oluşturacağınız işletme kaydı sırasında, firma bilgilerinizi eksiksiz ve güncel haliyle girmeyi unutmayın.

E Ticaret Sitenizi Arama Motoru Dizinlerine Ekleyin

Arama motorlarının dizinlerine sitenizi eklemeyi unutmayın. Böylelikle arama motorlarında sitenizin ve sayfalarınızın indexlenip, görüntülenmesini sağlarsınız.

E-Ticaret-Siteleri-%C4%B0cin-SEO-calismalari-nasil-yapilir.jpg
 

hdserveriptv

Cezalı
Katıldı
Mesajlar
19
Kredi
0
teşekkürler
 

aksaak

Cezalı
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
teşekkürler kardeşim fazlaca faydalandım.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top