Enine Boyuna Python (1 İzleyici)

Mehmet

Üye
Katıldı
Mesajlar
30
Kredi
0
Python 1990 yılında Guido van Rossum tarafından Amsterdam'da geliştirilmeye başlanmış nesne yönelimli, yorumlanabilen, modüler ve etkileşimli bir programlama dilidir.
Pek çok insan Python isminin piton yılanından geldiğini düşünse de aslında durum böyle değildir. Python geliştiricisi Guido van Rossum, programlama diline adını The Monty Python isimli bir İngiliz komedi grubunun Monty Python's Flying Circus adlı gösterisinden esinlenerek vermiştir. Her ne kadar olayın aslı böyle olsa da Python programlama dilinin yılan figürü ile temsil edilmesi bir gelenek haline gelmiştir.


Neden Python?
Python dili C – C++ gibi dillerin aksine Interpreter, yani yorumlayıcı bir dildir. Dolayısıyla derlemeye gerek kalmadan çalıştırabilir ve bu sayede çok hızlı bir biçimde uygulama geliştirebilirsiniz.
Eğer herhangi bir programlama dili biliyorsanız, Python'u öğrenme hızınız neredeyse okuma hızınızla doğru oranda olacaktır.


Python'ın Simgesi
Python'un temiz söz dizimi sayesinde Python'da program yazmak veya bir başkasının yazdığı programı okumak diğer dillere nispeten çok daha kolaydır.
Ek olarak söz dizimi sadece girintilere bağlı olduğu için uygulama geliştiricileri söz dizimi ile uğraşarak vakit kaybetmezler.
Python çapraz (cross) platform desteği syesinde birçok sistem üzerinde çalıştırılabilir. Pek çok Linux dağıtımının içerisinde Python 2.x sürümü yüklü gelmektedir. Ayrıca ülkemizde TUBİTAK tarafından geliştirilen Linux dağıtımı Pardus'un da bel kemiğini yine Python oluşturmaktadır. Popüler Linux dağıtımları da Python'u çeşitli uygulamalarını geliştirmek için kullanmaktadırlar. (Örnek olarak; Ubuntu Software Center)

Python dünya çapında büyük üne sahip Google, Youtube, Yahoo! gibi şirketler tarafından yazılım geliştirmek için kullanılmaktadır. Ayrıca Google, ileri düzeyde Python bilgisine sahip kişilere iş imkanları sağlamaktadır. Python geliştiricisi Guido van Rossum 2005 – 2012 yılları arasında Google'da çalışmıştır.
Python kullanarak masaüstü programlama, oyun programlama, taşınabilir cihaz programlama, web programlama ve ağ programlama çalışmaları rahatlıkla yürütülebilir.
Python ile programlama yaparken kullanabileceğiniz pek çok IDE (Integrated Development Enviroment – Tümleşik Geliştirme Ortamı) mevcuttur. Bunlardan bazıları:
Eclipse, Pydev, Eric, Komodo IDE, PyCharm
Python insan beynindeki düşünme olayı temel alınarak tasarlanmıştır. Yani bir şeyin nasıl olması gerektiğini düşünüyorsanız, Python o şekilde gerçeklenimini sağlar.
Python, içerisinde barındırdığı Garbage Collector (çöp toplayıcı) sayesinde uygulamanızın bellek kullanımını optimize eder. Bu durum uygulamanızın kararlılığını ve performansını arttıracaktır.
Python, tamamı ile nesne yönelimli bir programlama dilidir. Popüler OOP dilleri ile yarışacak seviyede bir altyapıya sahiptir.
Python, Java ve .NET platformları ile entegre biçimde çalışma yeteneğine sahiptir.
Hepsinden önemlisi Python "özgür" bir dildir.

Siz de vakit kaybetmeden güçlü ve hızlı Python'ın özgür dünyasındaki yolculuğunuz için yerinizi ayırtın. Bu yolculukta herkese yetecek kadar koltuk var!
 

Seomaster

Cezalı
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
Paylaşım için teşekkürler.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top