Facebook Mobil İzlenme Oranı 5 Kat Arttı (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
1 milyar 350 Milyonu aşan üyeye sahip Facebook, Mobil cihazlar üzerinden Facebook ‘taki video izlenme oranının, son 2 yılda yüzde 532 gibi çok ciddi oranda arttığını belirtti.

Konuyla ilgili Facebook ‘ta yapılan açıklama ise “Facebook ‘ta paylaşılan resimler, videolar, ikonlar vesilesiyle dünyada artık yeni bir dil konuşulduğunu, bu dilin mesaj verme açısından çok daha etkili bir dil olduğunu” belirtti.

Ayrıca Facebook açıklamalarında “2021 yılına kadar bu oranın 14 kat artmasını beklediğini ve Facebook ‘ta izlenilen videoların yüzde 65 ‘inin mobil cihazlar üzerinden izlendiğini” sözlerine ekledi.

Elbette bu ciddi artışın arkasında, özellikle son 2 yılda akıllı telefon kullanıcı sayısının sadece Türkiye ‘de 3 buçuk kat arttığını ve akıllı telefona geçen yeni kullanıcı sayısının doyma noktasına yaklaştığını unutmamak gerek.

Bunun yanı sıra Facebook ’un videolar ile ilgili yaptığı, sayfada video görüntülendiğinde otomatik olarak play olma özelliğini kapatmayanlar yada kapatmayı bilmeyenleri de düşünürsek, hem son 2 yılda yüzde 532’lik artış muazzam bir artış olmaktan çıkıyor hemde Facebook ‘un 2021 için hedeflediği video izlenme oranı için yaptığı “14 kat artacak” tahmini pek kolay gibi görünmüyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top