BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
765
1599901365736.png
Facebook uzun yıllar önce başlattığı güvenli site çalışmasını aynı kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.Bazen bu engellemeler çok can sıkabiliyor.Üstüne üstlük Facebook'ta engellenen url sizin yapmak istediğiniz reklamı engelliyor.Her ne şekilde olursa olsun sitenizin linkini yayınlayamıyorsunuz. Ücretli reklam verecek bile olsanız Facebook link engeline takılıyorsunuz. Çeşitli yerlerde bunun gibi tanımlamalara Facebook Link Engeli, Facebook Spam Engeli Kaldırma, Facebook url engellendi hatası, Facebook Site Engeli Kaldırma, Facebook sitemi spam olarak algılıyor, Facebook Sitemi Engelledi, Facebook Erişim Kısıtlaması nasıl Kaldırılır gibi onlarca başlık görebilirsiniz.Bu başlıkların bütün amacı Facebook'un sitemizi engellediği konusudur.Hepsi aynı kapıya çıkar ancak çözümü tek bir şekilde anlatır. Verilen çözüm önerisi tek başına yeterli olmamakla birlikte, belki günler belki aylarca sitemin linki kaldırılsın diye bekleyebilirsiniz. Biz de hem standart olan bilgilere değineceğiz hem de aslında size gerekli olan can alıcı bilgiyi vereceğiz.Aslında sorunun neden olduğunu öğreneceksiniz.
Şimdi gelelim Facebook sitemizin linkini engellediğinde başka ne olduğuna.Daha önce söylemiştik ücretli reklam bile vermeye çalışsanız bile maalesef "1 Hata Bulduk
Reklam işlemi gerçekleştirilemedi: Bu reklam, güvenlik sistemlerimiz tarafından engellenen bir içeriğe sahip veya böyle bir içeriğe referans veriyor" gibi hatayı önünüze çıkartıyorlar.Ancak sitenizi tanıtarak daha fazla beğeni alın diye de reklamı her gün gözümüze gözümüze sokuyorlar.Param var reklam yaparım bu şekilde kaldırırım diye hayale kapılırsanız burada yanılmış olursunuz para burada geçmiyor maalesef.Yani linki temize çıkartmadan reklam vermeniz imkansız. Daha vahimi ise Facebook'ta engellenen linkler Instagram gibi platformda da işe yaramadığını bilmenizi istiyoruz. Facebook ne engellerse Instagram'da da geçerli işin birde böyle saçma boyutu var.Ama biz ya bu deveyi güdeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz.Deveye gütmek istiyorsak bir takım engelleri aşmamız gerekiyor.
İlk olarak muhtemelen her yerde görmüş olduğunuz Facebook'a https://www.facebook.com/help/contact/571927962827151 şu linke tıklayarak derdinizi anlatma linki.Burada derdinizi anlatacaksanız ama anlatsanız da hiç bir işe yaramayacak.Sonuçta yazıp yazıp duracaksınız.Sonuç alamadığınızı göreceksiniz. Tabii bu süre zarfında neden böyle oldu nasıl oldu diye düşünmeniz de cabası.Çünkü sorunun kaynağı bu değil
İkinci olarak yine her yerde görmüş olduğunuz Facebook'tan arkadaşlarınıza bu linkin spam olmadığını anlatarak onlardan yardım istemek.Bu bir çözüm mü daha önce böyle bir şey denemedim ve etkili olduğunu da düşünmüyoruz.Ama deneyenler konuyla alakalı yorumlarını yaparlar biz de bilgi sahibi olmuş oluruz.Olmazsa yine düşüneceksiniz orası ayrı.
Son olarak çoğu kimsenin bilmediği sorun ip sorunu.Yani host sorunu server sorunu ne derseniz deyin.Aslında sorununuzun kaynağı bu.Bir çoğunuzun başına gelmiştir.Yeni bir site açıyorsunuz sitenizde her şey dört dörtlük ilk defa link veriyorsunuz link ikinci günü spam olarak algılanıyor.Nasıl oluyor diye düşünürken bu yukarıda vermiş olduğumuz aramalarla linki açtırmaya çalışıyorsunuz.Tabii ilk ve ikinci seçeneği deneyerek.Sorun sizin hostinginizden size vermiş olduğu ipden kaynaklı.Paylaşımlı hostinglerde o kadar çok site ve spam yapan var ki (Facebook öyle ince detayları düşünen bir site olmadığını bildiğim için ) ip engeli koyup geriye kalan bütün sorunsuzları da içeri alan bir işleyişe dahil etmiş oluyor.Bu şu demektir.Kurunun yanında yaşta yanıyor.Hangi site sorunluysa onu engellesin.Ama siz güzel bir site kurmuşsunuz daha paylaşım bile yapmadığınız sitenizde engelleniyorsunuz. Bu durumu çözmek çok zor değil. Ucuz etin yahnisi deyip firmalardan hosting almayacaksınız.Bu sorunların %100'ü bu tür firmalardan çıkar.Tabii farketmeden hosting almakta var.Bir de yıllık ödendiyse ücret paranız yanacak diye düşüneceksiniz.Firmaya söyleseniz dedikleri , artık ağızda sakız olmuş bir cevap "sorun bizden kaynaklı değil" bunu yapmayan firma yoktur.Uyarırsınız sorun sizden kaynaklı, bizden kaynaklı değil teşekkürler diye bildirime cevap verirler.Sinir krizi geçirmeniz had safhaya çıkabilir.Sözü fazla uzatmadan bu tip durumlarda en iyi çare hostinginizi değiştirip ya da kendinize ait bir ip bir vds, vps alıp yolunuza devam etmelisiniz.Aksi halde bu söylediklerim mutlaka karşınıza çıkacaktır.
Facebook güvenlik adı altında bazen sınırları abartabiliyor.Gerçek kişiye bile sahte derken bunları yapması anormal değil.Firma değiştirdikten sonra https://www.facebook.com/help/contact/571927962827151 şu linkten yine bir durumu anlatırsanız süreci hızlandırmış olursunuz.Sormak istediklerinizi konu altında paylaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme :

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top