Facebook'un bu hamlesi Google'ın hiç hoşuna gitmeyecek! (1 İzleyici)

opojo

Üye
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
Facebook cephesinden önemli bir gelişme var sırada. Sosyal ağ devi kendisinin imzasını taşıyan münferit bir tarayıcı hazırlığında imiş. Gerçi bildiğimiz gibi zaten uzun bir süreden beri Facebook içi temel ihtiyaçlarımızı karşılayabildiğimiz uygulamaya bütünleşik bir servisi var Facebook'un fakat yeni geliştirilen tarayıcı şimdikinden çok daha kompleks bir yapıda olacak.
Bir ayı aşkın bir süredir test edildiği belirtilen tarayıcı yine uygulama içi yapısını korumakla birlikte artık standart bir adres çubuğuna sahip olacak ki bunun anlamı aynı Internet Explorer yahut Google Chrome'da olduğu gibi bizim doğrudan URL girişi yapabilecek oluşumuz anlamına geliyor. Bu arada resmi açıklama vs. olmadığından kesin bişey demek güç ama tahminimizce bağımsız URL'den ziyade sadece Facebook içi aramalar yapabileceğimiz bir formda tasarlanacak olsa gerek. Ki öngörüler de bu yönde:

Keza tarayıcının ana penceresinin alt tarafına geri ve ileri yön tuşları da eklenecek ki bu sayede de daha kolay biçimde gezinebileceğiz. Bunun haricinde bağlantıların Facebook'taki popülerlik durumu, sayfayı yer imlerine ekleme, çevrimdışı okuma için sayfa kaydı ve genel ayarlara erişebileceğimiz bir menü tuşu da yenilikler arasına gösteriliyor.

Facebook'un tarayıcısını ne zaman yayımlayacağına yönelik net bir bir tarih yok henüz. Dediğimiz gibi şimdilik test aşamasında muhtemelen bir sonraki aşamada iOS ve Androd'de kapalı grup beta testlerine geçilir. En nihayetinde de iOS ve Android başta olmak üzere yayımlanır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top