Öneri Film Analiz 1 Bana Masal Anlatma (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
62
Kredi
0
maxresdefault%2B(1).jpg


Gün geçtikçe kalitesi artan son yerli filmlerimizi izlemeye karar verdim bu aralar. İşte onlardan biri Bana Masal Anlatma ve yeni inceleme yazımla sizlerleyim.

Sonda söyleyeceğimi bu sefer başta söylemek istiyorum çünkü hak ediyor. Film hiç bitmesin istedim bittikten hemen sonra da açıp tekrar izleme isteği oluştu içimde.


Leyla ile Mecnun hayranlarına müjdeli bir haber gibi aslında film. Burak Aksak kalemini sıcaklığını bizdenliğini özleyenlere çok iyi gelecek olan bir film.

Burak Aksaktan bahsetmeliyim sanırsam biraz daha aslında. Leyla ile Mecnun'un bir rastgele gelişme olmadığını bizlere çok net gösterdiği bir senaryo olmuş. Yönetmen koltuğunda da kendini görüyoruz. Bu anlamda da başarıyı yakaladığını söylemek mümkün.

Gelelim oyunculara.

BKM işin içinde olunca zaten filmin kadrosu baştan başa çok kaliteli oyuncularla donanmış oluyor. Kimler yoktu ki filmde. Erdal Tosun, Cengiz Bozkurt, Gürkan Uygun, Berat Yenilmez, Gökçe Bahadır, Tarık Ünlüoğlu, Devrim Yakut, Sadi Celil Cengiz ve diğer çok güzide oyuncular.

Özellikle bahsedilmesi gereken isimler tabi ki var.

Başroller de Behzat Ç. dizisinde Harun karakteri ile tanıdığımız Fatih Artman vardı. Rıza karakteri ile izledik. Bence Fatih Artmanın değişik bir hüzün yüzü var sert ve atik oyunculuğu çok iyi yapabildiği gibi duygusal sahnelere yakışan bir dokusu olduğunu düşünüyorum bunu Behzat Ç. de sıkça görüyordum. Bu filmde de üst düzey oyunculuk yaptığını söylemek abartı olur ama rolünün hakkını verdiğini düşünüyorum.

Diğer isim ise Ayperi karakterine can veren Hande Doğandemir. Oyunculuğunun içeriğinden bahsedersem filmden çok fazla Spoiler vermiş olacağım o yüzden heycanınızı kaçırmak istemiyorum. Ama rolünün gereğini çok iyi yerine getirdiğini söyleyebilirim.

Ve tabi ki biz Leyla ile Mecnun müdavimlerinin Erdal Bakkal olarak tanıdığı Cengiz Bozkurt. Yakın zamanda farklı karakterlerle bir kaç sinema filminde izleme fırsatım oldu Cengiz Bozkurt'u. Oyunculuğuna laf edecek adam çıkmaz herhalde. Burada bir kahveciyi canlandıran Cengiz Bozkurtta aslında Burak Aksak'ın bizlere Erdal Bakkal'ı özlediğimizi düşünerek hemen hemen bir karakter yazdığını görüyoruz. Muhteşem oyunculuğu ile rolü de filmi de uçurduğunu söylemek mümkün.

Tabi filmin başında filmi başlatan hikayeyi anlatan ve ara ara hayal sahneleri ile giren Yılmaz Erdoğan'ı da saygı ile analım.

Aslında bahsedilecek oyuncu çok fazla, sizleri de sıkmak istemiyorum ama Devrim Yakuttan bahsetmeden geçmeyeyim. Hepimizin yakından tanıdığı bir anne dobra ama içten bir anne izlemek çok keyifliydi.

Gelelim Filmimize.

Bir masal ile başlıyor. Çok küçükken babasına bu nasıl masal diye tepki gösteren karakterimiz büyüyor ve kendini yıllar önce dinlediği Ayperi karakteri ile buluyor. Filmin bu ayağı böyle devam ederken. Aslında hepimizin burası bizim mahalle diyeceğimiz bir mahallemiz ve sıcak insanları var. Buraya gökdelenler dikmek için almaya çalışan bir iş adamının varlığı ile de birde orada olaylar başlıyor. Aksiyon hareketlilik ve aşk üçgeninde örgülenmiş çok sıcak bir hikaye sizleri bekliyor diyebilirim.

Filmin komedi unsuru çok fazla klişe bir laf vardır ya küfürsüz komedi. Zaten Burak Aksak'ın Leyla ile Mecnunda da başardığı şey buydu. Tek küfür olmadan karnıma ağrılar soktu diyebilirim film. Komedi unsuru için bile izlenebilir. Absürd yanları çok çok fazlaydı ama absürd bile olsa o kadar güzel işleniyor ki sanki gerçekte de olur ya hissine kapılmıyor değil insan. Uzak doğudan gelen dövüşçülerden siyahi oyunculara kadar. Tabi ki onca gülmeyi hüzünlü bir sahne ile bitirip izleyicisini darmadağın etme bir Burak Aksak klasiğidir. Gülmekten yerlere yatarken kendinizi birden hüznün eşiğinde buluveriyorsunuz. Buda aslında filmi bence en kıymetli kılan şey.

Almamız gereken dersler var mıydı?

Tabi ki insanın öz değerleri için savaşmasının ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha gösterdiler. Risk almadan başarı elde etmeninde zor olduğunu apaçık gördüğümüz bir film oldu. Veeeee tabi ki seviyorsan git söyle abi klasiğini bir kere daha bizlere ders olarak veren filmimize sonsuz teşekkür ederiz.

Son olarak şunu diyeyim. İMDB den 8.3 alan ve bence az olan benim 9 verdiğim çok kaliteli bir filmdi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. İyi seyirler dilerim.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top