Future Pagerank GPR saçmalığı (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Future Pagerank diye bişey söz konusu degildir.

Pagerank = matematiksel bir rakamdır.
Dünyadaki Tüm sitelerin pagerank degeri toplamı 1 sayısına eşittir.
Öyle toolbarda göründüğü gibi 4-5-6 rakamı falan degildir.

örnegin r10.net sitesinin pagerankı 0,053323115458787877878781212 oldukça uzun haneli bir rakama tekabül eder ama insanların bunu algılaması zor oldugundan bunu skalası 10 birim olan bir ölçüm içinde 4 rakamına tekabül ettirmiştir google. Google Toolbardaki Yeşil eğlence çububuna yerleştirmiş bize sunuyor.

Şimdi olayı örneklendirelim.
Pagerankın matematik fonksiyon formülü
PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

PR(A)= A sitesine ait pagerank degeri.Tüm siteler için ilk başta 1 kabul edilimektedir.
d = “damped down” faktörü denilen özel bir katsayı ve 0.85 kabul edilmekte. ∏ (pi) sayısı gibi özel bir katsayı. Hatta bu katsayı site özgünlük katsayısıda denilebilir. Her site için bunu ancak google belirler.
PR(Tn) = A sitesine link veren herhangi bir sitenin pagerank degeri.
C(Tn) = A sitesine link veren herhangi bir sitedeki link sayısı adeti

Google algoritmasının rakip firmalar tarafından yada webmasterlar tarafından çözülmesini istemedigi için backlinkleri hiç bir zaman tam olarak göstertmez.
Google.com a girip link:domain.com yazarak gördügümüz deger sadece buzdağının su üstünde kalan kısmıdır desek çok güzel bir benzetme yapmış oluruz.

Hele bir r10.net domain adresi için future pagerank degerini hesaplatalım diye kendi kendimize basit bir işlem yapalım.

R10.net sitesinin güncel backlink degerini eskinin devi altavista.com' dan bakıyoruz. 55,400 results buluyor. Yani altavista.com bile 55bin backlinki görüyorda google r10'un backlinklerini hesaplayamayacak kadar aciz mi kalıyor da sadece backlinki 45 adet olarak gösteriyor link:r10.net yazınca.
İşte Google sıralama algoritmasının keşfedilmesini istemediği için backlinkleri ekrana basmıyor. Pagerank matematik formülündede backlinkler denklemde yerine yazılmazsa sonuç bulunamaz.

R10.net sitesinin pagerank degerinin hesaplanması için fonksiyondaki PR(Tn)
degişkenin degerleri yazılmalıdır. Yani 55bin sitenin backlinki fonksiyonda tek tek yerine konulmalıdır. linkler yerine konulurken bu linklerinde pagerank degerlikleri bilinmeli. iç içe onbinlerce denklem var.
Buna ek olarak fonksiyonun C(Tn) degeri içinde 55bin sitenin dış dünyaya verdigi link adeti tek tek fonksiyonda yerine konulmalıdır. (hatta çogumuz google'un kuruluş hikayesini biliriz ki bu pagerank için onbinlerce yüzbinlerce denklemin hesaplanmasının mümkün olamayacağına yahoo patronlarının inandığı için google a destek olmamışlardı. Ki hala bu denklemin nasıl çözüldüğünü çözemediklerinden google u geçemiyor yahoo ve msn search)

Herşeyi yerine koyunca denklem tamamlanıyor. Ancak bu denklemin kesine yakın sonucu için yani Google denklemin gerçek köklerini bulabilmek için Newton Approximation method denilen iteleme yaklaşım methodunu kullanıyor.

Yani bu işlemi en az 40 kez tekrar tekrar yapıyor sonucu iteliyor.

Olayın matematiksel boyutunun büyüklüğünü lütfen hayalinizde bir canlandırın. iç içe yüz binlerce denklem var ve sadece bir site için yapılıyor bu... Yahoo bile inanmamıştı bu denklemlerin çözülebilecegine google ilk kapısını çalıp destek istediginde sene 1998'de

Tüm bu işlemler bir site için en az 10-15 dakika sürer süper bir bilgisayarımız olsa.

şimdi iyimser olalım diyoruz. nslookup komutunu hepimiz biliriz. Webmaster Tools & SEO Tools adresinize bir nslookup çekelim hele kaç sunucuda çalışıyor bu site.
Aaa! birde ne görelim bu site sadece 1 sunucuda çalışıyor.

Bu kadar matematik işlemini zaten php ile yapmamız çok çok zor hatta imkansız. arka arkaya milyonlarca işlemi php yapacak ve apache kilitlenmeyecek bu hiç mümkünmü. Ama ne hikmetse bu siteler 3-4 saniyede size future pagerankınızı söylüyor
biggrin.gif


Vel hasıl kelam şunu anlıyoruz ki iwebtool.com ve benzeri sitelerin future pagerank dedikleri olay tamamen uydurma ötesi.
biggrin.gif


if (A sitesinin şu kadar backlinki varsa) $pagerank= X degeridir.
if (A sitesinin şu kadar backlinki varsa) $pagerank= Y degeridir.

gibi abidiuk gubidik bir şey. En basitinden şu örnek olayı anlatır.
A=B+C gibi bir denklem var ortada ama ne B degeri belli ne C degeri belli.
Bu siteler bize A rakamının degerini söyleyebiliyorlarmışmış.

Kekleri kandırıp sitelerine hit çekiyorlar. Boşu boşuna girip adamlara hit sağlamayın artık arkadaşlar. En azından r10.net i takip eden arkadaşlar bari inanmayın bu saçmalıklara.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top