Günümüzün Yükselen Trendleri (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Bir geçiş evresinde yaşıyoruz. Şartlar bizi dijitalleşme ve çevrecilik arasında bir denge kurmaya zorluyor. Bilimkurgu filmlerinde izlediğimize benzeyen teknolojiler üretirken doğanın kaynaklarını da tüketiyor. Dünya genelinde küresel ısınma, çok kültürlülük ve dijitalleşme gibi gelişmelere uyum sağlamak için çalışmalar yapılıyor.

Bu şartlar altında yeni gelişmeler ve yayılan trendler var. Bunlara uyum sağlamak hepimiz için önemli olacaktır. 2000lerden itibaren girdiğimiz bu süreçte bazı önemli gelişmeler kaydettik. Bunun yanı sıra bazı çılgın projelere başladık.

space-886060_960_720.jpg

1.Elektrikli Araçlar



Elektrikli araçlar büyük şirketlerin en çok yatırım yaptığı alanlardan bir tanesidir. Yakın zamanda pek çok şirket bu sektörde faaliyetlerini hızlandıracak diyebiliriz. Bu tarz projeleri çeşitli hükümetler de destekliyor çünkü karbon emisyonunu azalmak için kritik önem taşıyor. İklim değişimi ile mücadele de büyük önem taşıması hükümet teşviklerini arttırabilir.



2.Dijital Ödeme Araçları



Paypal’dan Bitcoin’e kadar önemli atılımlar yasandı. Ne yazık ki tamamen güvenli ve stabil bir coin piyasası henüz yok. Ama hükümetler meşrulaştırma adına bazı adımlar atıyorlar. İlerleyen yıllarda dijital ödemeler çok daha önemli hale gelebilir. Artık çok sayıda kişi ve kuruluş internet üzerinden tüm dünyaya çalışıyor. Bu durum daha da artarsa dijital ödeme yapma ve alma çok daha fazla yaygınlaşır.



3.Uzay Turizmi



Mevcut koşullarda sadece zenginlere hitap ediyor. Ancak lüks tüketime her zaman belirli bir ilgi vardır. Bu yüzden uzay turizmi çok karlı bir endüstri haline gelebilir. Ayrıca uzayda özel istasyonlar kurulması da bir diğer önemli alanı oluşturuyor. Uzayda girişimcilere ait yeni istasyonlar inşa ediliyor. Bunların hükümete değil özel sektöre ait olması büyük bir yenilik denilebilir.



4.İkinci El Sektörü



Teknolojik gelişimler artarken kaynakları da çok hızlı tüketiyoruz. İkinci el sektörü gezegenimizin kurtarıcılarından biri olabilir. Çoğu çevreci ikinci el kullanımına teşvik ediyor. Eşya, kıyafet ve takı gibi ürünlerde ikinci ele yönelmek herkes için faydalı olacaktır.



5.Metaverse



Second Life sanal dünyaların öncülerinden biriydi. Ama başarısı hep sınırlı kaldı. Şimdi sosyal medya ve video oyunu şirketleri büyük bütçelerle bu alana girmeye başladılar. Ama hayata geçirilmesi için biraz zaman gerekiyor. Metaverselerin yaygınlaşması kripto piyasasına da olumlu etki edebilir. Sonuçta item satışları için bir ödeme yöntemi gerekiyor.

Zamana ihtiyacı olsa da metaverse sektörü devasa bir gelir kapısı olma potansiyelini taşıyor. Bu yüzden çok büyük bir rekabet var.



6.Superfood Sektörü



Çevresel kirlilik ve artan nüfus sebebiyle sağlıklı beslenme git gide zorlaşıyor. Bu yüzden Superfood akımı belirli bir başarı elde etti. Superfood, besleyiciliği yüksek ve sağlıklı besinleri ifade ediyor. Çevre kirliliği ve diğer sorunlar nedeniyle sağlıklı beslenme sektörü önemli hale geliyor. İlerleyen yıllarda bu akımın çok daha fazla yaygınlaşma ihtimali var.



7. Influencer Pazarlama



Ülkemizde insanlar influencerlara karşı bazı olumsuz hisler besliyor. Yeni bir sektör olduğundan düzene henüz giremedi. Ama pazarlama için büyük öneme sahip diyebiliriz. Ve ilerleyen yıllarda bunun artması da çok muhtemeldir. Sosyal medya şirketleri influencerlara ödeme yapmak için çalışmalar yapıyorlar. Çok daha kaliteli içerikler ve içerik üreticileri bu alanda çalışmaya başlayabilir.



8.Uzaktan Çalışma



Uzaktan çalışma mecburiyetten yaygınlaşsa da dünya genelindeki iş gücünü kullanabilmek için büyük fırsat doğurdu. Şirketler tek bir şehir ya da tek bir ülke ile sınırlı kalmadan yetenekli insanların işgücünden faydalanabiliyorlar. Sonuç olarak uzaktan çalışma fırsatları da artıyor.

Gelişen teknolojinin de buna çok ciddi katkısı oldu. Yeni organizasyon programları ve güvenli e-postalar ile daha başarılı bir uzaktan çalışma mümkün hale geldi.



9. Serbest Çalışma

İnternettin en güzel hediyelerinden bir tanesi de serbest çalışma fırsatlarını arttırması oldu. Freelance çalışma olarak da bilinen bu model çok sayıda insana fayda sağlıyor. Esnek çalışma, yarı zamanlı ya da saatli çalışma olarak istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Bu durum sürekli çalışmaya şartları uygun olmayan kişilerinde iş gücüne katılmasını sağlıyor. Bu anlamda ciddi şekilde faydalı diyebiliriz. Ayrıca daha özgürlükçü bir iş modelini yaygınlaştırıyor.



10. Minimalizm



Minimalizm yaygın olmaya devam edecektir diyebiliriz. Çünkü bir anlamda dünyanın buna ihtiyacı var. Artan nüfus, kaynak yetersizliği ve mevcut tüketim toplumunun sorunları nedeniyle bir insanların az eşya ile idare etmesi gerekecektir.
 

Betül

Üye
Katıldı
Mesajlar
1
Yaş
23
Kredi
0
Yeni şartlar sayesinde teknolojik anlamda gelişme söz konusudur . Bu da internet aracılığı ile satış ve sunumu kolaylaştırır. Bir çok artışı vardır diyebiliriz. Yeni araçlar yeni sonuçlar doğurmaktadır.
 

xppro

Üye
Katıldı
Mesajlar
203
Kredi
0

HarmaN

Üye
Katıldı
Mesajlar
16
Yaş
28
Yaşadığın yer
Kocaeli
Kredi
0
Yararlı konu usta. Ellerine sağlık
 

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Katıldı
Mesajlar
1
Yaş
28
Kredi
0
Bende inanıyorum ki gelecek burda metaverse de facebook bile ismini bu yöne döndürdü yani şahsen ben geleceğin bu yönde şekilleneceğini düşünüyorum. Ve bu gelişime ayak uydıramayan her birey çok şey kaybedecek.
 

ByPranga

Yönetici
Katıldı
Mesajlar
58
Yaş
27
Kredi
91
Katıldı
Mesajlar
1
Yaş
26
Kredi
0
Evet bende katılıyorum 2000 yılından itibaren bir çok yeni şeyi katettik ve yeni bir sürece girdik. Bu girdiğimiz süreçte işimizi kolaylaştıracak, yararlanacağımız önemli adımlar attık. İnanıyorum ki gelecektede bu şekilde yöneleceğiz ve daha çok yeni şeyler kat edeceğiz .
 
Katıldı
Mesajlar
1
Yaş
30
Kredi
0
Bence elektirikli scooter gerçekten. Harika hoşuma gidiyor. Baya iyi kim yaptıysa ayrıca tebrik ederim. Mükemmel
 
Katıldı
Mesajlar
2
Yaş
24
Kredi
0
En çok ilgi gören trend ise benim gözümde dijital paralar oldu yavaş yavaş insanların içine daha çok karışıyorlar elle tutulur olmadıkları halde .
 
Katıldı
Mesajlar
2
Yaş
24
Kredi
0
En çok ilgi gören trend ise benim gözümde dijital paralar oldu yavaş yavaş insanların içine daha çok karışıyorlar elle tutulur olmadıkları halde. Bu durum en uzak mesafedeki ticareti bile tek bir tuşla yapmamızı sağlıyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top