İpucu Günümüzde En Çok Kullanılan Teknoloji Harikası Telefonların Tarihi (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Günümüzde kadın erkek genç yaşlı hemen hemen herkes kesintisiz iletişim kurabilmek adına cep telefonlarını kullanmaktadır. Her geçen gün teknolojinin biraz daha ilerlemesi ile hayatımıza yeni cep telefonu modelleri dahil olmaya başlamaktadır. İlk çıktığı zamanlarda herkesin sahip olamayacağı yüksek fiyatlar da olan cep telefonları ilk çıktığı zamanların aksine şimdilerde çok uygun fiyatlara sahip olan modelleri bulunmaktadır.

Eskiden sesli görüşme yapabilmek ve yazılı mesaj atabilmek adına kullanılan cep telefonları günümüzde daha farklı özelliklerde de kullanılmaktadır. Örneğin; son zamanlarda herkesin kullandığı akıllı telefonlar ile internet bağlantısı kullanılarak online alışveriş yapılabilmekte görüntü konuşma gerçekleştirilebilmekte çeşitli oyunlar oynanabilmekte ve sosyal paylaşım sitelerinde girerek ücretsiz iletişim kurabilme şansına sahip olunabilmektedir.

Tüm bunların dışında cep telefonları gelişen teknoloji doğrultusundan fotoğraf makinesi kullanılmasına gerek kalmadan cep telefonu ile kaliteli fotoğraflar çekilmesini sağlamaktadır. Günümüzde çok fazla modele ve özelliğe sahip olan cep telefonlarının tarihinden bahsetmek gerekirse; tarihte ilk cep telefonu hayatımıza 1973 yılında dahil olmuştur. Martin Cooper tarafından üretilen cep telefonları ilk çıktığı zamanlar bugün ki ince ve hafif tasarımının aksine 850 gram ağırlığına ve tuğla görüntüsüne sahip olmaktaydı. 10 yıllık süreç doğrultusunda hızla gelişmeye başlayan teknoloji ile telefonların ağırlığı 80 grama
düşmeye başlamış ve bugün ki görüntüsüne dönüşmeye başlamıştır.

Cep telefonlarının çıkış nedeninden bahsetmek gerekirse; coğrafi nedenlerden dolayı kablo sıkıntısı yaşayan birçok ülke bu kablo sorunundan kurtulabilmek ve kablosuz iletişim kurabilmek adına çeşitli yöntem arayışlarına girmiş ve sonunda belirli kodlar ve sinyaller aracılığı ile iletişim kurulmasını sağlayan cep telefonlarının üretimi gerçekleştirilmiştir. Cep telefonunu ilk üreten firma Motorola ilk GSM şirketi ise Turkcell olmaktadır. Cep telefonundan sesli olarak görüşme ilk olarak 1991 yılında Finlandiya da yapılmıştır. Sesli görüşmenin 1 yıl sonrasında günümüzde iletişim adına çok kullanılan kısa mesaj servisi(SMS)
gönderilmiştir.

2001 yılında hayatımıza renkli ekran cep telefonlarının girmesi ile beraber 2002 yılında insanlar cep telefonu ile video ve fotoğraf gönderebilecekleri MMS(Multimedia Messaging Servis) ile tanışmıştır. Son olarak 2005 yılında ise telefondan internete girmemizi sağlayan HSDPA teknolojisi kullanılmaya başlanmıştır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top