Google CEO’su Sundar Pichai’ye Dudak Uçuklatan Prim! (1 İzleyici)

opojo

Üye
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
Google, şirketin CEO’su Sundar Pichai’ye bu ay inanılmaz bir prim verdi. Şirket, Pichai’ye 273 binin üzerinde hisse vererek; henüz altı aylık çalışanını dünyanın en yüksek kazanca sahip CEO’larından biri yaptı. Peki, Google bu primi neden verdi? Merak edilenler haberimizde;




Hatırlanacağı üzere dünya arama motoru devi Google, geçtiğimiz yaz Alphabet adında yeni bir çatı şirketi kurmuş ve bu çatı altında oldukça yeni bir yapılanmaya başlamıştı. Google, uygulamaya geçirdiği yeniden yapılanma sürecinde oldukça önemli bir karar vererek şirketin CEO’su olarak Sundar Pichai’yi direksiyona geçirmeye karar vermişti. Ağustos ayında şirketin resmen CEO’su olan Pichai, kısa süre içerisinde Google’nin yeniden yapılanma sürecini tamamlamasında büyük bir rol oynadı ve şirketin kar oranını oldukça yukarı taşımayı başardı.

Sundar Pichai, bu büyük başarılarının ardından yeni yılın ikinci ayında Google tarafından oldukça büyük bir ödülle tebrik edildi. Google, çiçeği burnunda CEO’su Sundar Pichai’yi duyanları şaşkına çevirecek büyüklükte bir primle ödüllendirdi. Google’nin çeyrek raporlarında ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda Pichai, 3 Şubat tarihinde şirket tarihinin gelmiş geçmiş en büyük priminin sahibi oldu. Google, Pichai’yi 273.228 adet Class C hissesiyle ödüllendirdi. Bu hisselerin şu sıralar piyasa değeri ise tamı tamına 199 milyon dolara denk geliyor. Açıklanan bu devasa rakamlar doğrultusunda Google CEO’su Sundar Pichai, dünyada önde gelen şirketler arasında en yüksek kazanca sahip CEO’lardan birisi olmayı başardı.

Pichai’nin 2019 yılına kadar beklemesi gerekiyor!

Google, yeniden yapılanma sürecinde şirketin karını büyük oranda arttırma başarısı gösteren Pichai’ye vermiş olduğu dudak uçaklatan 273 binden fazla hisse ile gündeme geldi. Yapılan anlaşmaya göre Pichai, Google’nin kendisine vermiş olduğu bu primi tek seferde elde edemeyecek ve bu doğrultuda 2019 yılına kadar şirkette kalması gerekecek. Pichai’nin 2019 yılına kadar Google bünyesinde çalışması durumunda ise her çeyrekte sahip olduğu hisse adeti artacak ve yıl sonunda hisselerinin tamamına sahip olabilecek. Ayrıca yapılan anlaşmanın diğer bir maddesinde Pichai, elinde bulunduracağı hisseleri tek seferde satma yetkisine sahip olamayacak.

2015’in En Çok Kazanan 10 CEO’su Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayın.

Pichai’nin yanı sıra Porat ve Green’de Google tarafından ödüllendirildi…

Geçtiğimiz yaz başlanan yeniden yapılanma sürecinde şirketin kar oranlarının bu denli artmasında şirketin CEO’su Pichai kadar, CFO Ruth Porat ve bulut departmanının başındaki isim Diane Green’nin de katkıları bulunuyor. Son mali çeyrekte büyük bir atılım göstererek beklentilerin oldukça üzerinde veriler açıklayan Google, bilindiği üzere dünyanın en değerli markaları sıralamasında Apple’yi geride bırakarak dünyanın bir numarası olmuştu. Google bu büyük başarı sonrası şirketin CEO’su Pichai’ye devasa prim verirken; Porat ve Green’i de unutmadı, onlara da yüklü miktarda prim verdi. Google, CFO Ruth Porat’a 38.3 milyon dolar, Diane Green’e ise 42.8 milyon dolar prim verdi.

kaynak (paratic.com)
 

coss

Üye
Katıldı
Mesajlar
22
Kredi
0
bizim olmadıktan sonra
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top