İpucu Google Gibi Getir Ne Demek? (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Arama motoru Devi Google tarafından kullanıma açılan “Google gibi getir” aslında birçok site yöneticisi tarafından sitenin daha hızlı indexlenmesini sağlarken, gerçek amacı arama motoru örümceklerinin gözünden sitenizin görünümünü sunmaktadır.

Eğer ki “Google gibi getir” özelliğinde getirdiğiniz sitenizde bir tasarımsal, metinsel ve yazılımsal sorun varsa muhtemelen örümcekler de bu sorunla karşılaşacaktır.

Google gibi getirebilmek için sitenizin Webmaster Tools (Web Yöneticisi Araçları) özelliğinin aktif ve sitenizin de buraya ekli olması gerekmektedir. İlgili sitenize tıkladığınızda “Tarama” menüsü altında bulunan “Google gibi Getir” e tıklamanız yeterlidir.

Yukarıdaki görselde ki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız. Eğer sitenizin ana sayfasını kontrol etmek istiyorsanız domain adınızın yanında bulunan kutucuğu boş bırakmanız yeterlidir.

Sadece ana sayfa değil de özel oluşturduğunuz bir sayfanın Google örümcekleri tarafından nasıl görüntülendiğini merak ediyorsanız boş olan kutucuk içerisine sitenizin domaini dışındaki sayfa uzantı linkini yazmanız yeterlidir.

Örneğin; instagramda-nasil-takipci-kazanirim.html şeklinde yazmanız yeterlidir.

Google gibi getirirken deneyebileceğiniz alternatifler;
– Masaüstü cihazlardaki görünümü
– Akıllı cihazlardaki görünümü
– XHTM görünümü
– CHTML görünümü

Google Gibi Getirdikten Sonra?

Google gibi getirdikten sonra dizine göndermeniz bu url’yi hızlıca örümceklerin taramasını sağlayacaktır. Eğer ki bir içeriğiniz veya ana sayfanız index sorunu yaşıyorsa Google 500 adet size link gönderebileceğiniz imkan tanımaktadır.

Dizine gönder dediğinizde karşınıza aşağıdaki pencere çıkacaktır. Bu size sadece belirttiğiniz url’nin mi yoksa buna bağlı olan tüm url’lerin mi kontrol edileceğini sormaktadır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top