İpucu Google Ve Diğer Arama Motorları Sitenize Neden Ceza Uygular? (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Google’ın internet sitelerine verdiği cezaları ve bu cezaların tam anlamı ile hangi ölçüde olduğunu kimse bilmiyor. Bu nedenle yazımızda sözü geçen cezalar webmasterların çeşitli platformlarda karşı karşıya kaldıkları ve çözüm aradıkları cezalar ile ilgili olacaktır. Bahsi geçen cezalara nelerin sebebiyet verdiğinin ve çözüm yollarının üzerinde duracağım. Cezaya sebep olan nedenlerin ve bundan çıkış yolunun kesin olarak bilinememesinden ötürü bu konuyu genel olarak ele alacağım. Tabir-i caizse bu konu ile ilgili Google’ın ağzından kerpeten ile bile laf almak mümkün değil.

İlk ele alacağımız konu her kullanıcının hakkında az da olsa fikir sahibi olduğu Google SANDBOX olsun.

GOOGLE SANDBOX
Google’ın verdiği filtreleme cezası olarak da bilinir. Bu ceza ile karşılaşan siteler hızlı bir hit ve index kaybı ile karşı karşıya kalırlar. Bu siteler Google arama motorunda oldukça gerilere düşerler hatta hiç görünmeme sonucunu bile yaşayabilirler.
Google SANDBOX niçin düşersiniz? Bir site açılmasından itibaren haddinden fazla dış link almışsa, içeriği ile alakasız kelimeleri anahtar kelime olarak eklemiş ise, kopya içerik paylaşmış ve aynı içeriği sıklıkla paylaşmış ise bunların yanı sıra fazla kelimeyi etiket yapmış ise Google SANDBOX düşebilmektedir. Google SANDBOX kolayca düşebilir ancak çok zor çıkarsınız. Örneğin sitenizi açtığınızda yaptığınız hatalarla bir, iki ay içerisinde Google SANDBOX a düşebilirsiniz ancak aynı süre zarfında çıkmanız zordur. Bu süreç tam anlamıyla sabır işidir. İlk olarak SANDBOX hangi hata ile düştüğünüzü bulmalı ve bu hatayı ortadan kaldırmalısınız. SEO için yaptığınız hamlelerin her adımını sorgulamalı ve hatalı adımları telafi etmelisiniz. Çok fazla dış link almışsanız yapabildiğinizce temizlemelisiniz. PR değeri düşük ve özellikle sıfır olan sitelerden aldığınız dış linklere ayrıca dikkat etmelisiniz. Doğru sonuca ulaşmak için bu gibi sitelerden aldığınız dış linkleri silmelisiniz.


-90, -60, -30 CEZALANDIRMA SİSTEMİ
Adını yansıtan cezayı aldığınız takdirde siteniz aramalarda sıralamada 30 – 90 arasında bir düşüş yaşayabilmektedir. Site içi optimizasyonunuza önem vermiyorsanız ve kalitesiz dış link almışsanız bu ceza ile karşı karşıyasınız demektir. Sahte hitlerde bir etken olabilir. Sadık ziyaretçilere sahip olmayan hit bakımından kalitesiz sitelerden gelen hitlerle hızlı yükselip aynı hızda düşebilirsiniz. Sahte hit alarak yükselenlerin sonradan yaşadığı üzüntüyü duymak istemiyorsanız bu durumdan uzak durmanızda fayda var.
-900+ CEZALANDIRMA ALGORİTMASI
Bir kelimede yukarılardayken bulunamayacak kadar gerilere düştüyseniz bu cezayı aldığınız anlamına gelir. Google’ın üzücü bir uyarı şeklidir. Sitenizi ve SEO çalışmalarınızı düzeltme çabası içine girmezseniz SANDBOX a düşebilirsiniz. -900+ cezası durumunda sitenizin indexleri silinmemesinin yanı sıra oldukça çok gerileyebilir. Google kurallarına ve algoritmasına aykırı optimizasyonlar bunun etkin sebebidir. -900+ cezasında çoğunlukla problem linklerden kaynaklı değildir. Eski yerinize ya da birkaç sıra altına kavuşmanız optimizasyon düzeltildiğinde sağlanır. Bunu gerçekleştirdiğinizden itibaren yükselmenin devamlılığını sağlamanız için istikrarlı çaba ve çalışma sizleri bekliyor olacak.
BAŞKA SİTELERDEN İÇERİK KOPYALAMAYIN
Fazla kopya içerik bulunduran sayısız site Google tarafından cezalandırılmış ve bulunamayacak kadar gerilere atılmıştır. Kurulduğundan itibaren özgün içerik yerine kopya içerik yayınlamayı tercih eden siteler kısa bir süre sonra görülemeyecek kadar gerilere gönderilecektir. Kopya içeriğe sahip olan siteyi Google birinci sayfada gösterse de ilk sıralara yükselmesini sağlaması imkansızdır. Bildiğiniz üzere artık TRUSTRANK denen bir ölçüm bulunmaktadır. Kopya içeriğe yer veren siteler TRUSTRANK değerine sahip olamazlar bu nedenle asla yukarılarda bulunamazlar. İlk zamanlar özgün içerik paylaşmış siteler hedefledikleri kelimede ilk sıraya yükseldiğinde bu durumun rahatlığı ile kopya içerik yayınlama hatasına düşerse kaçınılmaz sonun yaşanmasına neden olabilirler ve alt sıralara düşebilirler. Bu durumun nedeni ise TRUSTRANK değerinin düşmesidir.
GOOGLE BOMB CEZASI UZUN VADEDE SİTENİZ İÇİN BÜYÜK SORUN YARATABİLİR
Bomb cezasını yaşamanızın nedeni sitenizin ilk sıralarda bulunan kelimelerde gerilemesidir. SANDBOX kadar kötü etkilenmenize sebep olacak kadar korkutucu değildir. Bu cezayı almanız gerilediğiniz kelimelerden aşırı link almanızdan ileri gelmektedir. Söz konusu durumu çözüme kavuşturmak için aşırıya kaçtığınız linkleri azaltmak ve yükselmek istediğiniz kelime ya da kelimelerde link alma durumunu abartmamak sizi amacınıza ulaştıracaktır. Bomb cezasından kurtulmanın yolları; düşük kaliteye sahip link çıkışlarını silmek, gerilediğiniz kelime de site içinde ve dışında verdiğiniz linkleri azaltmak, Sitenin özgün içerik ekleme rutinini sürdürmek düzeltmeler rayına oturduğunda Google’ın dikkatini çekebilmek için sitenize fazlasıyla kullanıcı ve ziyaretçi çekmek. Sırasıyla uygulayabileceğiniz amaca ulaştıran yollardır.
GOOGLE CLOAKİNG CEZASI (AŞIRI SEO CEZASI CEZASIZ KALMAZ)
Tek yaptığı SEO yu abartarak ilk sıralara çıkmak olan sitelere verilen ceza olmakla birlikte son dönemde sıklıkla görülmektedir. Maalesef bu siteler düzgün, yararlı hizmet ve içerik üretme hizmetinden habersiz sürekli SEO yaparak ilk sıralarda olan sitelerdir. Bu siteler kullanıcı odaklı değildir. Tek amaçları arama motorlarında özellikle Google’da olumlu görünüm kazanmaktır. Google kurnaz geçinen bu siteleri şikayet edebileceğimiz bir sayfa oluşturmaktan da geri kalmamıştır.

Sıralandırma Cezasından Korkun!
Aldığınız bu ceza sitenizin bulunduğu sıradan 6 sıra gerileceği anlamına gelmektedir. Nedeni pek bilinmemekle birlikte dikkatin çekilmesi gereken nokta Google’ın yeni algoritmasıyla bu cezayı kaldırdığıdır.
Bahsi geçen cezalara en sık görülen ve çözüm aranan cezalar olduğu için yer verilmiştir. Bunların dışında verilen cezalara da rastlamak mümkündür. Farklı nedenlerden daha farklı cezalar ile karşı karşıya kalınabilir. Burada önemli olan ve her daim dikkat etmemiz gereken nokta içerik (özgünlük) ve optimizasyon bakımından çok dikkatli olmaktır
 
Son düzenleme :

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Arama motoru optimizasyonu konusunda gerekli kriterlere uymak gerekiyor. Black Hat SEO'dan uzak durmak en iyisi.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top