Hiçbir Şey Satın Alma Hareketi (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Hiçbir şey satın alma Hareketi, çevreyi ve doğayı koruma gibi sebeplerle başlamıştır. Ancak salgın sonrası dönemde artan enflasyon sebebiyle dünya genelinde hız kazanmıştır. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde milyonlarca takipçisi vardır.

Gezegenin kaynaklarını korumak için tüketimi azaltmak zaten uzun süredir teşvik edilen bir şeydi. Yine de reklamlar her gün insanları tüketmeye teşvik ederken çevrecilerin işleri zor oluyordu. Son dönemde küresel düzeyde bir enflasyon sorunu var. Nakliyat alanındaki sorunlarda durumu tamamen zorlaştırıyor. Hükümetler vatandaşlara geçici yardımlarla durumu yavaşlatmaya çalıştılar. Ama salgın sonrası dönemdeki toparlanma ortalama vatandaşları ciddi sıkıntıya düşürüyor.

Çevresel atıkların ve kirliliğin artması da önemli bir faktör diyebiliriz. Küresel ısınmanın etkisiyle insanlar doğayı korumaya öncelik vermeye başladı. Günümüzde insanlar alternatif yaşam stilleri ile gezegeni kurtarmaya çalışıyorlar. Hem enerji hem eşya tüketimindeki azalma bu yüzden çok değerli denilebilir. Yine de minimum tüketimin olduğu bir yaşam tarzı günümüz insanları için zorlu olacaktır. Diğer yandan insanlar arasındaki dayanışmayı arttırması da oldukça büyük bir kazanım sağlıyor. Çünkü bu modern yaşamın genelde olumsuz etkilediği bir kavramdır.

Sosyal medyanın olumsuzları konuşulurken böyle önemli faydalarından da bahsetmemiz gerekiyor. Dayanışma ve çevrecilik gibi konularda sosyal medya büyük fayda sağlayabiliyor.

money-2724241_960_720.jpg

Hiçbir Şey Satın Alma Hareketi Nedir?​



Hareket, kişilerin ihtiyacı olan ürünleri satın almak yerine ihtiyaçlarını internet üzerinden temin edilmesine dayanmaktadır. Kendi fazla eşyalarını internetteki gruplara yazarlar ve karşılığında ihtiyaçları olan ürünleri talep ederler. Satın alma ve takas bu guruplarda hoş karşılanmıyor. İnsanlar listeye yazılan ürünlerden ihtiyacı olanı alıyorlar. İnternet ve sosyal medya vatandaşların ihtiyaçlarını ücret ödemeden karşılaması konusunda büyük fayda sağlamaya başladı.

Bu tarz bir hareket sosyal medya olmadan işe yaramazdı. Bu anlamda başarısını biraz buna borçlu diyebiliriz. Topluluk oluşturmak sosyal medya üzerinden çok kolay olabiliyor. Elbette ki sistemin bazı dezavantajları da var. İhtiyacınız olan ürünü bulabilmek için uzun süre beklemeni gerekebilir. Ama doğayı korumak gibi ahlaki nedenlerle insanlar daha sabırlı davranabilirler.


Sistem Nasıl İşliyor?​


Yerel guruplar, komşular ve arkadaşlar fazla malzemeleri ortaya koyuyorlar. Kıyafet, beyaz eşya, kozmetik hatta gıda ürünleri olabilir. Ödünç almaya da büyük teşvik var. Kullanılmayan ürünlerinizi herkesin kullanımına sunuyorsunuz. İnsanlar evlerinde bulunan eşyaların çok azını sürekli kullanıyorlar. Dolayısıyla ödünç verilebilecek eşya listeleri kabarık oluyor.

En popüler gurup kıyafet ürünlerinden oluşuyor. Taşınan insanların eşyalarını bu listelere dahil etmesiyle ev eşyaları da fazlaca bulunuyor. Gıda tedarik etmek biraz daha zor bir konu denilebilir. Yine de enflasyon artarken buna da talep oluyor. Çünkü insanları en çok etkileyen konu genelde gıda fiyatlarının artışı diyebiliriz.
 

xppro

Üye
Katıldı
Mesajlar
203
Kredi
0
Bir an hiç bir şey almayın diye düşündüm okurken farkettim dicektim paramı var diye djajdbaj yararli konu
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top