HP laptoplarda büyük virüs tehlikesi (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
HP laptoplarda büyük virüs tehlikesi
Hawlett Packard tarafından üretilen laptopların bazı modellerinde "keylogger" tespit edildi. Virüslü laptoplar hangileri? Keylogger nasıl bir zarar verir?

Yeni aldığınız bir bilgisayarın içinde sizin her tuşunuzu kaydedecek kadar tehlikeli bir virüs olacağını muhtemelen tahmin edemezdiniz. ShiftDelete’de yer alan habere göre, HP laptop modellerinde keşfedilen ve sisteme ön yüklü olarak gelen bir virüs, bastığınız her tuşu kaydediyor. Bu demek oluyor ki, tüm verileriniz, şifreleriniz, yazışmalarınız tehlikede.
2015 YILINDAN BERİ ÇALIYOR
Modzero isimli güvenlik firması tarafından keşfedilen virüs, bilgisayarın ses sürücüsü içersinde gizlenmiş şekilde bulunuyor. 2015 yılından beri verileri topladığı tahmin edilen keylogger hakkında HP sorumluluk kabul etmediğini ve kullanıcı verilerine erişmediklerini belirtiyor.
HANGİ MODELLERİ VİRÜSLÜ
hp_keylogger_sdn.png

hp_keylogger_sdn
Yukarıdaki listedeki bilgisayarlardan birisine sahipseniz C:\Windows\System32 içerisinde MicTray64.exe veya C:\Windows\System32 içerisinde MicTray.exe ile karşılaşmanız durumunda ise hemen dosyaları silin ve bütün parolalarınızı değiştirin.
 

ibo348

Üye
Katıldı
Mesajlar
90
Yaşadığın yer
UFO
Kredi
0
hp pavilion entertainment pc

Vay anasını :eek: HPden böyle birşey beklemezdim dostum. hp pavilion entertainment pc dizüstümüz var listede yok ama tedirgin oldum. Bilgi için saol.
 
P

proallturkey

benimki samsung bende o dosya var napim admin ben keylogger değilim ama güvenliğim full
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
benimki samsung bende o dosya var napim admin ben keylogger değilim ama güvenliğim full

Bilgisayara giriş tarihe bak format attığın tarihle aynıysa değildir.Ama yeni yüklendiyse olma ihtimali yüksek.Araştırma yapıp bilgi vereceğim
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top