Ücretsiz Instagramda Çekiliş Nasıl Yapılır? (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
765
İnstagramda Çekiliş Nasıl Yapılır?

İnstagram’da çekiliş yapmak, yeni takipçiler kazanabilmek ve marka ününü artırmak için son zamanlarda oldukça popüler bir pazarlama çalışması haline geldi. Çoğu marka, etkileşim oluşturmak ve tüketicilere ulaşmak adına bu yöntemi sıklıkla kullanıyor. Tabii ki bu çekilişlerden iyi sonuç elde etmek için çekilişi yaparken de bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Çekilişin sonuçlarını ve getirisini artırabilmek için dikkat etmeniz gerekenleri de bu yazımızda ele alacağız. Peki, instagram’da çekiliş nasıl yapılır?

İnstagram çekiliş yapma sürecinde ilk olarak amaçlarınızı belirlemeniz gerekmekte. Her çekilişin farklı bir amacı olabilir ve sizin de bu amacı önceden belirlemeniz, bu amaca yönelik çalışma yapmanız önemlidir. İnstagram çekiliş ile şu hedeflerinizden birine ulaşmak isteyebilirsiniz:

  • İnstagram’da takipçi artırmak
  • Daha çok beğeni ve yorum alabilmek
  • E-posta abonesi almak
  • Blog içeriklerine ve blog sitesine yönlendirme yapabilmek
  • Web sitenize çok trafik çekmek
Bu amaçlardan birden fazlasını beraber kullanabileceğiniz gibi yaptığınız işe veya ihtiyacınız olan geri dönüşe yönelik de çekilişler kolayca yapabilirsiniz.

İnstagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

İnstagram’da çekiliş yapmak için ihtiyacınız olan en önemli şey ilgi çekici bir ödüldür. Çekilişe olan katılımı yükseltmek için ödülünüzü belirlemeniz ve çekiliş öncesinde katılımcılara ne vereceğinizi göstermeniz gerekir. Ödülün büyüklüğü katılımın da yüksek olmasını sağlar.

Çekiliş Süresi Kısa Olsun

İnstagram çekiliş süresini çok uzun tutmak yanlıştır. Süreç uzadığında kullanıcılar hızlı bir şekilde eylem göstermezler. Onlara bir fırsatı kaçırma hissiyatını vermek için çekiliş süresini 1-3 gün arasında sınırlı tutmanız gerekiyor. Bu süreç uzadığında katılım oranı düşebilir.

Çekilişinizin tanıtımını yapmadığınızda çekilişe katılımlar çok düşük olabilir. Bu sebeple de İnstagram çekilişi sürecini güzel yönetmeniz ve tanıtımını yapmanız gerekiyor. Eğer sadece bir sosyal ağ üzerinde bu çekilişi yapıyorsanız, diğer sosyal hesaplarınız üzerinde de bu çekilişinizi duyurabilirsiniz.

Adil Bir Çekiliş Yapın

İnstagram çekiliş sonucu belirlemede ve İnstagram çekiliş sonuçlarını açıklama kısmında, sonuçların adil bir şekilde oluştuğunu da takipçilerinize göstermelisiniz. İnstagram çekiliş sonuçlarını belirlemek için rastgele bir seçim yapmanız ve ekran görüntüsüyle bu sonucu da takipçilerinizle paylaşmalısınız.



 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top