Internet Explorer Efsanesi Son Buldu (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip, 2000’li yılların başında yüzde 95’lik kullanım oranıyla en çok kullanılan, Microsoft işletim sistemiyle varsayılan olarak gelen internet tarayıcısı Internet Explorer artık tarih oluyor.

2015 yılında satışa sunulacak olan Microsoft ‘un yeni işletim sistemi Windows 10 ile artık Internet Explorer değil Spartan adında yeni bir internet tarayıcısı olacak. 2000’lerin başındaki popülaritesini önce Mozilla Firefox, ardından Google Chrome ‘un çıkmasıyla mumla arayan Internet Explorer, bu süre zarfında yaptığı güncellemeler düşüşünü engelleyemedi.

Microsoft bu yeni tarayıcı ile günümüz internet tarayıcıları kullanım oranları arasında yüzde 60 gibi büyük bir paya sahip Google Chrome, yüzde 25 gibi ciddi bir paya sahip Firefox ‘un kullanım oranlarını düşürmeyi hedefliyor. Şu anda yüzde 9 ‘luk kullanım oranına sahip Internet Explorer ‘in ise artık güncellenmeyeceği tahmin ediliyor.

Microsoft ‘a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yeni internet tarayıcısı Spartan bu ayın 21’inde görücüye çıkacak ve 2015 sonbahar aylarında tamamen kullanıma sunulacak.

Windows 8 ile kullanıcıların memnuniyetini kazanamayan, Mobilde geri planda kalan Microsoft, 2015 yılında çıkaracağı Windows 10 için çok dikkatli ve özenli davrandığı görülüyor. Windows 10 ‘unda bir hayal kırıklığı yaratması durumunda şirketin çok ciddi kan kaybedeceği iddia ediliyor.
 
Son düzenleme :

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top