Öneri Kişisel Gelişim Hedefleri (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Kişisel Gelişim Hedefleri koymak bu yolculukta eyleme geçmemizi daha kolaylaştırır. Hepimiz daha iyi olmak, çevreye daha fazla olumlu katkı sağlamak ve kendimizi geliştirmek isteriz. İnsanlar için bu çok normal ve olumlu bir durumdur. Elbette ki elimizdekilerin değerini bilmekte önemlidir. Yine de topluma ve kendimize faydalı olacak yetenekler geliştirmemiz ve bunu istemiz güzeldir.

Belirli hedefler koyarak daha hızlı yol alırsınız. Sistem ve planlama her zaman önemlidir. Gerekirse görev yönetimi ya da alışkanlık uygulamaları kullanabilirsiniz.En eğlenceli hedefler en egzotik olanlardır. Aşağıdaki listede sizi bir üst seviyeye çıkartacak hedefler bulunuyor. Üç tanesini seçerek hemen uygulamaya geçebilirsiniz. Hayatınız için birşeyler yapmak kendi değerinizi bilmek anlamına gelir.

1.Japonca Bin Kelime Ezberlemek​

Yabancı bir dil öğrenmek bazen zordur. Ama çok amaçlı kullanılabilen bir yetenektir. Geleceğe ve kendimize yönelik bir yatırım niteliği de taşır. Bin kelime ezberlemek hızlı bir başlangıç yapmamızı sağlar. Memrise, Drops, Busuu gibi uygulamalarla birkaç ay içinde bu hedefi başarabilirsiniz.

2.Kaligrafi​

Kaligrafi dijital olarak ya da elle yazılabilir. Oldukça şık bir sanattır. Hobi olarak yapılabileceği gibi yetenekliyseniz ek gelir kaynağı da olabilir. Sanat her zaman insana birşeyler katar. Kişisel gelişim için de çok faydalıdır.

3.Nezaket Eğitimi​

Nezaket çok genel bir kavram olduğundan üzerinde çalışılmaya değer görülmez. Ama belirli meslek gurupları ve insan ilişkileri için aşırı derece de önemlidir. Bu konuda kitaplar okuyarak ya da kurslara giderek bu yıl hayatınızda büyük gelişme kat edebilirsiniz.

4.Örgü Örmek​

Evde kendimizi geliştirmek istiyorsak örgü çok güzel bir alandır. Fırsatı olanlar örgü kursuna giderek yeteneklerini bir diğer seviyeye çıkarabilirler. Başarı için ciddiyet ve disipline ihtiyacınız var. Haftalık parça hedefleri koyabilirsiniz. Ve uygulamalar ya da web siteleri üzerinden satışa yapabilirsiniz.

5.İngilizce ve Baristalık Kursları​

Baristalık günümüzün popüler yeteneklerinden biridir. Eğer bu yeteneği İngilizce ile birleştirirseniz kazancınızı çok artırabilirsiniz.Servis yapabilecek kadar bir İngilizce sık tekrar ile kolayca öğrenilebilir. Barista kursları günümüzde çok fazlalaştılar. Konaklama ve içecek sektöründe çalışanlar için bu iki yetenek çok uygun bir kombinasyondur.

6.Yeni Bir Programla Dili​

Programlama öğrenebileceğiniz sayısız web sitesi var. Udemy ve Pluralsight bunların başında geliyorlar. Hemen başlayın. Haftada 4-6 saat civarı zaman ayırmak bu yıl için harika bir hedef olabilir. Yazılım günümüzün en popüler yeteneğidir. Dolayısıyla Kişisel Gelişim yolculuğunuzda sizi bir sonraki seviyeye çıkarabilir.

7.Her Hafta Düzenli Spor Yapın​

Spor salonuna gitmeye başlamak yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Kendi sağlığınıza yatırım yapıyorsunuz. İnternettede dijital ürün olarak satılan bazı spor programları var. Aktif olmak hayatınıza daha pozitif etki eder.

8.Daha İyi Finans Yönetimi​

Yeni yılda harmalarınızı daha iyi yönetmek için bir plan hazırlayabilirsiniz. Kişisel finansınızla ilgili kitaplar okuyarak başlayın. Ve ufak birikim hedefleri oluşturun. Bunlar başarabileceğiniz seviye de olsun.Finans uygulamaları da size yardımcı olabilir. Birikim hedefi belirleyin.

9.Sesli Kitap Dinleme​

Kitap okumaya vakit ayıramayanlar sesli kitap dinleme ile bu ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Sesli ve yazılı iletişimde kitaplar çok önemlidir. Kendimizi ifade yeteneğimiz üzerinde büyük etkileri vardır. Edebiyat ayrıca ufku da genişletir. Sanatsal düşünme kabiliyetimize katkıda bulunur. Yolculuklar esnanında, spor yaparken ya da ev işi yaparken sesli kitap dinleyebiliriz. Kendinize yeni yılda haftalı sesli kitap kotası koyabilirsiniz. Bitirmek istediğiniz setleri, beğendiğiniz yazarların kitaplarını görev listenize ekleyin. Bu alışkanlığın faydasını hayatınızda hissedeceksiniz.

10.Olumlu Alışkanlıklar​

Alışkanlıklar hayatımızı şekillendirir. Faydalı alışkanlıklar kişisel gelişimde önemli bir yer tutar. Günlük alışkanlıklar listesine yeni görevler ekleyin. Günlük ya da görev yönetimi uygulamaları kullanabilirsiniz. Görevler her gün yapılabilecek ufak şeyler olup sizi rahatsız etmesin. Ama hayatınıza pozitif katkıda bulunsun. Sağlıklı yemekler hazırlama, bol su içme, günlük egzersizler gibi alışkanlıklar listeleyebilirsiniz.

11.İngilizce Kitap Okuyun ve Dinleyin​

Birden fazla yetenek için tek bir alışkanlık yetebilir. Hem İngilizce'nizi geliştirmek hem de edebiyat konusunda bilgili olmak için hem de genel kültürü arttırmak için İngilizce kitaplar size yardımcı olur. Ayrıca keyifli de vakit geçirirsiniz. Üstelik sanıdığınızdan çok daha ucuza gelebilir. Mobil uygulamalar sayesinde az bir abonelik ücreti karşılığında cep telefonunuzda koca bir kütüphane yer alıyor. Audioteka, Bookmate ve Storytel'de İngilizce kitaplar da var. Ayrıca kişisel gelişim kitapları ve podcastlar da dinleyebilirsiniz.



12.İtalyanca 500 Cümle Ezberleyin​

Kendinizi entellektüel anlamda geliştirmek istiyorsanız İtalyanca sizin için harika bir dildir. Sadece cümle ezberleyerek kolayca İtalyanca konuşabilirsiniz. En çok kullanılan cümleleri, nezaket cümleleri ve iş jargonunu ezberlemek yeterli olur. Kendinize bir dosya hazırlayın. Ve sürekli tekrar edin. Haftalık ezbelenilecek cümle sayısını belirleyin. Ya da Memrise gibi uygulamalardan da yararlanabilirsiniz.

13.Blog Yazma​

Blog yazıyoruz çünkü bu kişisel gelişim serüvenlerimizin bir parçası haline geldi. Blog yazmaya başlamak sizin için bu yılın büyük getirisi olabilir. İnsanlara yardım edebileceğiniz bir alanınız varsa hemen başlayabilirsiniz.Uzman olduğunuz ya da tecrübeli olduğunuz konuyu seçin. Haftanın 3 günü 300'er kelimelik yazılar hazırlayın. Sürekli yapacak şekilde bir disiplin oluşturun. Ücretsiz çok sayıda blog platformu var. Peachpay, Venmo gibi link platfomları ile hayranlarınızdan destek de alabilirsiniz.

14.Bakım ve Sağlık Kursları​

Çocuk bakımı, hasta bakımı, sağlık ve temizlik üzerine çok sayıda kurs var. Bu kurslar hem aile yaşantımızda hem de iş yaşantısında kullanılabilirler. İnsanlara ve topluma oldukça faydalı yeteneklerdir. Kişisel gelişim eğitimleri arasında en iyiler içerisinde yer alırlar.

15.Yeni Bir Bilgisayar Programı​

Microsoft Office Programları, Adobe Programları, Oracle Netsuite vb programlarında ustalaşma bu yılki hedefiniz olabilir.İş yerinde size fayda sağlar. Hatta serbest zamanlı çalışmanıza olanak verir. Sadece belirli programları bilerek bile sanal asistanlı yapabilirsiniz.


16. Çizim Yapmaya Başlayın​


Bir kalem setine, çizim Teknikleri kitabına ve online kursa ihtiyacınız var. Eğer yakınınızda varsa normal bir kursa da gidebilirsiniz. Çizim yapmak hobi olarak güzel olduğu gibi internette ünlü olmanızı da sağlayabilir. Çizdiğiniz resimleri paylaşarak başarılı resim blogu projesi yapabilirsiniz. Günlük olarak çizim yapmak güzel bir hedef olabilir.

17.Yurt Dışına Satış Yapın​

Bu yıl yurt dışına satışlara başlamak için güzel bir yıl olabilir. Artık dijitalleşen dünyada herşey çok daha kolay oldu. Firmalara her türlü ihtiyaçları sunuluyor. Sizde dünya çapında satış yapmaya başlayabilirsiniz. Etsy, Cratejoy ve Amazon gibi online mağazalarda satış yapabilirsiniz.

18.İngilizce Blog Ya da E-Bülten Yazın​

Anadiliniz dışında bir dilde yazmak kulağa zor gelebilir. Ama size yardımcı olacak dil bilgisi ve yazım editörü programları var. Grammarly, Inkforall ve Sapling kullanabilirsiniz. Bu programlar yazım hatalarını otomatik olarak düzeltiyor. E-Bülten yazımı iş için daha faydalıdır. Bu yeteneği güzel tarafı İngilizce seviyenizi çok üste taşımasıdır. Kişisel gelişim İngilizce ile daha kolaydır. Çünkü dünya ile iş yapabiliyorsunuz.

19. Spor, İspanyolca ve Koçluk​

Spor alanında çalışmak istiyorsanız İspanyolca sizi öne çıkartır. Spora yazılın ardından koçluk kurslarına giderek kendinize bir şans verin. Bu üçlü kombinasyon size çok fayda sağlayacaktır. İspanyolca ile spor yazarlığı ya da tercümanlığı da yapabilirsiniz.İspanyolca ve spor kursuna başlayın. Daha sonra Koçluk eğimi alabilirsiniz. Futbolu, basketbolu ya da tenisi sevenlere idealdir.

20.Kitap Yazmak​

Kitap yazma süreci disiplin gerektirir. Ama yayınlama ve kitlelere ulaştırma artık çok kolay hale geldi. Kendi kendine yayıncılık (Self-publishing) metodu yaygınlaşıyor. Eğer yazar olmak istiyorsanız tam sırası denilebilir. Günde 500-750 kelime yazmak sizi verimli bir yazar yapar.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,908
Yaş
39
Kredi
786
Digital ortamda kendini gelistirmek isteyenler varsa kesinlikle ama kesinlikle programlama ogrenin. Baska caresi yok
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top