Linkedin Bağlantılarınızı Aktifleştireceğiniz 5 İpucu (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
764
LinkedIn üzerinde profilinizi oluşturdunuz. Her şey tamam. Peki ya bir aktiflik görebiliyor musunuz? Göremiyorsanız iş başa düştü demektir. Aktifliği sizin yaratmanız yansıyarak sizin profilinizin aktifleşmesini sağlayacaktır.

İlk ipucumuz ile başlayalım. Ana sayfanızda bulunan akışı etkin şekilde kullanabilirsiniz. Bağlantılarınız, firmalar ve grupların paylaşımlarına yorum yapmaktan çekinmeyin. Özellikle cevap hakkı doğuracak mesajlar yazmanız onlar ile etkileşimi sağlayacak en önemli unsurdur diyebiliriz.

İkinci ipucumuz ise profilinizi ziyaret eden kişilerin takibi ile başlamaktır. Eğer ki bir kişi profilinizi takip etmiş fakat bir bağlantı isteği göndermemişse sorun etmeyin. Bağlantı davetini siz göndererek ilk adımı da siz atabilirsiniz. Genellikle bağlantı davetleriniz olumlu sonuçlanacaktır. Unutmayın kişiler sizin profilinizi izleyecek kadar ilgi duyuyorsa sizi tanımak içinde merak duyuyor demektir.

İyi bir blog yazarı iseniz üçüncü ipucu hem profilinize hem de sitenize etki sağlayacaktır. Bloğunuzda paylaştığınız yazıları, makaleleri ve incelemeleri LinkedIn profilinizde paylaşarak kişilerin yorum yapmasını ve sitenize ziyaretçi kazandırmasını sağlayabilirsiniz.

Grulara katılmaktan çekinmeyin. Gruplar aktifliği en yüksek LinkedIn alanlarından biridir diyebiliriz. Gruplarda yapılan paylaşımlara dikkat çeken fikirlerinizi sunarak profilinizi inceleyecek ziyaretçi sayısını, gelecek bağlantı davetlerini de paralel olarak arttırabilirsiniz.

İş arayışında olun olmayın şirket sayfaları fark edilebilmek adına etkili bir yoldur. Şirket sayflarının paylaşımlarını yorumsuz, beğenisiz bırakmayın. Tabi ki bunu yaparken de abartılı davranışlar içerisine girmeyin.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top