Linkedin Profilim Google'da Görünmesin (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
763
Bilinçli bir internet kullanıcısı internette bulduğu her veriyi Google üzerinde sorgulayarak araştırma yaptığı konuda daha detaylı bilgilere ulaşabilir. Örneğin iş yapacağınız bir firmanın/kişinin tam adını arama motorlarında sorgulayarak haklarında yapılan yorumları, sonuna “şikayet” kelimesini ekleyerek herhangi bir şikayet olup olmadığını görebilirsiniz.

Bazı kişiler LinkedIn kullanıcı profilinin Google aramalarında gözükmemesini istediği için bu durumdan muaf olmak isterler. LinkedIn ise bu istekleri noindex özelliği ile yerine getirmektedir. Peki Google ve diğer arama motorlarına karşı profilimizi nasıl gizleyeceğiz.

Öncelikle profili düzenle seçeneğini tıklayarak düzenleme sayfasına geçiyorsunuz. Sağ üst bölümde Genel Profilinizi Özelleştirin alanında Genel profilimi hiç kimse görmesin seçeneğini aktif ettiğiniz takdirde Google ve diğer arama motorları tarafından görünmeniz engellenir.

Yalnız bu özelliği aktif ettiğiniz takdirde arama motorları üzerinden hakkınızda bilgiler bulmak isteyen kişiler ulaşamayacaktır. Eğer ki internet dünyasında prestiji ve güveni oluşturmak istiyorsanız karşınızdaki kişilere karşı şeffaf olmanız gerektiğinden bu özelliği önemli bir sebep olmadığı sürece kullanmanızı tavsiye etmemekteyiz.

Profilinizi arama motorlarına tekrar açmak istediğiniz takdirde profilimi düzenle bölümüne tekrar tıklayarak sağ alandan Genel profilimi herkes için görünür yapın butonunu seçmeniz yeterli olacaktır. Altta bulunan özelliklere göre görünebilir/gizli yapmanızda kendinize özel bir ayarlama seçeneğidir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top