İpucu Linkedin'de Tavsiye Edilen Bir Profil Haline Gelmek (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
763
LinkedIn kullanıcılarının sıkça kullandığı özelliklerinden biri de tavsiye etmek ve edilmektir. Bilmeyen kullanıcılar içinse özelliği kısaca özetleyelim. Platform üzerinde kişiler birbirleri için tavsiye ederek, kişiler hakkında görüşlerini sunabilmektedir. Bağlantılarınızı genişletmek için de kullanılan Yetenek & Onaylar ve Tavsiyeler özelliği sayesinde uzun yorumlar yerine niteliklerinizi alenen profilinize uygulaması prestij açısından da size önem kazandıracaktır.

Sosyal medyanın var olması ile beraber yeni bir felsefenin oluşması da kaçınılmaz oldu. “Takip edeni takip ederim.” Bu nedenle tavsiye edilen bir kişi olmak istiyorsanız kişileri tavsiye etmek ile işe başlayabilirsiniz. Tabi günde onlarca veya yüzlerce kişi tavsiye etmeniz tavsiye edilmek uğruna bu hareketi yaptığınızı ortaya çıkaracaktır. Linkedında 3-4 günde bir hak ettiğini düşündüğünüz kişileri tavsiye edebilir yeteneklerinin neler olduğunu profiline uygulayabilirsiniz.

Kişilerin sıkça yaptığı hatalarda toplu şekilde tavsiye göndermektir. Bu hareketin spam mail göndermekten hiçbir farklı olmayacağını ve kişiler tarafından itici bir hareket olacağını bilin. Fakat kişilere özel notlar hazırlayarak onlardan tavsiyeler istemeniz profilinizde güçlü referanslar oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kişiye özel tavsiye isteklerinizi gönderirken tavsiyelerin önemini, iş arayış sürecindeki etkilerini hatırlatın olumsuz düşünüyorsa bile belki fikrini değiştirebilirsiniz. Tavsiye talebi gönderiminde karşınıza çıkacak olan otomatik mesaj sizi doğru şekilde yansıtmadığından kullanmamanızı tavsiye ederiz. Bunun yerine yaratıcı bir mesaj oluşturabilirsiniz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top