Logo Nedir? İyi Bir Logo Nasıl Olmalıdır? Dikkat Edilmesi Gereken Konular (1 İzleyici)

Etkenblog

Üye
Katıldı
Mesajlar
99
Kredi
0
Logo Nedir?

Bazı kurum ve kuruluşların, bazı etkinliklerin, ve bazı markaların kendilerini sadece bir isimle ifade etmeleri akılda kalıcılık açısından etkili olmayabilir. İşte bu akılda kalıcılığı sürekli tutmak ve görüldüğünde o markanın akla gelmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş sembole "LOGO" denir.(Örn: Coca Cola 'nın el yazısı tarzındaki logosu, Mc Donald's ın logosu)

İyi Bir Logo Nasıl Olmalıdır? Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Başlarken: Logoda amaç çok önemlidir.Önce amacımızı belirlemeli, logoyu ona göre düzenlemeliyiz. Amacımız bir ismi logo haline getirmek midir? yoksa bir etkinliğe göre logo bulmak, yapmak mıdır? Dikkat etmeliyiz.

* Akılda kalıcı olmalıdır.
* Olabildiğince sade ve yalın olmalıdır.
* Logo şekille ve yazı bir arada kullanılabilir.
* Logo temsil ettiği kurumun, organizasyonun, markanın özelliklerine ve amacına uygun olmalıdır.(Örn: Kimya ile ilgili bir organizasyonda, logo yapılırken deney malzemelerinden ya da kimya ile ilgili bir başka sembolden yola çıkılabilir.)
* Logo yapılırken ,yapılacağı kurum ya da markanın kendi özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.(Kuruma ait; renkler,şekiller,amaç ve işlev)
* Logoda bazı kalıplaşmış sembollerden yola çıkılabilir.Mesela bir futbol ya da basketbol takımının logosunda "top" imgesi kullanılabilir.Ya da yemek ile ilgili bir firmanın logosunda bir yiyecek çeşidi veya aşçı figürü kullanılabilir.)
* Logoda amaca uygun olarak, o firmanın ya da isminin baş harflerinden yola çıkılarak bir şeyler üretebilir...
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top