Meta Etiketlerinin Kullanımının Arama Motoru Optimizasyonuna Etkisi (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
762
Arama motorlarının internet ağlarında kendilerine yer bulmasıyla birlikte vuku bulan değişim ve gelişimlerden birisi de arama motoru optimizasyonudur. Arama motoru optimizasyonu ile kişiler sahip oldukları web sitelerin, arama motorlarında daha ön planda ve daha öncelikli çıkmalarını sağlayabilmektedirler. Arama motoru optimizasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için izlenmesi gereken bir takım yan yöntemler ve ince detaylar mevcuttur. Bu detaylardaın biri de Meta tag (etiket) denilen etiketleme sistemidir. Meta etiketleri ve SEO arasında bir ilişki kurulması oldukça mümkün olmakla birlikte, bu ilişki verimli bir şekilde gerçekleştirildiğinde, Meta etiket sisteminin arama motoru optimizasyonuna çeşitli etkiler söz konusu olacaktır.

Meta etiketleri ve SEO ilişkisini incelemeden önce yapılması gereken, meta etiketini tanımaktır. Meta etiketleri, bir internet sitesinin veya sayfasının bilgi etiketidir. HEAD kısmına girilen veriler dahilinde mevcut olmaktadır. Önbilgi ibraz etmek gayesiyle kullanıma açıktır. Meta etiketleri ve SEO arasında oldukça kuvvetli bir ilişkinin bulunduğu dönemler, yeni arama motoru optimizasyonu yöntemleri ardından eskisine nazaran önemini yitirdi denmesi mümkündür.

Meta etiketleri ve SEO arasındaki ilişki değerini zaman dahilinde kaybetmiş gibi gözükse de, meta etiketleri bir web sayfasının her daim temel ve vazgeçilmez unsurlarından birisi olacaktır. Meta etiketleri ve SEO ilişkisi sanıldığı kadar da basit değildir çünkü Meta etiketi olmayan site noksandır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top