Metaverse (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Metaverse ile internette yeni bir aşamaya geçiyoruz. Teknoloji sayesinde yaşadığımız dünyaya alternatif sanal dünyalara seyahat edebileceğiz. Çalışmak, sosyalleşmek ve etkinliklere katılmak için çok sayıda seçeneğimiz olacak. Farklı firmalar bize farklı metaverseler sunabilirler.

Sanal konserler ve video oyunları bu işin öncüleriydi. Bu tarz teknolojilere bilimkurgu filmleri sebebiyle de biraz aşinayız. Ama sosyal alışkanlıklarımız üzerinde ne kadar belirleyici olurlar bilmiyoruz. Öte yandan tam tersi büyük bir çıkış da yakalayabilirler. Günümüzde video oyunu bağımlılığı gibi sorunlardan bahsediyoruz. Bu sanal dünyalar çok daha ötesinde olacaktır.

Tabi şu an için hala çok sayıda gelişme ve iyileştirmeye ihtiyaç duyuluyor. Daha çok işlem gücü gerekiyor. Mevcut bilgisayarlar ve diğer teknolojilerde yükseltmeler gerekecektir. Geçiş süreci sanılandan maliyetli olabilir. Özellikle bireysel kullanıcılar için ilk etapta fiyatlar nasıl olur bilmiyoruz.


Facebook Metaverse​



Facebook’un kurucusu Mark ve şirketi uzun süredir yeni bir sanal dünya projesi için çalışıyorlar. Bu yeni çevirimi sanal dünyada giysi, eşya ve aksesuar satışı gibi pek çok yeni pazar olması bekleniyor.

Bu proje genç yetişkinlere yönelik ve onları cezbedecek deneyimler sunacak. Tabi böyle büyük bir projenin maliyeti de yüksek oluyor. Gelecek yıl şirket harcamalarının çok artacağı söyleniyor. Öte yandan projenin başarılı olması halinde online pazaryerinden büyük gelir elde etmeyi bekliyorlar.

Bu tarz sanal dünya projeleri uzun zamandır var. Teknoloji şirketlerinden hangisi yarışı kazanırsa piyasada ilk olmanın büyük avantajına sahip olacaktır. Video oyunu şirketlerinin de alanda çalışmaları var. Hatta bazılarının elinde erken sürümler bulunuyor. Bu yeni teknoloji insan ilişkilerinde internet kullanımını farklı bir boyuta sokabilir.

Tabi böyle büyük bir proje için internet hızı ve hızlı data transferi sağlanması gerekiyor. Ve online pazar yerlerinin ve para birimlerinin de üzerinde çalışılması gereken bir diğer alanlar olduğu söyleniyor.

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, sanal ve çevrimiçi dünyaların en sesli savunucularından biri denilebilir. Bu projeyi büyük bir hevesle hayata geçirmeye çalışıyor. Yeni fırsatlar sebebiyle Facebook’ta şirket ismini daha kapsayıcı olmasını için Meta olarak değiştirdi. Ancak sosyal medyanın platformunun adı aynı kalacak.

Şirket art arta gelen kullanıcı verileri ile ilgili eleştiriler sonrası zor günler geçiriyordu. Bu yeni atılım ciddi anlamda yarar sağlayabilir. Kurumsal kimliklerini düzeltmek için son yıllarda zaten ciddi çalışmalar yapmaktaydılar.

Facebook, Horizon Workrooms’un testlerini halihazırda yapmıştı. Uzaktan çalışma döneminde insanları birbirine bağlamak için büyük bir fayda sağlayabilir. Tabi bu yeni teknolojinin benimsenip benimsenmeyeceğini bilmiyoruz. Ama bu alandaki rekabetin çok arttığı söylenebilir.

Facebook video oyunu şirketlerini geride bırakıp bu alanda öncü olursa büyük kazanç sağlar. Sosyal medyada yaptığına benzer yeni bir dominasyon yapabilir. Nihayetinde metaverseler internetin başka bir seviyesi olacaktır..

Roblox​



Roblox kesinlikle bu işin öncülerinden bir tanesi ve son bir yılda kullanıcı sayısını çok fazla arttırdı. Ancak geliştiriciler ve teknoloji altyapı maliyetleri nedeniyle zorlanıyor. Roblox genellikle kullanıcılarına oyun içinde kullanabilecekleri eşyalar satıyor. Bu satış modeli ilerleyen yıllarda yaygınlaşabilir. Her ne olursa olsun şirketin kazancını arttırması gerekiyor.

Roblox dünyanın en değerli video oyunu şirketlerinden bir tanesidir. Oyunlarını ücretsiz sunuyor ve gelirler item satışlarından gelen komisyona dayanıyor. Diğer video oyunlarından daha genç bir kitleye hitap ediyor. Oyunlar özellikle çocuklar arasında çok popüler denilebilir.

Ayrıca kullanıcılar kendi oyunlarını yapabiliyorlar. Video oyunu geliştiricilerinin para kazanması için çok iyi bir platform diyebiliriz. Metaverseler sayesinde işler çok daha olumluya gidebilir ama yüksek maliyetlerle başa çıkmaları gerekiyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

  Benzer konular Forum Tarih
Bitcoin Dijital Para Sistemleri 0 558

Benzer konular

Top