Osmanlıca Klavyeye Büyük İlgi (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Isparta kökenli bir bilişim firmasının yoğun AR-GE çalışmasının sonucunda Osmanlıca dili için uyarlanmış bir klavye üretmesi Osmanlıca ’ya ilgi duyan kişiler tarafından yoğun ilgi gördü.

OSMANLICA BİR YENİLİK DEĞİL!

Bilgisayar kullanıcılarının Osmanlıcayı sanki yeni bir dil gibi karşılamasının yanlış olduğunu dile getiren bilişim firması sahibi Ali Yıldız, sadece Latin harfler ile Kur’an harflerinin farklılığının bulunduğunu belirtti. Ülkemizde geniş ve zengin Osmanlıca kaynaklarının okunarak değerlendirilmesi için Osmanlıca öğrenmenin de önemli olduğunu belirtti.

KULLANICILAR RAHATÇA KULLANABİLECEK!

Osmanlıca harflerin yanlarına Latin harflerini de yerleştiren firma, kullanıcıların zorluk çekmemesi açısından her şeyi düşündüklerini dile getirdi. TSE tarafından 2006 yılında Osmanlıca harflerin bulunduğu bir klavyenin nasıl olması gerektiği konusundaki şartlar olduğunu öğrenen firma buradan aldıkları şartnameler üzerinden klavyenin üretiminin sağlandığını da belirtti.

GEÇEN YIL BEKLENTİLERİ KARŞILADIK

Osmanlıca ’da “Kaf” harfinin klavyede de “K” harfi üzerine denk getirdiklerini dile getiren Ali Yıldız, kullanıcıların rahatlığı için tüm kolaylıkları sağladığını düşünüyorlar. Geçen yıl üretilen 4.000 klavyenin büyük bir bölümünün tükendiğini dile getirerek bu yıl Osmanlıca dersinin aktif olarak kabul edilmesinin ardından satışlarda da bir artış beklediklerini belirtti.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top