Photoshop sürümleri (1 İzleyici)

  • Thread starter acarnet
  • Başlangıç zamanı
  • Cevaplar : 0
  • Görüntülenme : 2K

acarnet

Üye
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
webtasarimgezegeni-photoshop-cs3-cs5.jpg


Bilgisayarlar artık hayatımızın her alanında var olan cihazlar. Bilgisayarlar sayesinde artık birçok işimizi kolayca halledebiliyoruz. Bilgisayarlar üzerinden internet aracılığıyla hem işlerimizi halledebiliyor hem de videolar izleyebiliyor yani kendimiz için eğlenceli şeyler yapabiliyoruz. Ayrıca bilgisayarlar içinde mevcut birçok uygulama sayesinde hem kendimizi kişisel anlamda geliştirebiliyor hem de bilgisayarları bir eğlence kutusu haline getirebiliyoruz. Bilgisayarların eğlence amaçlı olarak kullanılması günümüzde epey yaygın bir kullanım şekli. Çünkü artık insanlar evlerinde oturdukları yerden video, film izleyerek veya fotoğraflara bakarak, çeşitli eğlence şekilleri ile kendilerini eğlendirmek istemekteler.



Bilgisayarların eğlence amaçlı olarak kullanılmasına yardımcı olan programlar arasında ilk akla gelenler grafik düzenleme yazılımlarıdır. Bu yazılımlara örnek olarak verilecek programlardan birisi ise Adobe Photoshop programıdır. Bu program grafik düzenleme yazılımları denilen, yeni bir resim oluşturmak yerine var olan resimler üzerinde değişiklikler, düzenlemeler yapabilmenizi sağlayan yazılımlardan birisidir. Bu nedenle de anılan program üzerinden resim yapabilmeye yarayan fırça veya kalem öğesinden çok kesme, yapıştırma, düzeltme öğelerini içermektedir. Adobe Photoshop programı size mevcut resimler üzerinde oynama yapabilme, resimlerin ışık ayarlarını değiştirebilme, resmin üzerine başka bir resim monte edebilme gibi daha binlerce çeşit işlem yapabilme imkanı sağlamaktadır. Program, bu işlevselliği sayesinde, fotoğraf veya resim düzenleme alanında, dünyanın en çok bilinen ve en çok kullanılan programı haline gelmiştir.



webtasarimgezegeni-photoshop-surumleri.png



Adobe Systems tarafından bir fotoğraf işleme yazılımı olarak oluşturulan Adobe Photoshop, fotoğraf veya resim düzenleme alanında en gelişmiş uygulamadır. Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bu program ilk sürümünden itibaren gelişen teknoloji ile eşdeğer bir şekilde kendisini güncellemekte ve geliştirmektedir. İlk olarak CS sürümüyle piyasaya sunulan bu program ilerleyen yıllarda sürümlerini CS2, CS3… Olarak güncellemiştir. Adobe Photoshop programı, CS2 sürümünden itibaren smart object denilen ve vektörel verilerin bozulmadan ve tahrip olmadan Photoshop ortamına aktarılabilmesine imkân tanıyan bir özellik ile kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Bu özellik sayesinde fotoğraflar üzerinde kimsenin anlayamayacağı şekilde değişiklikler yapabilmek mümkün hale gelmiştir.



1988 yılında Adobe Systems tarafından lisansı alınan Adobe Photoshop programı, inanılmaz bir hızla gelişen teknolojik dünyaya ayak uydurmuştur. Değişen ve gelişen teknolojiler ışığında kendini sürekli geliştiren ve yeni durumlara kolayca adapte olabilen, bünyesine her defasında yeni bir özellik katabilen bu programın şu anda kullanılan sürümü CS6 sürümüdür. CS5 sürümü ile Windows Vista ile uyumlu bir program oluşturan Adobe, bu güncellemede kullanıcılarına sunduğu sıra dışı boyama efektleri özelliği ile akşam vakti çekilmiş bir fotoğraf üzerinde değişiklik yaparak bu fotoğrafı gündüz çekilmiş gibi boyayabilmeye imkan vermektedir. 2010 yılında çıkarılan bu güncellemeden sonra 2012 yılında Adobe, programın CS6 sürümünü piyasaya sürmüştür. CS6 sürümünde program daha çok video düzenlemeleri üzerinde durmuş ve kullanıcılara videolarını düzenleyebilmek için geniş kullanım imkanları sunmuştur. Böylelikle artık Photoshop kullanıcıları sadece fotoğraf ve resim üzerinde değişiklik yapmakla kalmayacak videolar üzerinde de değişiklikler, oynamalar yapabileceklerdir.



Tüm bu gelişmeler ışığında baktığımızda Adobe Photoshop’un teknolojik gelişmelere ayak uydurup kendini güncellemeye ve kullanıcılarına her güncellemede üstün yeni özellikler sunmaya devam edeceğini görebiliriz. Kullanıcılarına fotoğraflar veya resimler üzerinde, hatta son sürümü ile birlikte videolar üzerinde değişiklik yapabilme imkanı tanıyan bu programı öğrenmek ve kullanmak isteyenler, ücretsiz forum sitelerinden programı kullanmayı öğrenebilecekleri gibi, internet üzerinden satılan öğrenim paketleri aracılığıyla da programı öğrenebilirler. Ayrıca Photoshop programını kurs bünyesine alarak eğitim vermektedirler. Kullanıcılar istedikleri yerden photoshop eğitimi alıp bu eğlenceli programı kullanabilirler.

Bu makale web tasarımı sitesinden alınmıştır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top