İpucu Sanal Asistanlık Nedir? (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Sanal asistanlık internet dünyasında yaygınlaşan yeni bir çalışma modelidir. Çoğu zaman uzaktan çalışırlar.Günümüzde firmalar ek eleman ihtiyacını uzaktan çalışan serbest iş gücü ile karşılayabiliyorlar. Dünya genelinde çok sayıda firma ihtiyaç duyduğunda saatlik olarak sanal asistanlarla çalışıyor. Freelance çalışmanın dışında kontratlı, yarı zamanlı ya da tam zamanlı sanal asistanlar da vardır.

Sanal Asistan Nasıl Olunur?​

Sanal asistan olmak için internette ve iş dünyasında talep edilen bazı yeteneklere sahip olmanız gerekiyor. Öncelikle 10 parmak klavye kullanmanız ve hızlı yazmanız gerekli diyebiliriz. Ardından temel ofis programlarını iyi kullanıyor olmanız gerekiyor. Eğer yurt dışına çalışmak istiyorsanız elbette İngilizce bilmeniz önemlidir.

Skype ve Zoom gibi görüntülü konuşma programlarını da kullanabiliyor olmalısınız. Günümüzde sanal iş toplantıları bu programlar üzerinde yapılıyor. Raporlama yapabiliyor olmak elbette ki tercih edilen bir özellik olacaktır.

Günümüzde sanal asistanlarda aranan bazı ek özellikler de vardır. Grafik tasarım, toplu e-posta programlarını kullanabilme ve iş e-postası yazabilme bunlardan bazılarıdır. Wordpress en çok kullanılan web site kurucularından olduğundan bu konuda tecrübeli olmak büyük bir artıdır.

Sanal Asistan Çeşitleri​

Temel asistanlık görevlerinin yanı sıra bazı özel çeşitler de vardır. İnternette bu tarz asistanlar belirli sektörlerde daha çok tercih edilebilirler.

SEO Asistanı​


SEO çalışmalarına destek veren sanal asistan türüdür. SEO ajansları uzaktan çalışmaya olumlu baktıkları için bu iş modeli daha yaygındır.

Yönetici Asistanı​

Yöneticiye destek verme başta olmak üzere not alma, form doldurma ve randevuları düzenleme gibi görevlerde çalışan sanal asistanlardır.

Pazarlama Asistanı​

Pazarlama ve satış alanında çalışan sanal asistanlardır. Mail yazmak, telefonla satış yapmak ya da dijital pazarlama çalışmalarına destek vermek gibi görevleri yapabilirler.

Sanal Asistanlık Yaparak Para Kazanmak​


Freelancer siteleri ve webmaster forumları sanal asistanlık yapmak için uygun yerlerdir. İlan açarak ya da işverenlerin ilanlarına başvurarak başlayabilirsiniz. Saatli ya da günlü ücret üzerinden anlaşabilirsiniz.

Tam zamanlı sanal asistanlık için uzaktan çalışma sitelerinden iş bulabilirsiniz. Tabi bu şekilde işe alım yapan şirketler genellikle yabancı olduğundan akıcı İngilizce talep edeceklerdir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top