Seo’da Google Webmaster Araçlarının Önemi (2 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Web sitenizi kendi sektörünüzde hedeflediğiniz noktalara ulaştırmak için birçoğumuz seo yaparız.Ya da en azından yaptığımızı zannedip yapmaya çalışırız.Herkesin kendine göre birçok yöntemi bulunuyor.Fakat bazı yöntemler varki bunlar hiç değişmeyecek kriterlerdir.Bunlardan bir tanesi de Google Webmaster Araçları’dır.Genelde webmasterler malesef ki işi düştüğünde bu aracı kullanıyor.Daha doğrusu sitesi batıyor,sonra çare olarak bu araç kullanıyorlar.
Aslında bu aracı her siteniz için düzenli kullanılması size büyük avantajlar sağlayacaktır.Aşağıda bu avantajlara detayları ile değineceğiz.Neden Google Webmaster Araçları’nı düzenli olarak kullanmanız gerektiğini anlayacaksınız.

Google Webmaster Araçları ile Neler Yapılabilir ?

Aslında birçok işlem yapılıyor.Bizim burada sayamayacağımız kadar çok.Kişi kendine göre ne kadar çok analiz çıkartıyorsa,o kadar çok çeşitli işlem yapmış oluyor.Kabataslak en önemlilerini sayacak olursak eğer;site url yapımızı,robot.txt,sitemap gibi unsurlar ile botları yönlendirme işlemlerini,sitemizde herhangi bir sorun olduğunda uyarı alabilme,sitemizin istemediğimiz sayfalarını kaldırtma,sitenin sağlık sorunlarını düzeltme,kelime analizi yapıp verilere bakabilmek vb. birçok kriter bulunuyor.Hepsi de çok önemli işlemler.Bu nedenle Google Webmaster Araçları’nı neden kullanmanız gerektiğine dair önemli satırlar şimdiden oluşmaya başladı bile.

Google Webmaster Araçları’nı Kullanmak Ne gibi Faydalar Sağlar ?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki sitenizden haberdar olan biri olmak istiyorsanız,sitenizi detaylı takibini yapmak istiyorsanız,sitenizi iyi analiz edip ona göre hamleler yapmak istiyorsanız,siteniz hakkında en doğru bilgileri almak istiyorsanız,arama motoru botlarını kendi istekleriniz doğrultusunda yönlendirmek istiyorsanız bu aracı mutlaka kullanmalısınız.Saydığım tüm kriterler sizin siteniz ile bol ilgili olmanızı,düzenli ve istikrarlı çalışmanızı ve haliyle başarıyı yakalamada büyük bir unsuru es geçmemenizi sağlayacaktır.

Gerçek anlamda kendi sektörünüzde hedeflediğiniz noktalara ulaşmak için Google Webmaster Araçları’nı kesinlikle esgeçmeyin.Çünkü zaten sitemizi çıkartmak için uğraştığımız arama motoru Google.Bu nedenle en doğru verileri,analizleri ve doğru yolu belirlemedeki kriterleri de oradan almamız mantıklı olacaktır.

Kaynak : http://www.seoblogu.kurumsalseo.com....nin-onemi.html
Not : Bu konuyu kaynaktaki sitede gördüm, webmaster arkadaşlarımıza yarar diye düşünüp paylaştım inşallah yararlı olmuştur.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top