SEO Çalışmasının Faydaları Nelerdir? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
36
Kredi
0
SEO Çalışmaları ve Yararları

Son zamanlarda adından sıkça söz edilmeye başlandığı ve firmaların bu konuda destek aldığı SEO çalışmaları, günden güne popülerliğini artırmaktadır. Özellikle dijital pazarlama sektöründe SEO, önemli bir konuma yerleşmiş durumdadır. SEO tabiri, Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltışmış halidir. Dilimize ise arama motoru optimizasyonu olarak geçiş yapmıştır. Daha da anlaşılır hale getirecek olursak SEO; firmanızı, markanızı, ürünlerinizi ya da hizmet satışlarınızı artırarak, sahanızı genişleten, arama motorlarında bulunmanızı kolaylaştıran çalışmalardır. Gerçekten büyük bir öneme sahip olan SEO çalışmaları, henüz iş dünyasında yer alan herkes tarafından fark edilememiş durumdadır. Halbuki SEO, sürdürülebilir pazarlama açısından çok önemli bir parçadır. Şimdi SEO çalışmalarının faydalarına değinelim ve SEO çalışmalara neden önem verilmesi gerektiğini daha anlaşılır hale getirelim.

seo-calismalarinin-faydasi.jpg


Marka Kimliğinizin Oluşmasına ve Bilinirliğinize Katkı Sağlar

Tüm firmaların internet dünyasındaki beklentisi, arama motorlarında her zaman ilk sayfada ve en üst sıralarda çıkmaktır. Kullanıcıların bizimle ilgili konularda yapmış olduğu aramalarda, her zaman kendi firmamızın ilk sırada çıkmasını isteriz. Ancak bu beklentinin sadece isteyerek yerine gelmeyeceğini de pekala herkes bilmektedir. İşte bu noktada SEO ve SEO çalışmalarının önemi devreye girmektedir.

Bulunmuş olduğunuz sektör içerisinde, vermiş olduğunuz hizmetler kapsamında, sanal dünyada bulunabilir olmanız hem markalaşmanızı hem bilinirliğinizi kolaylaştıracaktır. SEO çalışmaları kapsamında ürün ve hizmetlerinize yönelik olarak belirlenecek olan anahtar kelimeler sayesinde, insanların size ulaşmasını kolaylaştıracaksınız. Belirlenen anahtar kelimeler kapsamında, site içi SEO ve site dışı SEO çalışmalarını düzenli ve eksiksiz olarak yerine getirdiğiniz takdirde; önce arama motorları daha sonra ise kullanıcılar sizi tanımaya başlayacaktır.

Bu konuda önem verilmesi gereken nokta, anahtar kelimelerin çeşitli varyasyonlarının da kullanılmasıdır. Çünkü kullanıcı alışkanlıkları değişkenlik göstermektedir. Ayrıca çoğu kullanıcı ulaşmak istediği bilgi ya da ürüne erişebilmek için birden fazla arama sorgusu gerçekleştirmektedir. Bu da demek oluyor ki; kullanıcının farklı anahtar kelimeler ile yapacağı çeşitli aramalarda, sürekli olarak sizinle ilgili sayfalara ulaşması, kullanıcı gözündeki değerinizi artıracaktır. Ayrıca her arama sonucunda sizinle ilgili sayfalara ulaşan kullanıcılar, doğal olarak sizin sitenizi ziyaret edecektir. Bu da SEO’nun gücünü göstermektedir.

seo-calismalarinin-faydalari-nedir.png


Kullanıcı Gözünde Güvenilir Gözükmenizi Sağlar

SEO çalışmalarının en önemli hedeflerinden biri de içerik ile uyumlu anahtar kelimeleri kullanarak, ilgili sayfayı arama sonuçlarında hep ilk sıralarda çıkarmaktır. Bu durum SEO çalışmaları açısından önemli olduğu kadar, kullanıcı gözünde de büyük öneme sahiptir. Kullanıcılar, Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında yaptıkları arama sorgularında, karşılarına çıkan sayfa sıralamalarına dikkat ederler. Kullanıcı bakış açısına göre; arama sonuçlarında bulunduğunuz sıralama, hem sizin konuyla olan ilginizi hem de güvenilirliğinizi belirlemektedir. Yani, kullanıcı yapmış olduğu arama sorgularında, ulaşmak istediği konu için ilk sayfalarda çıkan sitelere daha çok güven duymaktadır. İlk başta da söylemiş olduğumuz gibi SEO çalışmaları, sizin arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı sağlamaktadır. Doğal olarak bu da kullanıcıların size olan güven duygusunu güçlendirecektir.

Web Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Artırır

SEO çalışmaları, bulunmuş olduğunuz sektördeki rakiplerinizin arasından sıyrılmanızı ve öncelikli olarak kullanıcılara sizin ulaşmanızı sağlar. Başka bir deyişle, kullanıcının size ulaşmasını sağlar. Bir bütün halinde yapılan SEO çalışmaları ile vermiş olduğunuz hizmetler doğrultusunda, arama motorlarında hep üst sıralarda çıkarsanız. Bu durumda doğal olarak kullanıcıların arama sonuçlarında size ulaşmasını kolaylaştırır. Firmanız ile ilgili ne kadar çok sayfa arama sonuçlarında listelenirse, sitenize ulaşabilecek kişi sayısı da o kadar artar. Yani SEO çalışmaları direkt olarak site trafiğinize etki eden bir unsurdur. İnternette bulunabilir olmak demek, ziyaret edilebilir olmak anlamına gelmektedir.

Satış Hacminizi Artırır

SEO çalışmaları sistemli ve kademeli olarak ilerleyen bir bütündür. SEO çalışmaları; erişilebilirliğinizi, bilinirliğinizi, marka imajınızı, güvenilirliğinizi, site trafiğinizi ve en nihayetinde satışlarınızı artırmaktadır. Kullanıcılar yapmış oldukları aramalar ile öncelikle sizin sitenize ulaşacaklar ve sitenizi ziyaret edeceklerdir. Bu ilk etapta site trafiğinizi artıracak ve ardından bu trafik satışa dönüşecektir. SEO çalışmaları kapsamında sayfalarınızın, ilgili arama sonuçlarında sürekli kullanıcıların karşısına çıkması, akılda kalıcılığınızı artıracaktır. Bu da bir başka arama esnasında kullanıcıyı size yönlendirecektir. Böylelikle SEO, kullanıcıların satın alma sürecinde etkin rol oynayacaktır.

seo-calismalarinin-yararlari-stratejikseo.jpg
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top