Seo Sizle Başlar Sizinlede Biter (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Merhabalar arkadaşlar;

Uzun zamandır seo makalesi yazmıyordum bu süre zarfı içerisinde birçok şey değişti ancak değişmeyen tek bir şey var Google' nin algısı.

Binlerce seo stratejisi üretiliyor yüzlerce makale yazılıyor çiziliyor ancak bunların kaçının işe yaradığı hep bir muamma olmuş durumda ben sizlere burada seo hakkında bilmediğiniz birşey anlatmayacağım ancak bildiğiniz stratejileri hangi çizgide yapmanız gerektiğini bahsedeceğim.

Sizlere aylık arama hacmi yaklaşık 5.000.000 olan bir kelimede 3 aylık bir çalışma ile 1. sayfa ilk 5 arasına çıkardığım bir site için yaptığım çalışmalardan bahsedeceğim.

Dip not:Sektör ve site sormayın arkadaşlar söylemeyeceğim

Hiçbir seo stratejisine bağlı kalmadan sadece Google gibi düşünmeye çalıştım ve izlediğim yol kısaca şudur:

İlk ay; sadece site için açılan sosyal medya hesaplarında günlük 1-2 link paylaşmak

İkinci ay; güncel ve her telden bahseden kaliteli haber ve blog sitelerinden tanıtım yazısı almak (Tanıtım yazıları özgün ve her makalede aynı anahtar kelime olmaması tavsiyedir) Google news kayıtlı haber sitelerine haber tarzında tanıtım yazıları veriniz makalenizi resimlerle destekleyiniz. Sitenize Görsel link çıkışları yapınız (daha çok kaliteli bloglardan alınız 125*125 150*150 gibi) emin olun çok faydalı, blog backlink sadece alakalı sitelerden alınız ve bu olayı programla yapmayınız türkçe siteleri kullanınız ve her siteden aynı anahtar kelim ile çıkış yapmayınız.

Üçüncü Ay; Kişisel yani kendi günlük yaşantısından bahseden arkadaşlarınızın bloglarında sizden ve sitenizden bahsetmesini sağlayınız, siteniz için bir youtube kanalı açarak siteniz hakkında videolar çekin bu videolarda hem video içi hem açıklama kısımlarında sitenize link verin bu videoları sosyal medyada paylaşın
kaliteli firma rehberlerine sitenizi ekleyiniz, sitenizi kaliteli forum sitelerinde site tanıtım kısımlarında tanıtınız her forum sitesi için farklı bir tanıtım yazısı hazırlayınız.

Arkadaşlar bütün sosyal medyayı kullanmaya çalışınız çünkü google şöyle düşünüyor interneti kullananların %80 i sosyal medyalarda etkileşim halinde eğer sizler sosyal medyayı özgün ve kendinize has bir yöntemle kullanarak sitenizin tanıtımını yaparsanız inanın siz bir zamandan sonra hiçbir iş yapmadan site kendi kendini tanıtmaya başlayacaktır

Söylediğimiz işlemleri bir excel tablosunda periyodlara bölerek istikrar gösterirseniz emin olun kısa sürede istediğiniz hedefi yakalayacaksınız.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top