Site İçi SEO Faktörleri – Güncel İçerik ve Anahtar Kelime Kullanımı (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
36
Kredi
0
Sayfa Yüklenme Hızı

Sayfa yüklenme hızı 2015 yılından itibaren en önemli SEO kriterlerinden birisi olmuştur. Çünkü arama motorları özellikle Google, sayfa yüklenme hızı değerlerini sıralama faktörü olarak kullanmaktadır. Sayfa yüklenme hızı hem organik ziyaretçiler hem de Google botları açısından çok önemli bir kriterdir. Sayfa yüklenme hızınızı öğrenmek ve iyileştirmek için Google Page Speed Tools’u kullanabilirsiniz.

Güncel İçeriğin Önemi

Web sitenize güncel içerikler girmeniz, arama motorları sıralamalarına olumlu yönde etki eden bir kriterdir. Siteye güncel içerik girişi, Google Caffeine algoritması ile önem kazanmıştır. Belli bir konuyla ilgili güncel içerik girmeniz, arama sonuçlarında sitenizin ön planda olmasını etkilemektedir. Özellikle ‘zaman filtreli’ yapılan aramalarda, güncel içeriğe sahip web sayfalarına Google tarafından öncelik tanınmaktadır.

İçerik Güncelleme Sıklığı

Bir üst başlıkta güncel içeriğin öneminden bahsettik. Bununla beraber sitenizde yer alan mevcut içeriklerin güncellenme sıklığı da sıralamanıza olumlu yönde katkı sağlayan bir faktördür. Sitenizde yer alan mevcut yazıların içerisine; yeni bilgiler, görseller, anahtar kelimeler veya yeni yorumlar eklenmesi içeriğinizi güncel tutacaktır. Bu durumda Google nezdinde siteniz için olumlu sonuçlar doğuracaktır.

guncel-icerik-ve-anahtar-kelime.jpg


Hit Almış İçeriklerin Güncellenmesi

Web sitenizde yer alan içerikleri güncellerken önce, çok trafik almış ve okunma sayısı en yüksek olan içeriklerden başlayın. Bu içerikler size daha çok fayda sağlayacaktır. Bunlar daha önceden arama motoru botları tarafından en çok ziyaret edilen sayfalar olduğu için, diğer sayfalara göre daha faydalı olacaktır. Ayrıca ziyaretçiler tarafından ilgi çeken bir konunun tekrar canlanması sağlanacaktır. Bu gibi durumlardan dolayı, diğer sayfaların güncellenmesine nazaran daha olumlu etkiler oluşturacaktır.

İçerikte Anahtar Kelime Kullanımı

Site içeriklerinde anahtar kelime kullanımı, arama motoru sıralamalarını etkileyen önemli faktörlerdendir. İçeriğinizin ilk 100 kelimesi arasında anahtar kelimelerinizin yer almasına özen göstermelisiniz. Ayrıca anahtar kelime kullanım oranları içerik uzunluğunuza göre değişkenlik göstermektedir. Bu açıdan, her 100 kelime içinde 1 anahtar kelimeye yer vermeniz doğru bir kullanım olacaktır.

Anahtar Kelimelerin Başlık Etiketleriyle Kullanımı

Başlık etiketleri, aranan kelimelerle ilgili olan kısmı temsil eden ve sayfada bulunan içerikleri tarif eden kısımdır. Bu duruma sitenizin Google üzerindeki yol tarifi denebilir. Bu yüzden sitenizde yer alan yazı içi başlıklarda, anahtar kelimeleri kullanmanız diğer önemli bir kriterdir. Bu başlıklarda kullanacağınız etiketler, Google aramaları sırasında gösterilen sonuçlarla bağlantılı olacaktır. Metin içerisinde H1 ile kullanılan başlıklarda yer alan anahtar kelimeler, H2 ve H3 etiketleriyle kullanılan başlıklarda geçen anahtar kelimelere göre daha etkilidir.

Anahtar Kelime Sıralaması

Ziyaretçiler tarafından aramalarda kullanılan kelimeler ile sayfa içeriğinizin ve içerikteki anahtar kelimelerinizin bağlantılı olması gerekmektedir. Bu site sıralamanıza olum yönde etki eden bir durumdur. Bu yüzden anahtar kelimelerinizi sıralarken, kullanıcıların arayacağı şekilde kullanmalısınız. Örnek ile açıklayacak olursak; SEO’nun önemini açıklayan bir içeriğiniz olduğunu varsayalım. İçerikte anahtar kelimeleri kullanırken ‘SEO Önemlidir Neden’ şeklinde değil ‘SEO Neden Önemlidir’ şeklinde kullanmanız doğru olacaktır.

site-ici-seo-anahtar-kelime-kullanimi.jpg


Doğru Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar kelimelerinizi ziyaretçi bazlı düşünerek oluşturmalısınız. Yani kullanıcının arama yaparken yazacağı kelimeler ile sizin belirlediğiniz anahtar kelimeler eşleşmelidir. Kullanacağınız anahtar kelimeyi tek tip oluşturmak yerine, çeşitli türevleriyle birlikte kullanmanız yararııza olacaktır. Örnek verecek olursak; anahtar kelimenizin “SEO†olduğunu varsayalım. SEO kelimesini; SEO fiyatları, garantili SEO, kurumsal SEO, İstanbul SEO ve benzeri türevleriyle kullanmalısınız. Anahtar kelimelerinizi belirlemek için Adwords Keyword Planner aracını ve Webmaster Tools aracını kullanabilirsiniz.
 

malasa37

Üye
Katıldı
Mesajlar
27
Kredi
0
+ forum adına teşekkür ederim işe yarıyabilir :D
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top