Sitemap Nedir ? Sitemap Faydaları Nelerdir ? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Web sitelerinin olmazsa olmazlarından biri de Sitemap‘tir. Sitemap’in oluşturulma amacı sitenize uğrayan Google botlarına kolaylık sağlayarak sitenizin daha kaliteli ve etkili bir şekilde indexlenmesini sağlamaktır. Bu kavram türkçe’de Site Haritası olarak ifade edilmektedir.

Sitemap dosyaları .xml uzantıya sahiptir. Google örümcekleri sitelere gezerken öncelikle sitemap dosyasına uğrar ve burada hangi içeriklerin eklendiğini hangi sayfaların güncellendiğini ve eklenen sayfaların ne kadar önemli olduğu gibi birçok özelliği buradan kolayca öğrenebilmektedir. Google site haritası olan siteleri çok sever ve kendisine sağladığı bu kolaylık yüzünden o siteleri daima yüksek değerde tutar.

Sitemap’ın Faydaları

Sitemap kullanan siteler kullanmayan siteler göre birçok açıdan daha önde tutulur. Google botları bu dosyalar üzerinde bilgi veri akışını diğer sitelere göre kat kat daha hızlı gerçekleştirir. Bu yüzden sitemap sahibi olan siteler arama motorlarında çok daha hızlı indexlenir .

Google’a Sitemap Ekleme

Google ‘a bir site haritası tanıtmak için ilkönce o web sitesindeki sitemap’ı googleye göndermeniz gerekmektedir. Bunun için bir adet gmail hesabına sahip olmalısınız. Daha sonra bu gmail hesabınıza giriş yapın google sizi yönlendirecektir.

>> İlk adım olarak buraya tıklayarak google’a ait webmaster tools yani site yöneticisi araçlarına ulaşın.

>> Karşınıza gelen ekranda eğer siteniz mevcut değilse site ekle diyerek ilk adım olarak sitenizi ekleyin.

>> Sonraki adım olarak sayfada varolan site adresine tıklayarak site kontrol paneline erişiniz.

>> Açılan pencerenin sağ tarafında site haritaları başlıklı bir menü göreceksiniz. Üzerine tıklayın.

>> Ardından sağ üst tarafta Site Haritası Ekleme / Test Etme başlıklı kırmızı butona tıklayın.

>> Hemen bir pencere belirecek ve site linkinizin yanında bir kutu belirecek buraya site haritası isminizi yazın genelde sitemap.xml olarak isimlendirilir.

>> Gerekli bilgileri doldurduktan sonra site haritası gönder butonuna basın.

Gönderdiğiniz site haritası google yöneticileri tarafından incelenecek ve yaklaşık 4-48 saat gibi bir süre arasında onaylanacaktır. Site haritanızın durumunu yine aynı adresten site haritaları menüsünden takip edebilirsiniz.
 

Osman

Üye
Katıldı
Mesajlar
16
Yaşadığın yer
Denizli
Kredi
0
Yararlı bir anlatım olmuş. Teşekkürler.
 

hdserveriptv

Cezalı
Katıldı
Mesajlar
19
Kredi
0
bilmeyenler için yararlı paylaşım
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top