Skype Kurulumu ve Kullanımı (1 İzleyici)

SarpOfficial

M.I.S.
Üye
Katıldı
Mesajlar
51
Kredi
0
skype1_184x115.png


Skype çeşitli platformlar üzerinde çevrimiçi olarak arkadaşlarınız ve aile fertlerinizle iletişim kurmak için kullanabileceğiniz en popüler görüntülü konuşma programlarının başında gelmektedir.

Skype, pahalı uzun mesafe oranlarını veya aylık dakikalık kullanım kısıtlamalarını ortadan kaldırarak, yazılı, sesli ve videolu sohbeti en iyi şekilde birleştiren başarılı bir programdır. Genel olarak baktığımızda Skype'ı bu kadar popüler yapan özellikleri; çevrimiçi olarak kullandığınız bilgisayarınızı ücretsiz bir telefona çevirmesi ve bağlantılı olduğunuz diğer Skype hesapları ile aranızda yaptığınız her tür anlık mesajlaşmayı, sesli ve görüntülü sohbetleri ücretsiz olarak yapmanızı sağlamasıdır.

Bu yazımız Skype kullanmaya yeni başlayacak olan kullanıcılarımız için genel bir Skype'a giriş rehberi olarak kabul edilebilir. Bu kapsamda Skype nasıl kurulur, Skype kişi listesi nasıl oluşturulur, Skype genel ayarları nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını yazımızda bulabileceksiniz. Sonrasında zaman kaybetmeden Skype üzerinden arkadaşlarınızla sohbet etmeye başlayabileceksiniz.

Kurulum ve Kullanıcı Adı Ayarları

Skype kurulumuna geçmeden önce programı öncelikle bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir.

skype-giris-ekrani.jpg


Programı indirip, bilgisayarınıza kurduktan sonra, masaüstünüzde bulunan Skype simgesi yardımıyla programı başlatabiliriz. Karşınıza gelen oturum açma ekranında eğer varsa hesap adınız ve şifreniz ile giriş yaparak programı kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer bir Skype hesabına sahip değilseniz "Yeni bir hesap oluştur" butonuna tıklayarak açılan pencere üzerinde sizden istenen ad, soyad, e-posta, kullanıcı adı, profil bilgileri gibi alanları doldurduktan sonra "Kabul ediyorum - Devam et" butonuna tıklayarak hesabınızı oluşturabilirsiniz.

skype-hesap-olusturma.jpg


Arkadaş Ekleme ve Hesabınızı Özelleştirme

Arkadaş Ekleme

İnsanları Skype üzerinden bularak konuşmaya başlamak için birkaç yol vardır.

İlk olarak Skype'ın arayüzünün sol alt tarafında bulunan "Bir kişi ekle" butonuna tıklayabilirsiniz. Karşınıza gelen pencerede Skype adını, e-posta adresini veya telefon numarasını bildiğiniz arkadaşınız direk olarak arkadaş listenize ekleyebileceğiniz gibi "Tam adı" bölümüne arkadaşınızın adını yazarak çıkan sonuçlar arasından arkadaşınızı listenize ekleyebilirsiniz.

skype-arkadas-ekleme.jpg


Ayrıca Facebook üzerinden Skype kullanan arkadaşlarınızı arayabilirsiniz. Sadece "Skype Ana Sayfa" sekmesi altından "Facebook arkadaşları" butonuna tıklamanız yeterlidir.. Skype'ınızı Facebook hesabınız ile saniyeler içerisinde ilişkilenmekte arkadaşlarınızı ekleyebilmek için iyi bir yol olabilir.

skype-facebook.jpg


Profil Resmi Ekleme

Her ne kadar isteğe bağlı da olsa, bir profil fotoğrafı ekleyerek Skype hesabınızı özelleştirebilirsiniz.

Skype hesabınıza bir profil fotoğrafı eklemek için öncelikle "Kişisel Bilgiler" sekmesine tıklamalı, sonrasında karşınıza gelen sayfada "Resmi değiştir" butonuna tıklamalısınız.

skype-profil-resmi-ekleme.jpg


Akabinde karşınıza yeni bir pencere gelecektir. Eğer bilgisayarınıza bir web kamerası bağlı ise anlık olarak bir fotoğrafınızı çekerek profil fotoğrafı yapabileceğiniz gibi isterseniz "Gözat" butonuyla bilgisayarınız üzerinde bulunan bir resmi profil fotoğrafı olarak atama şansınada sahipsiniz.

Skype Durumu Ayarlama

Skype durumunuzu ayarlayarak listenizdeki arkadaşlarınızı bilgilendirebilirsiniz. Çevrimiçi, uzakta, rahatsız etmeyin, görünmez, çevrimdışı gibi hali hazırda bulunan farklı durumlar arasından seçim yapabilirsiniz. Bu şekilde arkadaşlarınız sizin o an uygun olup olmadığınızı bilerek size ulaşıp ulaşamayacaklarını bilebileceklerdir.

İsterseniz, Araçlar>Seçenekler>Genel ayarlar sekmesi altından yapabileceğiniz ayar ile belli bir süre zarfı boyunca bilgisayar başında olmadığınızda, Skype'ın durumunuzu otomatik olarak "Uzakta" yapmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için ilgili sekme altında "İşlem yapmazsam 'Uzakta' durumuna geçiş süresi xxx dakika" işlemine tik atarak gerekli dakika ayarını yapabilirsiniz.

skype-durum-ayarlari.jpg


Listenizde bulunan kişiler tarafından sürekli olarak bir mesaj trafiğine tutuluyorsanız ve bunun önüne geçmek istiyorsanız, rahatsız etmeyin durumu işinize yarayabilir. Eğer hala arkadaşlarınız size mesaj atmaya devam ediyorlarsa çevrimdışı olmak veya görünmez durumuna geçiş yapmakta etkili bir çözüm olabilir.

Genel olarak Skype'ın başlangıç için yapılması gereken ayarlarından bahsettik, bundan sonra Skype'ı hiçbir sorun olmadan kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak: (tamindir)
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top