Smf nedir, nasıl kurulur?

Smf nedir, nasıl kurulur?

T Turkral - #1
SMF’nin açılımı Simple Machines Forum’dur.Yeni geliştirilmesine rağmen kısa zamanda büyük kullanıcı kitlelerine ulaşmış ve kullanıcı sayısı gün geçtikçe büyük bir hızla artmaktadır.Görünüm ve kullanılabilirlik seviyesi geliştirilebilir olduğundan bir çok kişinin tercih ettiği forum tipi olmasına rağmen fazlada yaygınlaşmamıştır arkadaşlar. Bu sistem ücretsiz olup dağıtılmaktadır.
Hiçbir forumda bulunmayan SSI özelliği, yanında bir çok kolaylığı getiriyor.Örneğin forum’dan bağımsız bir sayfanıza üye giriş bölümü koyacaksınız.Bu kodu SSI’den aldığınızda istediğiniz sayfadan forum’a giriş yaptırabilirsiniz.Forum’da en çok mesaj atan ilk 5 üyeyi yada ilk 10 üyeyi istediğiniz sayfaya ekleyebilirsiniz.Bunun gibi birçok özelliğin farklı sayfalarda görünmesini sağlar.Bu da siteye güzellik üstüne güzellik katan özelliklerden olsa gerek.
Dil Seçenekleri
Arnavutça, Arapça, Katalanca, Basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Hırvatça, Çekçe, Danca, İngilizce, Fince, Fransızca, Felemenkçe, Japonca, Almanca, Yunanca, İbranice, Macarca, Endonezce, İtalyanca , Japonca, Norveççe, Farsça, Lehçe, Portekizce , Rumence, Rusça, Sırpça, Slovakça, İspanyolca, İsveççe, Tayca, Türkçe, Ukraynaca, Vietnamca.
Modlar
İngilizce “modification” kelimesinin kısaltılmasıdır. Bu kelime “eklenti” anlamında da çevrilebilir. Bu eklentiler yine gönüllü geliştiriciler tarafından yazılır. En çok kullanılanları arasında “Simpleportal”, “Aeva media”, “SimpleSef”, “Advanced Reputation System” bulunmaktadır.
Temalar
Smf’i smf yapan temel etmenlerden biriside geniş tema yelpazesidir.Bu temalarda tamamen gönüllü kullanıcılar tarafından yapılmaktadır.
Eleştiriler
SMF yazılımı Open Source Initiative tarafından onaylı olmayan kendine özgü bir açık kaynak lisansı kullanmaktadır.
Arkadaşlar eğer aklınıza takılan sorular olursa ki elbet bazı konularda olacaktır. Yorum ile bildirebilirsiniz.
URL: https://www.turkmaxi.org/forum//forum/konular/smf-nedir-nas%C4%B1l-kurulur.2615/
Top