Öneri Sosyal Medya Ve Daha Fazlası Olan 20 Site (2 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Sosyal medya siteleri ve uygulamaları günümüzde internetin en çok kullanılan parçalarından bir tanesi denilebilir. Bu sitelerde çok fazla zaman geçiriyoruz. Elbette bu sitelerden bazıları çok faydalı olabilirken bazılarının da zararları var.

Bu listede hem sosyal medya hem de başka ana özellikleri olan sitelerden bahsetmeye çalıştık. İşinize yarayabilecek site sayısı bir hayli fazla diyebiliriz. Bu sitelerle hem kendinizi geliştirebilir hem de eğlenebilirsiniz.

1.Minds

Minds kısmen yeni olan bir platformdur. Diğer platformlardan farklı olarak ürettiğiniz içerik için kripto ile ödeme alırsınız. Bu anlamda bir alternatif oluşturmak ve karı kullanıcılarla paylaşmak istemiştir. Son dönemde benzeri çok uygulama yapılmıştı. Başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek.

2.Busuu

Busuu bir dil öğrenme portalıdır ancak diğerlerinden farklı olarak kullanıcılara yardımlaşma seçeneği sunar. Kullanıcılar birbirlerinin hatalarını düzeltebilirler. Yazma ve konuşma becerilerini geliştirmek isteyenler işin çok faydalıdır.

3.Line

Uluslararası ücretsiz arama yapmanızı sağlayan bir platformdur. Bu anlamda çok kalitelidir. Aynı zamanda Chat özelliği de vardır. Asya ülkelerinde daha yaygındır. Telefon numarası yerinse sadece kullanıcı adı kullanılır.


4.Speaky


Yabancı dil pratiği yapabileceğiniz bir mesajlaşma uygulamasıdır. İngilizce, İspanyolca ve Fransızca gibi dillerde pratik yapabilirsiniz. Ara yüzü sade ve kullanımı kolay bir uygulamadır. Dünyanın her yerinde arkadaş edinmenizi sağlar.

5.Mubi

Aylık abonelikle çalışan bir film izleme sitesidir. Ancak kullanıcılarına film konusunda paylaşım yapma olanağını da sunar. Son derece kaliteli içeriği vardır ve sanat filmlerini severler için harikadır.

6.Bookmate


Kitap ve sesli kitaplara ulaşabileceğiniz online bir kütüphanedir. Ücretli abonelik seçeneği vardır. Birden fazla dile erişim imkânı vermesiyle çok avantajlı bir uygulamadır. Aynı zamanda yorum yapabilir, listeler oluşturabilir ve kullanıcıları takip edebilirsiniz.

7.Streemit


Bitcoinle ödeme yapan eski bir blog platformudur. Gönderileriniz puanlanır ve buna göre ödeme alırsınız. Uzun süredir piyasa da olduğundan güvenilir olduğu söylenebilir. Dünya genelinde pek çok bloğu da burdan takip edebilirsiniz.

8.Animo

Animo alt kültürler için bir topluluk kurma uygulamasıdır. Kendi içinde sayısız animo barındırır. Renkli ve eğlencelidir. Yabancı dilinizi geliştirmek gibi faydalı işler de yapabilirsiniz. Bir sürü dil için konuşma kulübü vardır.

9.Vimeo

Vimeo bir video paylaşım sitesidir. Size pek çok seçenek sunar. Basit tabirle kimin izleyip izleyemeyeceğine siz karar verirsiniz. Ayrıca size ait videoların satışını da yapabilirsiniz. Dünya genelinde iş yapmak için harika bir sitedir.

10.Writefreely

Minimalist ve ücretsiz yazı editörüdür. Yazarların odaklanması için harikadır. Write.as’in yan koludur diyebiliriz. Sizin bir blogger topluluğuna da katılmanızı sağlar.

11.Dev

Dev topluluğu, blog yazan yazılımcılardan oluşur. Daha niş bir sitedir ama bu alanda çalışanlar için çok faydalı diyebiliriz.


12.Reddit

İçinde sayısız alt kültür barındıran efsanevi bir sitedir. Sosyal medya, blog ve imleme sitesi karışımı bir tarzı vardır. İnternetin ilk zamanlarından beri en popüler sitelerden biridir.


13.Wattpad


Genç yazarlara fırsat veren öncü bir sitedir. Pek çok yeni yazar bu sayede ünlenmiştir. İngilizce ve İspanyolca yazan yazarlar yıldız programı ile ödeme de alabilirler. Ama içeriklerin daha çok 25 yaş altına hitap ettiğini söyleyebiliriz.

14.Slashdot

İnternetteki sosyal imleme siteleri arasında kalitesini korumayı başarmış bir sitedir. Blogları, teknoloji dünyasını ve internetteki gelişmeleri takip etmek için kullanılabilir.

15. GoodReads

Kitap severler için katalog ve sosyal ağ sitesidir. Yorum yapabilir diğer okuyucularla fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

16. Medium

Sade, kullanımı kolay ve işlevsel bir blog sitesidir. Yazarların ödeme almasını da sağlar ama ne yazıkki ödeme yöntemi ülkemizde desteklenmemektedir. Yine blog sitesi olarak ülkemizde kullanılmaktadır.

17.Sweek

Yazarlar için bir diğer harika platformda Sweek’tir diyebiliriz. Üstelik kendi kitlenizi oluşturduğunuzda ya da ünlendiğinizde size yardımcı olacak seçenekleri de vardır. Kişisel yayın özelliği ile kitabınız dijital platformlarda yayımlamanızı sağlar. Bir diğer güzel tarafı yarışmalara katılarak da ödül kazanabilirsiniz.

18.Digg

Eski popülerliğini kaybetmiş olsa da halen kullanılan bir sosyal imleme ve paylaşım sitesidir. Gündemi, trendleri ve kendi ilgi alanlarınız takip etmenizi sağlar.


19. Dribbble

Dribbble tasarımcılar için bir sosyal ağdır. Bu alanda paylaşım yapabilir, yeni müşterilere ulaşabilir ve işinizi büyütebilirsiniz.

20.Disquss

Disquss temel olarak iki işleve sahiptir. Birincisi ana siteye gidip çeşitli topiclerde sosyalleşebilirsiniz. İkincisi ise yorum eklentisidir. Çok yaygın ve bedava bir eklentidir. Dolayıyla üye oldugunuzde binlerce siteye direk olarak yorum yapabilirsiniz.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
763
teşekkürler
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top