Spotify Yükselişini Sürdürüyor (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Spotify uzun süre mücadele ettikten sonra nihayet kullanıcı sayısında istediği büyümeyi yakaladı. Bu durum reklam kazançlarını da olumlu etkiledi. Podcastlara büyük yatırım yapan şirket karşılığını almaya başlamış gibi gözüküyor.

Sesli yayın şirketi aktif kullanıcıları ve ücretli abonelerinin sayısında bu yıl ciddi bir artış yakaladı. Şirket en büyük rakibi Apple podcastı ABD’de geride bırakmayı başardı. Reklam gelirlerindeki artış bir yana ücretli abonelerin artışı çok önemli bir etken diyebiliriz. İnternette ve mobilde insanlar bedava olana daha çok yöneliyorlar. Spotify insanların podcast için ödeme yapması fikrine büyük yatırım yapmıştı.

android-2618093_960_720.jpg

Yükselişin Nedenleri​



Şirketin başarısının çok sayıda nedeni var. Birincisi ünlü isimlerle ve stüdyolarla yaptığı podcast anlaşmaları büyük fayda sağladı. Yani içerik üreticilerinin kalitesi belirleyici bir faktör oluyor. İkinci sebep reklam politikasıydı. Belirli izleyici gruplarına yönelik reklam spotları satmaya başladılar. Bu yeni reklam politikası çok sayıda yeni reklam veren getirdi. Bir diğer önemli gelişme ise podcast reklam şirketi olan Megaphone’u satın almasıdır.


Spotify’ye avantaj sağlayan başka faktörlerde var. Sektörde öncü olduğu için içerik olarak rakiplerinden daha iyi durumda diyebiliriz. Ana akım medya da yer bulamayan kişileri içerisinde barındırıyor. Bir anlamda çok seslilik sağlıyor. Özellikle cancel kültür sonrası pek çok kişi Spotify gibi mecralarda çalışmaya başladılar.


Amatör podcast yayını yapmanın kolay olması da bu alanda bir nevi fırsat eşitliği sağlıyor. Genç yayıncılar için çok uygun bir platform diyebiliriz. Aylık ücreti makul seviye de ve dünyanın her yerinden müzik ve podcast dinleyebiliyorsunuz.


Sektördeki Rekabet​



Spotify büyük başarı elde etmiş olsa da çok sayıda rakibi buluyor. Apple ve Amazon gibi dünya devleri de bu alanda iş yapıyor. Dahası her ülke de yerel rakipleri de var. Yeni başlayan içerik üreticilerine ödeme yapmak daha kolay ama ünlü isimleri elde tutmak daha zor oluyor. Yayıncılara fırsatlar sunan çok fazla platform var. Aynı şekilde çok kaliteli podcast yayını yapanlar mevcut ödeme politikalarında ne kadar memnun bilmiyoruz. Yayıncılarla uzun vadeli anlaşmalar yapmak yeni trend haline gelebilir.
 

Eyizar

Üye
Katıldı
Mesajlar
1
Yaş
34
Kredi
0
Spotify hayatıma girdiğinden beri başka hiç bir uygulama kullanma gereksinimi hissetmedim aradığım istediğim ne varsa hepsini bir bir önüme getiriyor gerek arama özelliği gerek arananin göz önünde durma özelliği her müzik kategorisinin ayri ayri olması çok kolaylaştırıcı yapiyor uygulamayı
 

Gizem

Üye
Katıldı
Mesajlar
1
Yaş
25
Kredi
0
Spotify diğer müzik platformlarından farklı. Daha kapsamlı. Örneğin youtube ücret karşılığı kilit ekranına geliyorken sportifyda öyle bi zorunluluk yok. Ayrıca müzik zevklerimiz uyuştuğu insanların hazırladığı listeleri dinleyebiliyoruz. Bence yok daha iyisi.
 
Katıldı
Mesajlar
1
Yaş
34
Kredi
0
Ünlülerle yaptığı podcast anlaşmaları sayesinde daha çok kitleye ismini duyurdu büyük fayda sağladı. İçeirk içi bir kaç düzenleme yaparak daha kullanımı kolay ve anlaşılır özellik getirdi ve gğnden güne sevilen aranan uygulama oldu. Gayet basarılı politika izlediler. begeniyorum tüm istediim aradığım parçaları rı bulabiliyorum
 
Katıldı
Mesajlar
2
Yaş
25
Kredi
0
Şuanda bir çok platform var indirip izleyebileceğimiz ama bence paralı olmasına rağmen çok kaliteli ben şahsen paralı üyelik yaptırmadım. Bazen seçtiğim albümlerdem şarkı dinlerken atlıyor falan ama işte idere eder.Bence ona rağmen güzel. Sonra sevdiğimiz sanatçıların dinlediği müzikleri dinlemek de çok keyif verici oluyor. Hemde paralı üye dieğilsenizde bunu yapabiliyorsunuz. Bence cidden kaliteli uygulama adamlar yapmış yani reklamı da iyi yapıyorlar bence bir çok rakibe göre çok iyi gidiyor
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top