İpucu Uzaktan Çalışma Yeni Fırsatlar Sunuyor (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Uzaktan çalışma git gide artan bir çalışma modeli haline geldi. Salgın sonrası teknoloji şirketleri ofise dönmek konusunda tereddütlüler. Dolayısıyla uzaktan çalışma daha kalıcı bir iş modeli haline gelebilir.

Uzaktan Çalışmanın Avantajları​



Çok uzun zamandır teknoloji ve pazarlama gibi sektörlerde çalışanlar iş bulmak için büyük şehirlere taşınmak durumundaydılar. Ve hatta büyük teknoloji şirketlerine çalışabilmek için başka ülkeye taşınmak da gerekebiliyordu. Evden çalışma ile bu durumun değişmesi muhtemeldir. Bu durum özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki gençlere büyük fırsatlar sunuyor.

Yazılım, yayıncılık ve müşteri hizmetleri gibi sektörler uzaktan çalışmaya olumlu bakıyor. Dünyanın her yerinden çalışılınabilinecek firmalar var. Bu durumda insanlar büyük şehirlere de mecbur kalmıyor. Sanayi şehirlerinden yaşaması daha kolay yerlere taşınabiliyorlar. Büyük şehirlerin en büyük eksisi hayat pahalılığıdır. Bu yüzden göç vermeye sanılandan daha meyilliler.

Şirketler için de büyük bir avantaj var. Dünyanın neresinde olursa olsun yetenekli kişilerden yararlanabiliyorlar. Özellikle start-uplar uzaktan çalışma modeli konusunda hevesliler. Uluslararası yayım yapan web siteleri de aynı şekilde İngilizce bilen yazarlardan yararlanıyorlar. Şirketler için bir diğer avantaj daha var. Dünyanın her yerinden bu şekilde ucuz iş gücü bulabilirler. Dolayısıyla bu iş modeli trend haline de gelebilir.

Uzaktan ya da evden çalışma sadece salgının getirdiği bir yenilik değil. Salgın öncesinde de bu iş modelinde bir yükseliş vardı. E-posta platformları, Skype ya da organizasyon teknolojileri bu anlamda büyük kolaylıklar sağlıyordu. Evden uzaktan çalışma bu teknolojiler sayesinde mümkün oldu.

Bu durum, mevcut teknoloji şirketleri için de faydalı oluyor. Uzaktan çalışma araçları ve bulut teknolojilerine talep artıyor. Google ve Amazon daha şimdiden bu tarz hizmetleri satarak kar ediyorlar.

Uzaktan Çalışmanın Dezavantajları​



Uzaktan çalışma modelinde çalışan kişi iş arkadaşları ile daha az görüşüyor. Bu durum, şirketlerde iletişim anlamında zorluk çıkmasına sebep olabilir. Bir diğer problem ise organizasyonun iyi yapılması ile ilgilidir. Üçüncü olarak çalışanın öz disiplini çok önemlidir. Evde onu denetleyen biri yokken motivasyonunu koruması gerekiyordur. Eve kapalı bir yaşam modeli herkes için kişiyi daha depresif de yapabilir.Skype ve Zoom online toplantılarla belirli bir iş ortamı sağlama imkânı veriyorlar. Ama iletişimin çoğu e-postayla ve telefon ile oluyor dense yanlış olmaz.

Elbette bazı şirket yöneticileri, aynı çatı altında olmanın önemini vurguluyorlar. Yenilikçi bir yaklaşım ve gelişim için insanların iş birliğine ihtiyaç olduğu düşünülüyor. Beyin fırtınası yapabilmek ya da görüş alışverişinde bulunabilmek için aynı ortamda olmak gerekiyor. Öte yandan yeni teknolojiler bu iş birliğini belirli bir seviye de sağlayabiliyor. Bu yüzden uzaktan çalışan şirketleri verimlilik oranları yükseliyor.

Göçebe Yaşam Tarzı​



Eskiden insanların seyahat etmek ve dünyayı görmek için çok az vakti vardı. Ancak tatillerde bunu yapabiliyordunuz. Ancak uzaktan çalışmanın mümkün olması ile istediğiniz ülkeye taşınıp ordan çalışabilirsiniz. Digital nomad yani dijital göçebe diye adlandırılan teknoloji çalışanları pek çok insanın hayalindeki hayatı yaşıyorlar.


Digital nomadlar için pek çok hizmet de var. Göçebeler için özel Sağlık sigortası, banka hesapları ve kredi kartları gibi hizmetler var. Aynı şekilde kalıcak yer bulma ve ofis alanı konularında da onlara özel web sitelerinden yararlanabiliyorlar. Artık dünya vatandaşı olmak çok daha kolay diyebiliriz.


Gerekli Nitelikler​



Yurt dışına çalışmak için öncelikle İngilizce bilmek gerekiyor. Sadece akıcı İngilizce dahi çağrı merkezleri için uzaktan çalışmanızı sağlayabilir. Bunun yanında Microsoft Office programlarını biliyorsanız iyi bir başlangıç olabilir.

En çok iş yazılım alanında var. Giriş seviye işler ya da asistanlık yapabilirsiniz. Yazılım kurslarına gitmek bu dönemde çok iyi bir fikir olabilir. Neredeyse dünyanın her yerine hizmet verebilirsiniz. Sadece Amerika ve Avrupa’yı düşünmeyin. Dünyanın her yerinde talep var.

Dijital pazarlama ise bir diğer alandır. Sayısız marka bu alandan yararlanıyor. Dijital pazarlamanın dallarından sadece birinde bile iyi olmak size fayda sağlar. SEO hizmetleri vermekte aynı şekilde çok talep gören bir iş koludur. Dünyanın her yerinde yayına giren sayısız web sitesi var.

İçerik yazarlığı bir diğer popüler meslektir. Ancak İngilizce yazma yeteneğinizin çok iyi olması gerekiyor. İsterseniz birden fazla siteye yazı gönderebilir ve dolarla ödeme alabilirsiniz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top