Visual Basic 2010 Veri Türleri (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
vbveritrleri.jpg

Kısaca değinmek gerekirse veriler depolara saklanırken mümkün olan en uygun alanlarda depolanırlar. Visual Basic icin veri türlerine bakarsak

Byte :
0-255 arasındaki değerler için kullanılabilir. Örneğin sınıf lisesi yapılacaksa bu tür işe yarayabilir.

Integer :
-32768 ile 32767 sayı değerleri arasındadır (genelde en sık kullanılan veri türlerdinde birisidir)

Long :
-2 147 483 648 ile 2 147 483 647 arasında değerler alır.

Yukarıda kullanılan bu 3 veri türü tamsayı niteliği taşır, değişkenlere bir gerçel sayı atanmak istenirse en yakın atanacak değer en yakın tam sayıya çevrilerek atanacaktır. Şunu eklemekte fayda var Byte kullanılan veriler Long yazılarakta ifade edilir.
Diyelim

Dim sıra_no as Byte

ya da

Dim sıra_no as Long

ikisi arasında fark yoktur (sıra numaralarının 256dan büyük olmayacagını düsünürsek) Tek ayrım bilgisayar hesaplamalarda bu işleme daha çok alan ayırmakta böylece işlme süresi uzamaktadır.


Devam edelim;

Single :
a üssü b şekli gösterime izin verir a ve b yi integer veri türünde düşünürsek. 3.14 pi sayısını göstermek istersek 312*10 üzeri -2 şeklinde ifade edebiliriz. 2 integer ifadesi yer alacagından bellekte 8 byte yer kaplar.

Double :
single ifade eden a ve b değerlerinin long veri türünde olması durumundaki haldir. Çok büyük sayılar bu yolla yazılabilir (örneğin maliye hesaplarındaki parsal değerler)

Boolean :
yalnızca 0 ya da 1 değerini alır bir nevi matematikteki mantık dersinde görülen doğru yanlış ifadesidir. 0 değeri False (yanlış), 1 değeri true (doğru) şeklinde atanır. (örneğin sayı 2ye bölünüyorsa doğru deyip sayıya çift sayı dedirtebiliriz)

String :
Karakterleri tanımlamada kullanırız. Burada karakter kelimesinden kasıt sayısal ifadesizliktir. örneğin bir yer için parola tanımlayaılım bu paralada A30G23T79 şeklinde olsun. Bu parolada rakamlar olmasına rağmen bir sayısal değer ifade etmemektedir bu yüzden

Dim parola as string şeklinde ifade edilir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top