Web Sitesinde Yazı Karakterinin Önemi (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Bir web sitesinde içeriğin olduğu kadar yazı karakterlerinin de ciddi önemi vardır. Özellikle birçok kişi temalarını yabancı web tasarımcıların yaptığı temalardan temin ettikleri için, yabancı web tasarımcılar da temaları yaparken kullandıkları yazı fontlarının Türkçe karakter uyumuna dikkat etmedikleri için çeşitli sorunlar meydana geliyor. Bunun için site sahibi Türkçe karakter desteklemeyen yazı fontunu silip, Türkçe karakter destekleyen bir yazı fontu seçmesi gerekiyor.

Yazı fontlarının aslında görselliğinin güzel olmasından ziyade en önemli kuralı okunabilirliğidir. Bir yazı fontu her ne kadar güzel olursa olsun, bakıldığında karakterler kolay anlaşılamıyor ve yazılar rahat okunamıyorsa ziyaretçinin siteye soğukluk duymasına neden olur.

Yazı karakteri öyle önemlidir ki, Google kitabında da yer vermiş ve Google çalışanlarından birinin yazı karakterini Arial ‘den Verdana yapması nedeniyle şirket içinde ciddi tepkiler almasına neden olduğu yazmaktadır.

En ideal ve tavsiye edilen yazı tipi Arial yazı fontu dur. Öyle ki Google dahi arama sonuçlarında yıllardır bu yazı fontunu kullanmaktadır.

Aynı şekilde yazılarınızın renginin de koyu renkli, özellikle siyah olması çok önemlidir. Site içi SEO yapan arkadaşların, SEO yapma uğruna, anahtar kelimeleri belirgin hale getirmek için yazı renklerini anahtar kelimenin okunmasına engel olacak şekilde yapmamaları gereklidir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top