Web Tasarımda Düzenin Önemi (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Biri düzenidir. Kişiler bir web sitesine girdiği anda yabancılık çekmemeli, neye nereden ulaşabileceğini, o siteye ilk kez girmiş olsalar bile daha önceden girdikleri web siteleri vesilesi ile bilmeleri gereklidir.

Eğer site bir şirket sitesi ya da herhangi bir ürün tanıtım sitesi değil de sürekli güncellenen bir blog sitesi ya da benzeri bir siteyse bazı yazılı olmayan kurallara uygun bir düzene sahip olması gereklidir.

Bu düzen en bilindik şekilde sol üst kısımda logo, yan tarafında reklam olabilir. Hemen altında başta ana sayfa bağlantısının ve site ile ilgili ana bağlantıların, kategorilerin olduğu bir menü, onun altında ise içerikler ile ilgili unsurlar olmalıdır.

İçeriklerden önce slide banner ve benzeri unsurlar olabilir ve ondan sonra içerikler listelenebilir. Fakat her daim yan menünün sağ tarafta olması gereklidir. Web 2.0 ‘ın yeni çıktığı dönemlerde yan menü olayı bazı sitelerde solda bazı sitelerde sağda iken bu zamanla bir standarda kavuştu ve artık genel anlamda solda yer alıyor. Bu demek oluyor ki bir kullanıcı sitenize girdiğinde yan menünüzün solda olması, kullanıcının yadırgayacağı bir durumun söz konusu olması anlamına geliyor.

Tabi Twitter, Facebook gibi büyük ve sıkça zaman geçirilen sitelerde yan menünün solda olsa da onların dışında ki web sitelerinde sağda olması yadırganabilir.

Yine listelenen içerikler arasında yeniden eski doğru gitmemizi sağlayan sayfaların her daim içeriklerin alt kısmında olması yine bir yazılı olmayan kuraldır.

Son olarak ise sitenin alt kısmı yani footer dediğimiz kısımda sitede yine önemli bağlantıların ve bilgilerin listelenmesi bir web sitesinde olması gereken düzendir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top