WHMCS Nedir, Neden WHMCS? (1 İzleyici)

Hunter

Üye
Katıldı
Mesajlar
1
Kredi
0
zAarWg.jpg


WHMCS Nedir?

Açılımı “Web Hosting Manager Complete Solution” olan WHMCS, Türkiye’de ve Dünya’da büyük – küçük birçok hosting firması tarafından kullanılan bir yazılımdır. Sağladığı avantajlar ve hızlı ilerlemesi sayesinde çok popüler olan bu yazılım, hosting şirketleri için bu işlerini yapmalarını sağlayan PHP tabanlı bir otomasyon yazılımıdır.

Neden WHMCS?

WHMCS yazılımı, hosting şirketleri için birebir bir yazılımdır. Hosting firmasının sunucusu ile bağlantılı çalışan bu scriptte her kullanım otomatik bir şekilde gerçekleşebiliyor: hesap oluşturma, kapatma, hosting alma, ödeme yapma… Ayrıca destek talebi sistemi de sağladığı büyük avantajlardan biri. Ayrıca bu yazılımın kurulu olduğu sitede hem yöneticilerine hem de müşterilerine panellerinde çok kolay kullanım sunmakla birlikte bir de Türkçe desteği de bulunuyor. Bu scriptin kendi teması dışında farklı temalar da oluşturup uygulayabilmek oldukça büyük avantajları arasında tabiki. İnternette bulunan hazır ücretli veya ücretsiz temalar arasından isterseniz seçim yapabilir veya bu işle uğraşan bir kişiye firmanız için özel tema kodlaması da yaptırabilirsiniz. Tüm bu ve bunun gibi sağladığı birçok özellik sayesinde hosting firmalarını büyük bir yazılım masrafından kurtaran bu script özellikle ufak firmalar için çok daha ideal oluyor.

Bir Sitenin Lisansı Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Bu da çok önemli sorulardan birisi. Örneğin bir hosting sitesini devralacaksınız veya en basit şekilde “WHMCS kullanan” bir hosting firmasından host alacaksınız. Bunun için kullandıkları WHMCS yazılımının lisanslı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Fakat kontrolün nasıl yapıldığını söylemeden önce, örneğin genellikle büyük hosting firmaları kendi yazılımlarını oluşturdukları için WHMCS kullanmazlar ve bu sitelere lisans kontrolü yaparsanız tabi ki lisansları yok olarak gözükecektir. Neyse bir siteni lisansının olup olmadığını kontrol edebilmek için öncelikle şu linke giriyoruz:
Verify a Domain is Licensed - WHMCS . Daha sonra “Domain Name:” yazan yere sitenin domainini yazıp doğrulama kodunu girdikten sonra Submit butonuna basıyoruz. Eğer yeşil renkte yazan “This domain is authorized to be using WHMCS.” yazısı ile karşılaşırsanız bu domaine ait lisans bulunmakta demektir. Fakat kırmızı renkte yazan “This domain is not authorized to be using WHMCS. Please report the url to the installation to us here” yazısı çıkarsa da bu, domainin lisansı bulunmadığını gösteriyor. Eğer sitenin WHMCS kullandığına eminseniz ve lisansının olmadığını görürseniz eğer orada sondaki “here” kelimesine verilen linki kullanarak o siteyi şikayet edebilirsiniz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top