Yıllara Göre Bitcoin Fiyatları (1 İzleyici)

etiketci

Üye
Katıldı
Mesajlar
21
Yaşadığın yer
Antalya
Kredi
0
Bitcoin Nedir?


Bitcoin 2009 yılının başlarında ortaya çıkmış ve gün geçtikçe de popülerliğini arttırmakta olan bir kripto para birimidir. Farklı altcoinler ile birlikte sürekli kullanımda olan Bitcoin, her geçen gün daha da değer kazanmaktadır. Henüz farklı alanlarda kullanılamaması ve yönlendirilememesi sebebi ile işlevsiz gibi gözükmektedir. Fakat yıllar içerisindeki bitcoinde gerçekleşen olağanüstü yükselişler sayesinde farklı çevrelerden kişiler önceki dönemlerde oldukça fazla miktarda Bitcoin satın almıştır. 2017 yılından itibaren de Bitcoin satın alan kişiler değil, Bitcoin satan kişilerin sayısı artış göstermiştir.

Bitcoin yıllara göre fiyatı asla gerilememiş, sürekli olarak artmıştır. Bu artış sayesinde dünya borsalarında büyük bir öneme sahip olmuş ve borsa ile ilgilenen her kişinin dikkatini çekmeye başlamıştır. Fakat şuan ki mevcut tutarı sayesinde ulaşılamaz olmuştur.

Bitcoin sistemi, doğası gereği yapılan işlemlerde paranın bir amaç olarak kullanılmasına izin vermemektedir. Bitcoin ile şuanda sadece sınırlı işlemler yapılabilmektedir. Fakat işlemlerin sayısı sınırlı olmasına rağmen Bitcoin sahipleri bu kripto paraları bozdurup nakit paraya çevirebilmektedir. İşlem kısıtı sadece internet üzerinden gerçekleştirilen işlemler için geçerli olmaktadır. Diğer yöntemler ile Bitcoin oldukça büyük öneme sahiptir.

Bitcoin Yıllara Göre Fiyatı

Borsa ile ilgilenmekte olup, Bitcoin’den haberi olmayan birini bulmak bir hayli zordur. Bitcoin, durdurulamaz ve önü alınamaz bir artış içerisinde sürekli olarak yükselmektedir. Bitcoin fiyat grafiği son dönemlerde büyük değişmeler yaşamış ve 2017’nin son dönemlerinde olağanüstü rakamlara ulaşmıştır.

Bir dijital para niteliğinde olan Bitcoin, herhangi bir USB cihazda bile saklanabilmektedir. Sistemin son derece farklı olmasından dolayı birçok kişi BTC’yi anlayamamakta ve bu işe girmeye cesaret edememektedir. Fakat Bitcoin’in ilk kullanılmaya başladığında cesaret etmiş ve bu borsa piyasasına giriş yapmış kişiler az bir Bitcoin satın alarak bile şuanda milyoner statüsüne erişmeyi başarmıştır. Cesaret ve inceleme becerisine sahip olunması gereken borsa piyasalarında en çok talep gören ve sürekli olarak artan Bitcoin fiyat grafiği birbirinden farklı sektörleri de etkilemiştir. Bitcoin’in çok sık bir şekilde kullanılması yüzünden farklı altcoinler de kullanıma sunulmuştur. Piyasada her geçen gün azalmakta olan Bitcoin, yerini yavaş bir şekilde diğer kripto para birimlerine bırakmaktadır.

2013 yılından 2017 yılının başlarına kadar genellikle sabit kalan Bitcoin fiyatı, 2017 yılına girilmesinin ardından inanılmaz yüksek seviyelere çıkmayı başarmıştır. 2013 yılının Ocak ayında 1 Bitcoin’in değeri sadece ve sadece 23 TL iken, 2017’nin Ocak ayında 3500 TL’ye ulaşmıştır. Bu fark büyük sanılmasına göre aslında son derece ufaktır. Çünkü 2017 yılında Ocak ayından Aralık ayına kadar Bitcoin’in mevcut fiyatı 60.000 TL’ye ulaşmıştır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top