Google Yakında Fiber İnternet Kuruyor (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
İnternet dünyasında yeni bir dönem başlatmak isteyen Google, altyapı işine giriyor. İnternet hizmeti vermeye başlayan arama motoru devi, fiber alyapısı kuruyor.

İnternet devi Google, fiber internet ile birlikte internet hizmet sağlayıcısı olmaya hazırlanıyor. Son yıllarda yaptığı girişimler ve ARGE çalışmaları sayesinde üzerinde arama motoru algısını azaltan ve diğer alanlarda da yatırımlar ve girişimlerde bulunan Google, evlere fiber internet hizmeti götürecek.

Fiber 100 kat daha hızlıdır

Google'ın sunmaya başlayacağı fiber internet hizmeti, ortalama bir genişbant internet bağlantısından tam 100 kat daha hızlı. Google'ın yeni hizmeti ilk kez ABD'deki Kansas City'de hizmete alınacak. Yani fiber internet projesi ilk etapta sadece pilot bir bölgede hayata geçecek. Bu bölgedeki fiberkomşular yüksek hızda internet keyfini yaşayacaklar ve tüm dünyanın geri kalanından daha hızlı sörf yapacaklar.

Yükleme süreleri ve buffering tarih oluyor

Google'ın fiber internet hizmeti sayesinde yükleme süreleri, videolar yüklenirken beklediğimiz buffer süreleri artık tarihe karışacak. Çünkü fiber internet sayesinde interneti artık çok daha hızlı ve çok daha verimli kullanabileceğimiz. Bekleme sürelerinin ortadan kalkacağı internette, hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edilecek.

Peki kaç para bu fiber internet?

Fiber internetin elbette ki bir bedeli var. Google kendi alan adı altında oluşturduğu bir web sitesi ile birlikte Gigabit Internet adını verdiği hizmet, aylık vergiler hariç 70 dolar.

Şu anda uygulama pilot bölge olduğu için 300 dolarlık fiber internet kurulum bedeli de kullanıcılardan alınmıyor. Ultra hızdaki interneti ABD hükümeti de destekliyor ve bu konuda ülke çapında destek sağlamakta.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top