Öneri Kendi Kendine Dil Öğrenmek (2 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Kendi Kendine Dil Öğrenmek eğer tekniklerini biliyorsanız mümkündür. Tabi ciddi bir disiplin gerektirmektedir. Planlı olarak giderseniz konuşabilecek seviyeye gelebilirsiniz. Israrcı olmak önemlidir. Temel olarak ya zaman ayırmalısınız ya da hayattaki alışkanlıklarınıza eklemelisiniz.

Bu listede çoğunlukla ücretsiz yöntemlere değinmeye çalıştım. Ama az para harcayacağınız bir iki yöntem de bulunmaktadır. İstediğiniz zaman başlayabilirsiniz.

  1. Sözlük Alın: İlk adım öğreneceğiniz dilde iyi bir sözlük satın almaktadır. Sözlük sürekli kullanacağınız bir araçtır. Elinizin altında olması ve sürekli ulaşabilir olmanız gerekmektedir.
  2. Haber İzleyin: Haber kanallarını sürekli olarak takip edin. Sadece bir iki seferlik değil günlük ve haftalık olarak bu kanalları izlemelisiniz. Kelimeleri anlamak için sözlüğünüzü yakında bulundurunuz.
  3. Oyun Oynayın: Bilgisayarda ya da telefonda adam asmaca benzeri kelime oyunları oynayabilirsiniz. Bu ezber yapmanızı çok daha kolaylaştıracaktır.
  4. Her gün bir cümle öğrenin: İstediğiniz dilde cümleler bulunan bir rehber alabilirsiniz. Her gün bir cümle seçin ve sürekli olarak tekrarlayın. Eğer mümkünse pratik yaparken kullanın.
  5. Konuşun ve Kullanın: Konuşmadığınız sürece hem dili unutursunuz hem de özgüven kazanamazsınız. İngilizce blog sitelerine girin. Tumblr, reddit benzeri siteleri kullanın. Yorum yazın ve sohbetlere katılın. Pratik yapma programlarında sesli pratik yapın. Konuşma kulüplerine ya da etkinliklerine de gidebilirsiniz.
  6. Film İzleyin: Evde yabancı dil öğrenme teknikleri arasında en çok kullanılan yöntem film izlemek diyebiliriz. Haftalık film geceleri yapabilirsiniz. Basit gibi gözükse de günlük dile aşina olmanızı sağlar.
  7. Blog Okumalarına Başlayın: Medium ve reddit gibi sitelere üye olabilirsiniz . İstediğiniz dillerde blog ve yazılar okuyabilirsiniz. Mutlaka düzenli kullanmaya çalışın. Bir seferlik birşey yapmayacaksınız. Bunlar alışkanlık olmalı.
  8. Dil bilgisi Kitabı Alın : İnternetteki ücretsiz programlar daha çok kelime öğrenme üzerinden ilerler. Elbette bunlar çok faydalılar ama gramer konusunda destek gerekiyor. Bu yüzden bir dilbilgisi kitabı çok işinize yarayacaktır.
  9. Online dersler alın: Online dersler normalden daha düşük ücretlidir. Ayrıca seviyenize uygun olacak şekilde çalışırsınız. Online dersleri aylık bütçenize göre de ayarlayabilirsiniz.
  10. E-kitap Sitelerine Abone Olun: E-kitap abonelikleri dil öğrenirken çok işinize yarayabilir. Özellikle İngilizce konusunda güzel seçenekler var. Kısa hikaye siteleri de başlarken çok faydalı olabilirler. İngilizce dışındaki dillerde seçenekler kısıtlı olsa da Bookmate gibi çok dilli sitelerde var. Bunun dışında wattpad gibi amatör yazarların yazdığı siteler de var.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,908
Yaş
39
Kredi
790
Benim tavsiyem en iyi öğrenme sekli karsindakiyle yazisarak.o arada bilmediginiz bir kelimeyi de ogrenmis oluyorsunuz
 

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Benim tavsiyem en iyi öğrenme sekli karsindakiyle yazisarak.o arada bilmediginiz bir kelimeyi de ogrenmis oluyorsunuz
İletişim kurmak zaten en temeli oluşturuyor. Temel seviyeden itibaren kullanmaya başlamak lazım.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top