Yeni Seo Taktiği , Forum Tanıtımı. (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Merhabalar,

Bizzat kendim vBulletin alt yapılı forumlar ile ilgilendiğim için blogumu ilk etapta bildiğim tüm forum sitelerine tanıtmıştım. Seohocasi.com’da okuduğum bir yazı sonucunda bu yazıyı yazma gereği duydum ve bizzat kendim yararlandığım bir seo taktiğini anlatmak istedim. Her ne kadar yeni olmasa’da belirli çalışmalar ile seo çalışmalarınıza katkı sağlayacağını umuyorum. WMaraci.com izin vermese’de fuub.net imzanız’da link çıkışlı text eklemenize izin veriyor. Link çıkışların’dan backlink sağlama , tanıtım yazılarından backlink sağlama gibi bir çok konuya değineceğimiz yazımıza, Forum Tanıtımının yararlarını anlatmayla başlamak istiyorum.



Forum Tanıtımının Yararları;

Malum forumlar’da özgün konu pek bulunamıyor fakat bu yorumlara yapılan mesajlar özgün içerik niteliğine sahip olunca, binevi özgün yazı değeri alıyor. Mesaj her ne kadar çok olursa yazının özgünlüğü’de bir o kadar artıyor. Örnek vermek gerekirse webmastersitesi.com en iyi örneklerdendir. Son istatistiklere göre 3 milyon mesajı bulunmakta bu 3 milyon mesaj hafife alınacak bir mesaj değil benim’de webmastersitesinde linkim ekli ve backlink aldığım siteler arasında orası’da var e malumunuz pr5 olunca çok faydası oluyor. Dofollow olmasa bile link çıkışı sağlamak hele ki pr5 bir siteden sizin çok yararınıza olacaktır. Sizin yazmış olduğunuz mesajlar ve mesajlarınıza eklemiş olduğunuz linklerde bir o kadar önemli sonuçta özgün bir mesaj yazıyorsunuz bir yerden alınmış bir yazı değil mesajınızın içinde geçen link google tarafından özgün içerik olarak algılanması’da harika bir olay tabi ki. Tanıtım yazılarına’da değinmeden edemeyeceğim. Eğer varsa, forumun site tanıtım bölümünde tanıtım yazınızı mutlaka ekleyin ve anahtar kelimeleriniz ile backlink alın, tabi ki bunu abartmadan yapın forum yöneticileri 2 ve ya 3 linke bir şey diyeceğini sanmıyorum ama 3’den fazlasını kabul etmeyip tanıtım yazılarınızı kaldırabilirler ve haklıdırlar.



Forum Tanıtımı Taktiği Kullanımı;

Aslında taktiği failiyete geçirmek çok basit. Örneğin android uygulamaları alanında bir web siteniz var, google’a android forumları ve ya android uygulumalar forum gibi aramalar yaparak ilk sıralarda çıkan hit sitelere üye olabilirsiniz ve site içerisinde varsa, site tanıtım alanına konu açabilir , kendi web sitelerinizde açmış olduğun konuları siteye ekleyip altına kaynak linkini verebilir. Mesajlarınız’da ve imzalarınızda link çıkışısı sağlayabilirsiniz. Kısacası forumdaki insanları rahatsız etmeden kendi sitenizi reklam edebilir ve hit artışı sağlayabilirsiniz. Google zaten bu tarz link çıkışlarını dikkate almaktan kaçınmayacaktır. Kendimden örnek vermek gerekirse, sayısını bilmediğim kadar çok forum sitesine tanıtım yaptım ve “Webmaster Blogu” kelimesinde ve “Webmaster” kelimesinde link çıkışları sağladım. Webmaster kelimesinde pek fazla rekabet olmasa’da ilk sayfaya yerleşemedim. Ama Webmsater Blogu kelimesinde 2.sıradaydım en son değişmediyse :p Bir diğer noktaya değinmek gerekirse bir takım bloglarda forum tanıtım listeleri paylaşılıyor sizde bu listeleri bilgisayarınıza indirebilir ve yararlanabilirsiniz. En kısa zaman’da ben zaten güncel bir forum tanıtım listesi sunacağım sizlere.



Bu Seo yazımız’da Yeni fakat bir o kadar’da eski bir seo taktiğine değindik. Umarım sizlere yararlı bilgiler sunmuşumdur
 

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Yeni siteler için en uygun yöntemlerden bir tanesi de budur. İlk başlarda ziyaretçi çekmek konusunda zorlanılıyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top