Çin malı diyip geçmeyin ! (1 İzleyici)

Katıldı
3 Haziran 2014
Mesajlar
438
Tepki puanı
5
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Fazla Enerji İçin Batarya Büyütme Devri Sürüyor
Çin malı deyip geçiyoruz ama adamlar Samsung'un LG'nin, onun bunun yapamadığını yapıyor!


Hepimiz akıllı telefonlarımızın bataryasından şikayetçi olur hale geldik atık. Sabah çıkarken şarj (şarj diyorum bak siz de öğrenin artık) aletinden söküp eve gelince tekrar takıyoruz. Bu işlem artık hayatımızın günlük ritüellerinden biri oldu desek yeri var.

Firmalar da sanki bize inat yapıyormuş gibi hala sıradan Lityum İyon pil teknolojisine dayalı bataryalar kullanıyoruz ve yetersiz hale geldikçe sadece bataryaları büyütüyor, dolayısıyla da telefonlarımızın boyutunu büyütüyoruz.

Neyse …

Bu konu ile ilgili şikayetlerimiz başka bir yazıda dile getiririm; ama asıl mesele Çinli telefon üreticilerinden birinin bu batarya teknolojisinin sınırlarında dolaşarak 5000 mAh gücünde bir bataryaya sahip akıllı telefon üretmesi.

Samsung, LG, HTC gibi firmalar 2600 ile 3000 mAh bataryalar kullanırken bir Çinli çıkıp 5000 mAhlik batarya üretmiş olması dikkat çekiyor elbette.

THL 5000 adı verilmiş olan bu telefon, elbette bu kocaman bataryası nedeniyle bize ankesörlü telefonları da hatırlatmıyor değil. Ne de olsa Lityum İyon denilen pil teknolojisi, ufak tekef bataryaların çok güçlü olmasına izin vermiyor. Durum böyle olunca da bu Çinli jeneratör, 5 inç ekranını 9 milimetrelik bir kasada barındırıyor. (neredeyse 1 santim cihaz)

THL 5000 adındaki bu Çin devinin özelliklerini de sizlere başka bir yazıda aktaracağım. Bu haber sadece Bir Çinlinin çıkıp da Samsung, HTC, LG, Sony gibi sektörün büyüklerinin yapamadığı bir şeye cesaret edip kocaman bir batarya kullanması ve günümüz batarya sistemlerinin yetersizliği ile ilgiliydi.

(Bu arada yazının başından beri söylüyorum mAh mAh diye de bilmeyenler olabilir, miliamper demek o kısaca. Miliamper/hour yani miliamper bölü saat, bataryanın bir saatte sağladığı elektrik gücü oluyor. Hadi gidin şimdi artistlik yapın bilmeyen arkadaşlarınıza)

10363570_703371553056366_6802005588000972019_n.jpg
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top