Android Tabanlı Nokia X’in Devam Modeli Bu Ay Bekleniyor (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
21
Kredi
0
Nokia cephesinden Android işletim sistemiyle çalışan telefon uzun süre beklendi ve kimi kaynaklar Nokia’nın kurtuluşunun (eski parlak günlere dönüş) Android’e geçmek olduğunu sıkça dile getirdi. Neyse ki Nokia, Android tabanlı ilk cihazlarını şubat ayında düzenlenen Dünya Mobil Kongresi kapsamında Nokia X serisi adı altında piyasaya sundu ancak, telefonların giriş seviyesinde yer alması , üstelik Android işletim sisteminden uzak (tam aksine Windows Phone arayüzüne daha yakın) bir kullanım deneyimi sunması kullanıcıları pek de tatmin etmedi.
Hindistan’dan gelen yeni bilgiler Nokia X2′nin (RM-1013) bu ay içerisinde piyasada olabileceğini gösteriyor. Telefonun yaklaşık 3 hafta sonra 23 Haziran’da resmiyet kazanması beklenirken, Nokia’nn ikinci nesil X serisinde bu defa daha iddialı bir donanıma yer vereceği iddia edildi. Şirket ayrıca Nokia X serisinde kullanıcılar açısından önemli bir sorun teşkil eden ana ekrana dönüş butonunun olmamasını Nokia X2′de giderecek.

Home butonu özelliğinin eklenmesinin yanında Nokia X2′de 4.3-inç büyüklüğünde WVGA (800 × 480 piksel) ekran yer alacak. Telefonun işlemci birimini 1.2GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon 200 oluşturacak. RAM seviyesi bu defa 1GB seviyesine yükseltilirken, dahili depolama ise 4GB olacak.Depolama hafıza kart desteğiyle artırılabilecek. Nokia X2′de ayrıca 5MP çözünürlüklü arka kamera, VGA ön kameranın yer alması bekleniyor.

Nokia X tanıtımdan yaklaşık 2 ay sonra ülkemizde satışlara başladı. Nokia X2′nin de 23 Haziran’da tanıtılması durumunda ülkemize giriş ağustos ayında gerçekleşecektir. Telefonun fiyatının 500 liranın altında olması beklenmiyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top