Banggood Alışveriş Rehberi (1 İzleyici)

  • Thread starter YooPs
  • Başlangıç zamanı
  • Cevaplar : 0
  • Görüntülenme : 2K

YooPs

Üye
Katıldı
Mesajlar
32
Kredi
0
1. KAYIT OLMA İŞLEMİ

Banggood sitesinden alışveriş yapabilmenin ilk şartı siteye üye olmak. Facebook ve Twitter aracılığıyla da üye olunabilir ancak ben klasik yöntem üzerinden anlatacağım.

Kay%C4%B1t.jpg


Anasayfada register butonuna tıklayarak açılan formu doldurmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra e-mail adresinize giderek gelen mailde üyeliğinizi onaylamayı unutmayın. Onayını tamamladığınızda hesabınıza %5 değerinde kupon tanımlanıyor.

2. SİPARİŞ ADRESİ EKLEME

Üye olduktan sonra profil sayfanıza giderek “Settings” yani ayarlar bölümünü açın.

Adres-Book.jpg


Profil sayfanızın hemen solunda yer alan settings butonuna tıklayınca açılan “Adres Book” bölümünde adresimizi ekliyoruz.

Adres-Ekleme.jpg


Burada adres satırında Türkçe karakter kullanmamayı tercih ediniz. Örneğin “Atatürk Sokağı” yerine “Ataturk Sokagi” yazın. Bazen Türkçe karakterler nedeniyle adres satırı karmaşık çıkıyor ve teslimat esnasında sorun olabiliyor.

Diğer yandan üstteki adres formunda göreceğiniz gibi telefon numarası için ayrı bir hane ayrılmamış. Adres satırında telefon numaranızı mutlaka belirtin. Ürün Türkiye’ye ulaştığında bazen PTT görevlileri sizi arayıp teslimat konusunda bilgi teyidi yapabiliyor.


3. NASIL PUAN VE KUPON KAZANILIR?

Gelelim indirim alma meselesine. Banggood zaman zaman bazı etkinlikler düzenleyerek kupon dağıtabiliyor. Bunun dışında aşağıda ürün sayfası bölümünde de anlattığım gibi arkadaşlarınızı davet ederek kupon kazanabilirsiniz. Arkadaşınız sizin davetinizle üye olduktan sonra 20$ üzeri alışveriş yaparsa 3$ değerinde kupon kazanabiliyorsunuz.

Topladığınız puanları da kupona dönüştürmek mümkün. Peki banggood puanları neye göre veriyor? Aldığınız ürünler belli oranlarda puan kazandırabiliyor.

Bunun dışında:

☺Üye olup mail adresinizi onaylarsanız 50 puan,
☺Metin olarak ürün incelemesi yaparsanız 10 puan,
☺İncelemeye fotoğraf eklerseniz 10 puan,
☺İncelemeye video eklerseniz 40 puan,
☺Fotoğraf veya video paylaşırsanız 20 puan veriliyor.

1 puanın parasal karşılığı ise 0,01 dolar. 100 puan 1 dolara karşılık geliyor. Topladığınız puanları ödeme sırasında doğrudan indirim olarak kullanabileceğiniz gibi bunları kupona da dönüştürebilirsiniz. Unutmayın, alacağınız ürünün %15’i oranında puan kullanabilirsiniz. Yüksek tutarlı kupon için puan biriktirmeniz gerekiyor. Puanların kupon olarak karşılığı şu şekilde:


Puan-ve-Kupon-Tablosu.jpg


İlk sıradaki bölüme bakalım. Burada 0-99 puan arasında hangi kuponları oluşturabileceğiniz görülüyor. 99 puan karşılığında 10$ üzeri siparişte kullanabileceğiniz %2 oranında kupon oluşturabiliyorsunuz. Normalde 99 puanın karşılığı 0,99 dolar olmasına rağmen, örneğin 100$ tutarındaki siparişiniz sırasında 99 puan karşılığında 2 $ değerinde indirim alabiliyorsunuz.

4. ÜRÜN SAYFASI

Örnek olması açısından ürün olarak Xiaomi 10400 mAh powerbank seçiyorum. Alacağımız ürünün sayfasına gittiğimizde karşımıza çıkan ekrandaki önemli detayları sırasıyla anlatayım:

%C3%9Cr%C3%BCn-Sayfas%C4%B1.jpg


☺Alıcıların yaptığı inceleme sayısı. Burada ürünü daha önce almış olanların incelemelerini görebiliyoruz.
☺Üründen kaç adet satıldığını görüyoruz.
☺Mevcut renkler arasından seçim yapıyoruz.
☺Üründen kaç adet alacağımızı belirliyoruz.
☺Bu ürünü sipariş ettiğimizde kazanacağımız puan miktarı yazıyor.
Sepete ekliyoruz.
☺Ürünü İstek/İzleme/Favori listemize ekleyebiliyoruz, böylece daha sonra o ürünü aramakla vakit kaybetmemiş oluyoruz.
☺Saw better price nedir? Eğer başka bir sitede aynı ürün daha uygun fiyata satılıyorsa buraya tıklayıp daha uygun fiyata satan siteyle ilgili gerekli bilgileri gönderebilirsiniz. Banggood gönderdiğiniz isteği inceleyip sizi haklı bulursa hesabınıza 10 puan ekliyor.
☺Ürünün fiyatı düşünce bilgilendirilmek istiyorsanız buraya tıklayıp mail adresinizi ekliyorsunuz.
☺Price Protection nedir? En düşük fiyat garantisi dersek sanırım anlaşılır. Muhtemelen daha önce başka sitelerde veya mağazalarda bu tür iddialı tekliflere rastlamışsınızdır. Buradan ürünü aldıktan sonra 72 saat içinde fiyatın düştüğünü görürseniz aradaki farkı iade ediyorlar. İade almak için bu durumu müşteri hizmetlerine bildirmeniz gerekiyor. Yani bu ürünü 22,45 dolara aldınız ve ertesi gün fiyatının 20 dolara indiğini gördüğünüz. Bu durumu müşteri hizmetlerine ilettiğinizde aradaki 2,45 dolarlık farkı size iade ediyorlar.
☺Refer a friend, receive 3 $ nedir? Siz ilk siparişinizi verdikten sonra bu linki tıklayarak bir arkadaşınızı davet edip siteye üye yaparsanız ve üye olan kişi de 20$ üzeri alışveriş yaparsa sizin hesabınıza 3$ tanımlanıyor.


5. SEPET EKRANI

Ürünü sepete ekledikten sonra karşımıza çıkan ekranı inceleyelim:

Sepet-Ekran%C4%B1.jpg


Görselde yer alan bölümleri inceleyelim:

☺Burada kargo seçeneklerini görüyoruz. Standard Shipping ücretsiz kargodur ancak alacağımız ürün 25 $ altındaysa takip numarası verilmez. Hemen altında Air Parcel Register seçeneği var, siparişimiz 25$ altında olduğu için 1,60$ karşılığında takip numarası alabiliyoruz. Siparişiniz 25$ üzeri olursa kargonuz ücretsiz ve takip numaralı olarak gönderiliyor.
☺Kupon varsa buraya ekleyerek indirim alabilirsiniz. Kuponlar çeşitli etkinliklerle dağıtılıyor. Veya google’da “banggood coupon” yazarak hali hazırda kullanabileceğiniz bir kupon olup olmadığını araştırabilirsiniz. Ayrıca henüz kullanmadıysanız anasayfada e-mailinizi yazarak “subscribe” butonuna tıklarsanız hesabınıza %5 indirim kuponu ekleniyor.
☺Burada puanlarınızı kullanarak indirim alabilirsiniz. Sipariş tutarının maksimum %15’i oranında puan ekleyebiliyoruz.
☺Drop Shipping Order nedir? Bu aslında bir e-ticaret terimi. Banggood bünyesinde Dropshipping Sistemi mevcut. Kısaca şöyle anlatayım: Diyelim sizin bir e-ticaret siteniz var ve müşterinize bu ürünü satmak istiyorsunuz. Banggood Dropshipping Sistemine kayıt olduktan sonra bu seçeneği işaretlerseniz, banggood ürüne kendi etiketini koymadan sanki siz satış yapmışsınız gibi doğrudan müşterinize gönderiyor ve size satış için belli oranlarda komisyon veriyor. Yani suya sabuna dokunmadan komisyonculuk yaparak para kazanmış oluyorsunuz. Tabii Türkiye’de bu sistem işlemez, mutlaka gümrüğe takılır.
☺Adresiniz burada yer alıyor. Kontrol etmenizde fayda var.
☺Ödeme yöntemlerinden birini seçiyorsunuz. PayPal kesinlikle ilk tercihiniz olmalı. Muhtemel bir sorun halinde PayPal ile daha çabuk iade alırsınız.
☺Satıcıya iletmek istediğiniz detayları buraya yazabilirsiniz. (Mesela 150 $ değerinde bir ürün alacaksanız, gümrüğe takılmaması için burada pakete 100$ altı bir değer yazılması notunu iletebilirsiniz.)
☺Butona tıklayarak ödeme ekranına geçiyoruz ve ödemeyi yaptıktan sonra siparişi tamamlamış oluyoruz.

Siparişin işlem süresi 1-2 gün. Kargoya verilme süresi de aynı şekilde 1-2 gün sürebiliyor. Kargoya verildikten sonra size bir e-mail gönderilecek. Eğer siparişiniz 25$ üzerindeyse veya takip numarası için ekstra bir ücret ödemişseniz takip numarası bu e-mailde yer alacak. Ayrıca takip kodunu site üzerinde de görebilirsiniz.


6. İADE VE DEĞİŞİM İŞLEMLERİ

Banggood elinize ulaşan ürünle ilgili sorunlarınız olduğu takdirde çeşitli garantiler sunuyor. Bunları kısaca inceleyelim:

☺3 Day Product Guarantee: Elinize ulaşan ürün hasarlıysa, çalışmıyorsa veya ürün sayfasında anlatıldığı gibi değilse bu garantiden faydalanabilirsiniz. Ürün size ulaştıktan sonra 3 gün içinde şikayetinizle ilgili fotoğraf veya video eşliğinde banggood’a başvurabilirsiniz. Bu sayede ya para iadesi ya da yeni bir ürün gönderilmesini talep edebilirsiniz. Eğer tablet, akıllı telefon gibi değeri yüksek ürünler olursa ürünü geri göndermenizi isteyebilirler. Ancak 10-20$ gibi değeri düşük olan ürünlerde sizin ürünü geri göndermenize gerek kalmıyor. Bu ürünlerde ya yeni ürün gönderilir ya da full para iadesi alırsınız.
☺Product Warranty: Yani ürün garantisi. Ürünlerin kendilerine has garanti süreleri bulunmakta. Genelde ürün sayfasında bu bilgiye yer verilir, eğer yoksa müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz. Peki garanti prosedürü nasıl işler? Garanti süresi içinde ürünle ilgili bir sorun yaşarsanız banggod’a başvurarak para iadesi veya yeni ürün talep edebilirsiniz. Yine fotoğraf ve video eşliğinde başvurmanız gerekiyor. Talebiniz incelendikten sonra muhtemelen ürünü geri göndermenizi isteyecekler. Geri gönderim için kargo ücreti siteyle sizin aranızda yarı yarıya paylaşılıyor. Ürün onlara ulaştığında para iadesi veya yeni ürün alabiliyorsunuz.
☺3 Day Return To Us: Ürün size ulaştıktan sonra eğer üründen memnun kalmadıysanız iade edip paranızı geri alabiliyorsunuz. Ancak kargo ücretini sizin ödemeniz gerekiyor.
☺Repair/Parts Service: Diyelim bir tablet aldınız ve düşüp kırıldı. Sorununuzla ilgili banggood’a başvurduğunuzda ürünü inceliyorlar ve tamir veya yedek parça konusunda yardımcı oluyorlar.

Sorularınızla ilgili Banggood müşteri hizmetlerine Cservice@banggood.com adresinden, chat bölümünden veya sitedeki iletişim formunu doldurarak ulaşabilirsiniz.

Banggood Alışveriş Rehberi burada sona eriyor. Eklenmesini istediğiniz konular veya sorularınız varsa aşağıda yorum bölümünde dile getirebilirsiniz. Hepinize sorunsuz alışverişler dilerim.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top