Bilinmesi Gereken 5 Temel SEO Kuralı (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Günümüzde insanların %93′ü araştırma yaparken arama motorlarını kullanıyor. Bu kadar insanın arama motorlarını kullanması web sitelerinde yapılan arama motoru çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Fakar birçok webmaster arkadaşımız ve site sahipleri SEO hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip değiller. Bu arkadaşlarımızın SEO hakkında bilgi öğrenmek için, araştırma yapmak için yeterli zamanları yok. Bazı arkadaşlarımızın da SEO danışmanı tutmak için yeterli maddi durumu yok. Siz değerli webmaster arkadaşlarımıza arama motorları için 5 temel SEO kuralını anlatmaya çalışacağım. Bu 5 temel SEO kuralının sitenize önemli ölçüde yararı olacaktır.

1- www Standart Domain
Siteniz ya www ile açılmalı ya da www olmadan açılmalıdır. Tarayıcınızın adres çubuğuna site adresinizi hem www olmadan hem de www kullanarak yazın. Eğer SiteAdi.Com - Siteadi.com ve SiteAdi.Com - Siteadi.com olarak iki şekilde siteniz açılıyorsa tek yapmanız gereken daha az link bulunan sayfayı daha fazla bulunan sayfaya yönlendirmek. Bu konuda Google’ın makalesine göz atabilirsiniz: rel="canonical" hakkında - Web Yöneticisi Araçları Yardım

2- Konu Başlığı
Konu başlığı çok önemlidir. Konu başlığı arama sonuçlarını büyük ölçüde etkiler. Sitenizde konu başlıklarında sitenizin hedeflediği alan ile ilgili anahtar kelimelerin bulunması gerekir.

3- İç Bağlantılar
İç bağlantılar kategorilendirilmiş ve görünüşünün düzenli olmasını sağlar. Sitenize gelen kullanıcılar birşey arıyorsa aradığı şeye daha kolay ulaşacaktır. Sıralama ve kategoriler sayesinde sitenize gelen kullanıcılar sitenizde daha çok vakit geçirebilirler. Sitenizde makale sonunda o makale ile ilgili yazılar çıkması yararınıza olur. WordPress’te bir eklenti ile bunu yapabilirsiniz.

4- Alt Etiketleri
Arama motorları Alt Etiketine büyük önem veriyorlar. Arama motorları sitenizdeki görselleri arama sonuçlarına yansıtırken alt etiketine ve dosya adına bakar. Sitenizde Alt Etiketi kullanın, Alt Etiket eklemeyi unutmayın.

5- Özgün, Orjinal İçerik
Sitenizde özgün, orjinal içerik bulundurun. Kopya içerikten uzak durun. Özgün, orjinal içerik sitenizin daha fazla ilgilenilmesini sağlar. Site trafiğiniz artar. Blogunuz varsa orjinal, özgün içeriklerle sitenize daha çok yorum alabilirsiniz. Kopya içerik sitenizi ileriye ***ürmez. 10 tane kopya içerik yerine 1,2 adet özgün içerik tercih edin. Özgün, orjinal içerik ile siteniz gelişir, büyür.
Arama motorları dünyasında özellikle Google’da sürekli birşeyler olsa da, her geçen gün daha karmaşık hale gelse de 5 temel SEO kuralı hep sabit kalacaktır. Sitelerinizde hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top