C++ Header File Nedir Nasil Olusturulur ? (kisa) (1 İzleyici)

Nishimura

Üye
Katıldı
Mesajlar
29
Yaşadığın yer
Moskova
Kredi
0
Merhaba Arkadaslar Kisaca Sizlere Header File Hakkinda Ve Nasil Kullanilir Gibi Ornek Verecegim Hemde Bi nevi Ogrenmis Olacaksiniz ...!


HEADER FILE NEDIR ?

HEADER FILE BI NEVI BUYUK PROGRAMLARDA KULLANILMASI GEREKLI KISADA KULLANILIRSIN AMA ANLAMSIZ'DIR.BUYUK PROGRAMLARDA DAHA EFEKTIV KISA CALISMAK ICIN KENDININ OLUSTURDUGU VEYA BIR BASKALARININ OLUSTURDUGU BI NEVI BASLIK FILE VEYA KUTUPHANE FILE GIBI BIRSEY.. YANLIZ HEADER FILLER AYRIDIR. BIR KUTUPHANE <> FILE OLAN BUNLAR STANDART DATADAN ARAR VE CEKER COMPILER VE "" OLAN ISE PAYLASIM ALANINDA VE KULLANICININ DOSYASINDA ARAR CEKER.. HEADER FILE OZELLIGIDE BI BIR PROGRAMI ILK DIZAY EDERSINIZ ALGORITMA CIZERSINIZ DAHA SONRASINDA ISE BUNUN PARAMETRELERINI GEREKLI KUTUPHANELERINI KULLANIRSINIZ FARKLI YERLERE TASIR CEKERSINIZ BUTUR SEYLERDE STRUCT,CLASS,OB,FONKSIYONLAR VB.. ONCEDEN PLANINI CIZIYORSUNUZ BUNU HEADER DONUSTURUP DIREK ISTEDIGINIZ HER HANGI PROGRAMDA KULLANABILIRSINIZ.. VE BUNU TABIKI DOSYASINDA DEVAMLI TUTMAK GEREKLI CEKMEK ICIN.. KULLANMAK ICIN KISACA OZETLEDIM ARKADASLAR SORU OLURSA DAHADA YARDIMCI OLURUM..

HEADER FILE NASIL OLUSTURULUR ?

Kod:
#ifndef cordin_r_  // ifndef if not define demektir yane kontrol eder bu isminde bu tipli bir header varmidir yokmudur.. yoksa devam ettiri programi bunu kullanmayada bilirsiniz fakat buyuk programcilar coklu header kullandigi icin bunu kontrol etmezler ifndef komutunu kullanirlar..

#define cordin_r_  // bilirsiniz define makros komutur bunu yerini getir bu bunu yapar tarzinda define ekleniyor ki... islemi yapmak amaciyla.. (kisa)
struct polar  // ornek..
{ 
double distance; 
double angle;
}; 
struct rect  // ornek..
{ 
double x; 
double у; 
}; 

polar rect_to_polar(rect xypos); // protatipler sturcutr tipli
void show_polar(polar dapos);  // protatipler...
#endif  // buda ifndef kardesi islem sonunda mutlaka ifndef varsa endif kullanilimali bitirdi anladimda..
"TABI BUNDAN SONRA KAYDET DEYIP UZANTI HEADER SECIP ISTEDIGINIZ YERE KAYDEDIN.. FARKLI BIR APP ACINCA TEKRAR DOSYAYA KOPYALAMAYI UNUTMAYIN...
CAGIRMAK ICINDE MESELA CORDIN.H OLARAK KAYDETDIK #include "cordin.h" olara cagirabilirsiniz..."

ARKADASLAR BURADA BEN SIZE BIR CALISMANIN HEADIRINI ATTIM BURDA. TABE KARA KOR FELAN HESAPLANIYOR. REGISTER FELAN KULLANILIYOR 3 BOLUMDEN OLUSUYOR ONLARI DAHA SONRA ANLATIP ATICAM BURDA KISACA HEADER FILE ANLATTIM SIZLERE...



"TARAFIMCA EKLENEN SCRIPTLER BANA AIT OLUP KOPYALANMASI ANINDA (ALINTI) IBARESI EKLENMESI RICA OLUNUR"

 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top