En İyi 10 Mysql Uygulaması (1 İzleyici)

unicorn34

Üye
Katıldı
Mesajlar
7
Yaş
38
Kredi
2

En İyi 10 MySQL GUI Aracı​


Ana Sayfa Araçlar ve teknolojiler Yardımcı Programlar ve Uzantılar En İyi 10 MySQL GUI Aracı



MySQL en yaygın kullanılan ve popüler veritabanı teknolojileri arasındadır , bu nedenle veritabanlarını tasarlama, oluşturma ve yönetme süreçlerini daha kolay ve daha uygun hale getirmek için oldukça fazla araç oluşturulmuştur. Ancak, tüm olası seçeneklerle gereksinimlerinize en uygun aracı seçmek zor olabilir. Bu nedenle, bence hem geliştiriciler hem de DBA'lar için en iyi çözümler olan 10 MySQL GUI aracının bir listesini hazırladım.

Onlara daha yakından bakalım.

MySQL için dbForge Studio

overview-database-design.png


Bu çok amaçlı GUI aracı, MySQL veritabanı geliştirme ve bakımı için gerekli olan çok çeşitli özellikleri ve işlevleri içeren bir IDE'dir. Sorgular oluşturmanıza ve yürütmenize, depolanan rutinleri geliştirmenize ve hatalarını ayıklamanıza, veritabanı nesne yönetimini otomatikleştirmenize, sezgisel bir arabirim aracılığıyla tablo verilerini analiz etmenize ve çok daha fazlasına olanak tanır.

Devart, dbForge Studio'ya ek olarak, burada kontrol edebileceğiniz çeşitli bağımsız MySQL geliştirici araçları sunar .

Artıları:

• Kodunuzu standart hale getirmek ve olabildiğince temiz hale getirmek için kod profilleri oluşturmanıza ve değiştirmenize izin veren zengin kod biçimlendirme işlevi

• MariaDB veritabanı desteklenir

• CRUD Oluşturucu yardımıyla bir SQL dosyasına SELECT, INSERT, UPDATE ve DELETE ifadeleri için sonuç komut dosyaları oluşturma yeteneği

MySQL Çalışma Tezgahı

MySQL Çalışma Tezgahı


MySQL Workbench, veritabanı mimarları, geliştiricileri ve DBA'lar için birleşik bir görsel araçtır. Veritabanlarını tasarlamak, geliştirmek ve yönetmek için çeşitli işlevler sağlar. 3 sürümde mevcuttur - Community, Standard ve Enterprise. Topluluk, temel özellikler sunan ücretsiz bir açık kaynak sürümüdür ve geri kalan ikisi, genişletilmiş işlevselliğe sahip ticari sürümlerdir.

Artıları:

• Sunucu günlüklerinin yanı sıra sunucu durumu ve sağlığının görülmesine izin verir

• MySQL'in arkasındaki şirket olan Oracle tarafından geliştirilmiştir, böylece MySQL Workbench'in MySQL'in tüm yeni özellikleriyle uyumlu olacağından emin olabilirsiniz.

• Windows, Linux ve Mac OS X için kullanılabilir

phpMyAdmin

phpMyAdmin


phpMyAdmin, PHP ile yazılmış web tabanlı bir MySQL yönetim aracıdır. Temel olarak kullanımının ne kadar kolay olduğu ve tamamen ücretsiz olduğu gerçeği nedeniyle türünün en popüler araçlarından biridir. Diğer araçların sağladığı bazı gelişmiş özelliklerden yoksun olabilir, ancak temel işlevselliği, ileri düzey MySQL bilgisi olmadan işleyen web siteleri oluşturmanıza yardımcı olmak için yeterlidir.

Artıları:

• Web tabanlı olduğu için çoğu bilgisayardan kolayca erişilebilir

• Kurulumu ve kullanımı basit

• 80 dilde mevcuttur - hem soldan sağa hem de sağdan sola

heidiSQL

heidiSQL


HeidiSQL veritabanlarıyla çalışmak için, veri tarama veya düzenleme, tablo oluşturma ve değiştirme, kullanıcı ayrıcalıklarını yönetme veya diğer görevler için hafif ve ücretsiz bir araçtır. Windows'a ek olarak, Linux dağıtımlarıyla da çalışır ancak bu durumda Wine platformunu gerektirecektir.

Artıları:
• Bir SSH tüneli aracılığıyla MySQL veritabanlarına bağlanabilir.
• ASCII ve ikili dosyaların toplu olarak tablolara eklenmesine izin verir
• Kurulum veya yönetici ayrıcalıkları gerektirmeyen taşınabilir bir sürümde mevcuttur

MySQL için Kurbağa Kenarı

MySQL için Kurbağa Kenarı


Toad Edge for MySQL , veritabanı geliştirme ve yönetimi için şema karşılaştırması ve senkronizasyonu, SQL sorgu izleme, sağlam veri içe ve dışa aktarma, veritabanı anlık görüntüsü oluşturma , gelişmiş JSON düzenleyicisi ve daha fazlası gibi özelliklere sahip bir araç seti sağlar . Toad Edge, Windows ve Mac OS X için kullanılabilir.

Artıları:

• Güçlü JSON veri tarayıcı/düzenleyici işlevi

• Geçerli oturumları izlemeye, sonlandırmaya veya sorguları iptal etmeye izin veren oturum görüntüleyici

• 24 saat kullanıcı desteği

SQLyog

SQLyog


SQLyog, Windows için üç ücretli sürümde sunulan bir MySQL yönetim çözümüdür. Ayrıca, bir lisans satın almadan önce yazılımı test etmenize izin veren ücretsiz bir deneme sürümü vardır. Kapsamlı özellik listesi, ücretsiz olarak erişilememesi gerçeğini telafi ediyor; verileri ve şemaları senkronize edebilir, planlanmış yedeklemeler gerçekleştirebilir, harici verileri içe aktarabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Artıları:
• Çeşitli temalara sahip özelleştirilebilir kullanıcı arabirimi
• Çok iş parçacıklı sorgu yürütme
• Şema tanımından SQL DML deyimleri oluşturmaya izin veren kısayollar

MySQL için Gezinme

MySQL için Gezinme


MySQL için Navicat, veritabanı geliştiricileri ve yöneticileri için MySQL, MariaDB ve bulut veritabanlarıyla uyumlu bir dizi araçtır. Çok çeşitli özellikler, veritabanı geliştirme sürecini basitleştirme ve çeşitli yönetim ve idare görevleri üzerinde çalışırken üretkenliğinizi artırma yeteneği sağlar. Bu aracın üç ücretli sürümü vardır ve işlevselliğini değerlendirmenize yardımcı olmak için 14 günlük tamamen işlevsel ücretsiz deneme süresi vardır .

Artıları:

• Windows, Mac OS X ve Linux için kullanılabilir

• Bağlantı ayarlarınızı, modellerinizi, sorgularınızı ve sanal gruplarınızı Navicat Cloud ile senkronize etmenize izin verir, böylece bunları iş arkadaşlarınızla istediğiniz zaman, istediğiniz yerden paylaşabilirsiniz.

• Windows sürümünde program raporlarını yazdırabilme

Aqua Veri Stüdyosu

Aqua Veri Stüdyosu


Aqua Data Studio, güçlü görsel veri analizi işlevine sahip ilişkisel, bulut ve NoSQL veritabanları için çok yönlü bir IDE'dir. Görsel olarak sorgular oluşturmanıza, varlık ilişkisi diyagramlarını modellemenize, verileri Excel tarzı bir ızgarada düzenlemenize ve diğer veritabanı geliştirme ve yönetim görevlerini gerçekleştirmenize olanak tanır.

Artıları:

• Verilerin ilgi çekici görselleştirmelerini oluşturun ve bunları, aracın güçlü görsel analitik yeteneklerinin yardımıyla iş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle paylaşın

• Bir dizi açık API'ye sahip bir komut dosyası geliştirme ortamında komut dosyaları geliştirin ve hatalarını ayıklayın

• Genel sunucu performansının nasıl artırılacağını anlamak için sorgu yürütme planlarını ve bunların istatistiklerini görüntüleyin

Valentina Stüdyo

Valentina Stüdyo


Bu GUI aracı, veritabanları, sorgular, nesne ilişkileri ve daha fazlasını oluşturmanıza ve korumanıza olanak tanır. Ücretsiz sürüm, şemaları düzenleme ve bunlar için diyagramlar oluşturma, sunucu yönetimi, kod tamamlama vb. gibi temel işlevleri içerir. Ücretli Pro sürümü , rapor tasarımcısı, sorgu oluşturucu ve diğerleri gibi ek özellikler sağlar.

Artıları:

• Çeşitli veritabanı sürekli entegrasyon araçları sağlar

• Benzersiz Soyutlama Bağlantılarına sahip Valentina veritabanlarını destekler – geliştiricilerin tablolar arasında bağlantılar oluşturmak, silmek ve değiştirmek, kayıtları bağlamak ve bağlantısını kaldırmak ve daha fazlası için hem API hem de SQL komutlarını kullanmasına izin verir.

• Ücretsiz bir iOS sürümüne sahiptir

Devam Pro

Devam Pro


Sequel Pro, veritabanlarını, tabloları ve kayıtları ekleme, değiştirme, kaldırma, tarama ve filtreleme, sorgu çalıştırma ve daha fazlası gibi tüm temel görevleri gerçekleştirmeye izin veren ücretsiz bir MySQL veritabanı yönetim aracıdır. İncelediğimiz diğer MySQL araçları Windows ve diğer işletim sistemlerinde kullanılabilirken, Sequel Pro yalnızca Mac OS X'te çalışacaktır. Bu araç, CocoaMySQL veritabanı yönetimi uygulamasının halefidir.

Artıları:

• TCP/IP protokolü aracılığıyla veritabanlarına kolayca bağlanır

• 3.x'ten itibaren tüm MySQL sürümlerini destekler

• Hafif ve kullanımı kolay

Çözüm​


MySQL ile çalışmak ve veritabanı geliştirme ve yönetim süreçlerinizi kolaylaştırmak için tasarlanmış çeşitli GUI araçları hakkında bazı bilgiler sundum. Bu araçlar ve sürümleri iki kategoriye ayrılabilir: ücretsiz ve ücretli.

Veritabanı geliştirmeniz için yalnızca temel işlevlere ihtiyacınız varsa ve/veya amacınız MySQL veritabanlarına aşina olmak ve becerilerinizi geliştirmekse, bahsettiğimiz araçlardan birinden ücretsiz bir araç harika bir seçim olacaktır – örneğin, HeidiSQL, ücretsiz SQL Workbench sürümü, Mac OS X vb. üzerinde çalışıyorsanız Sequel Pro.

Öte yandan, en verimli ve yüksek kaliteli geliştirme ve yönetim için veritabanı yaşam döngüsünün herhangi bir bölümünde yardımcı olacak genişletilmiş işlevselliğe ihtiyacınız varsa, Windows (ve diğer işletim sistemleri) için bazı MySQL araçlarını dikkate almanız önemle tavsiye edilir. dbForge Studio IDE, Navicat, Toad Edge veya diğerleri gibi, en geniş yetenek yelpazesini sağladıkları için.
 

unicorn34

Üye
Katıldı
Mesajlar
7
Yaş
38
Kredi
2
MySQL_Workbench_Editor_General_Linux.gif




MySQL Workbench, SQL sorguları oluşturmak, yürütmek ve optimize etmek için görsel araçlar sunar. SQL Düzenleyici, renkli sözdizimi vurgulama, otomatik tamamlama, SQL parçacıklarının yeniden kullanımı ve SQL yürütme geçmişi sağlar. Veritabanı Bağlantıları Paneli, geliştiricilerin MySQL Fabric dahil olmak üzere standart veritabanı bağlantılarını kolayca yönetmesini sağlar. Nesne Tarayıcı, veritabanı şemasına ve nesnelere anında erişim sağlar.

MySQL :: MySQL Workbench


www.mysql.com
www.mysql.com
gönderi otomatik olarak birleştirildi

MySQL-Front-1.png



NaviCat türü veritabanı yönetim programı ücretsiz


download.cnet.com

MySQL-Front

Download MySQL-Front for Windows to create, edit, and administer your MySQL databases.
download.cnet.com
download.cnet.com

mysql-front.en.softonic.com

MySQL-Front

Free MySQL database manager
mysql-front.en.softonic.com
mysql-front.en.softonic.com

www.softpedia.com

Download MySQL-Front 6.1 Build 1.26

Download MySQL-Front - A reliable and useful front-end software for especially designed for MySQL databases in order to manage all the tables, triggers and queries
www.softpedia.com
www.softpedia.com
 

unicorn34

Üye
Katıldı
Mesajlar
7
Yaş
38
Kredi
2
Advanced Query Tool

dbexplorer2.png


Tüm veritabanlarınız için tek bir uygulama Başka hiçbir ürün AQT'nin dereceli çoklu veritabanı desteğine sahip değildir. 30'dan fazla farklı veritabanı türü için ayrı ayrı yapılandırılan AQT, her veritabanı için özel bir üründür. Tüm veritabanlarınız için tek araç, tek fiyat. Ek olarak, AQT mükemmel veritabanları arası özelliklere sahiptir. Oracle'dan DB2 z/OS'ye veri yükleyin! Sybase ve MySQL arasındaki tabloları karşılaştırın!

Download AQT

Download AQT, database query tool for DB2, Oracle, Sybase, SQL Server, MySQL
www.querytool.com

Son düzenleme: 17 Ara 2022
developer.png

⭐⭐⭐
2ce079260cd5708deeb3d117e589881c.png
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top